Skocz do zawartości

Zdjęcie

tour de france 2012

344 odpowiedzi w tym temacie

#101 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 04 lipiec 2012 - 23:48

[quote name="rodman"][quote][quote]Dobrze że jest ten Sagan to przynajmniej jest komu kibicować bo tak to ja zasypiam. Wczoraj przespałem finisz i się obudziłem jak już Słowak wywiadów udzielał :lol:[/quote]

hehehe, coś w tym jest, czasami się na tym łapię - po obiedzie końcówka etapu - tak +/- godzinka - i jak zaczynają opowiadać o tych francuskich zamkach a oni kulają te jednostajne kaemy - przycinam komara :mrgreen:[/quote]
ale ja tego nie napisałem :-)

#102 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 05 lipiec 2012 - 06:50

Cytat

Nie wiem co bierze ten Sagan ale to jest niezłe :lol: :mrgreen: 8-)

paszę dla konia + bycze jaja na twrdo

#103 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 06 lipiec 2012 - 16:26

Cytat

a co niby ma się dziać jak jadą po stole?

.... cokolwiek
bo jak na razie , to jest start
na pierwszych km, ucieczka która tuż przed meta jest likwidowana
a w międzyczasie ? .... w międzyczasie jednym 'urozmaiceniem'
to , kraksy (ta dzisiejsza ostatnia , dość paskudna)

polecam wczorajszy wywiad z Szurkowskim
i dzisiejszy komentarz Panów Tomasza i Krzysztofa

... sory , ale jak czytam tu, na forum relacje z niektórych ustawek
to tam jest więcej emocji niż na tegorocznej pętli
marazm ....

jarek ;-)

#104 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 06 lipiec 2012 - 16:35

Brawo Peter. Jedyne co zachęca mnie do oglądania TdF na razie(chociaż dziś obejrzałem dopiero powtórkę finiszu bo oglądałem Solidarkę bo koło mnie przejeżdżała. Oby w górach zaczęło się coś dziać.

#105 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 06 lipiec 2012 - 17:48

Dziś już część zawodników co mogła się pokusić o pierwszą dziesiątkę klasyfikacji generalnej dostała co najmniej 2 minuty w plecy, niektórzy jeszcze więcej. Hesjedal, Valverde, Gesink, Schleck i jeszcze kilku by się znalazło. Jutro może będzie w końcu ciekawie, ostatni podjazd ze średnią 8,5% a maksimum 14% może zrobić małą selekcję :-)

#106 pawelek_G

pawelek_G
  • Użytkownik
  • 177 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 06 lipiec 2012 - 19:10

Oby na pagórkach zaczęło się coś dziać, bo dziś przysnąłem 3 razy podczas transmisji. A panowie komentatorzy momentami mnie osłabiają swoimi zanudzającymi tekstami, ja rozumiem, o czym można gadać przez 4 godziny, gdy scenariusz pierwszych etapów jest monotonny jak flaki z olejem, ale opowieści o wyjściach do bufetu, zastanawianie się przez 2min jaka to jest miejscowość, opowiadanie o jakimś zamku a po chwili poprawianie się, że to jednak nie ten zamek. Mylenie nazwisk zawodników, mało śmieszne angielskie żarty, jak choćby o "żenie marzenie" czy jak oni to tam ujęli. I te ich głosy, takie znudzone, naprawdę ci panowie niemiłosiernie zanudzają.

#107 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 06 lipiec 2012 - 20:13

Cytat

Oby na pagórkach zaczęło się coś dziać, bo dziś przysnąłem 3 razy podczas transmisji. A panowie komentatorzy momentami mnie osłabiają swoimi zanudzającymi tekstami, ja rozumiem, o czym można gadać przez 4 godziny, gdy scenariusz pierwszych etapów jest monotonny jak flaki z olejem, ale opowieści o wyjściach do bufetu, zastanawianie się przez 2min j

Poczatek wyscigu miales przed TDF profile tras wiec narzekanie, troche nie na miejscu pokaz sily sprinterow czemu maja byc flaki z olejem to samo mozna napisac o gorach off top ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#108 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 06 lipiec 2012 - 20:52

Jacy z Was (nie wszyscy) malkontenci!
pawelek_G, to jest wlasnie caly urok ogladania TdF, i nie tylko, w polskim jezyku :mrgreen: Jest zabawnie ale i to ma swoje granice.
W miejscowej TV poajwil sie po wyscigu krotki wywiad z David Millar, powiedzial, ze to byla najgorsza kraksa w jakiej uczestniczyl. Chlopy wpadali na siebie przy predkosci 60-70km/h.

#109 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 06 lipiec 2012 - 21:29

Fotka z dzisiejszego finiszu ;-) Dołączona grafika

#110 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 06 lipiec 2012 - 22:04

Cytat

Fotka z dzisiejszego finiszu ;-)

Jak bliźniacy ;-)
Dołączona grafika

#111 luqinio

luqinio
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 lipiec 2012 - 11:21

:mrgreen:
Na kogo dzisiaj gracie?
Ktoś z czołówki się ruszy? Imo Spartakus dziś straci żółtko :->

#112 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 07 lipiec 2012 - 13:24

Widzieliście R5ca Danielsona po wczorajszej kraksie?

Dołączona grafika

Cytat

W miejscowej TV poajwil sie po wyscigu krotki wywiad z David Millar, powiedzial, ze to byla najgorsza kraksa w jakiej uczestniczyl. Chlopy wpadali na siebie przy predkosci 60-70km/h.

Danielson na swoim Twitterze napisał podobnie o tej kraksie.

#113 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 07 lipiec 2012 - 16:25

No i potwierdziło się to co pisałem po Delfinacie. SKY narzucilo tak mocne tempo pod górę, że prawie wszyscy odpadli, a co najlepsze Froome, który ostatni narzucał tempo jeszcze wygrał etap :-D W takiej formie na podjazdach i pozostałych dwóch czasówkach, to wątpię, że ktokolwiek im zagrozi :-)

#114 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 07 lipiec 2012 - 20:27

Cytat

Widzieliście R5ca Danielsona po wczorajszej kraksie?

zdjęcie http://twitpic.com/a4oa8x

#115 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 07 lipiec 2012 - 20:29

Bravo Nibali ;-) Szmyd dallllllllllllllllllllllllllllllllllllllllleko

#116 arti

arti
  • Użytkownik
  • 54 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 07 lipiec 2012 - 20:37

i po pierwszych górach widać kto jest mocny- myślę, że ktoś z pierwszej "5" klasyfikacji generalnej wygra TdF i nie będzie niespodzianek, Sylwek dzisiaj niezbyt dobrze pojechał - choć awansował na 48 miejsce to kiedyś na takich etapach był w to "20" lub "30", a dzisiaj dopiero 60, cieszę się, że kolarz Euskaltel przywalił dzisiaj biegnącemu kibicowi, może niektórzy przestaną biec obok kolarzy

#117 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 07 lipiec 2012 - 21:03

to Lulu Sanchez walnął kibica :mrgreen:

#118 mig29

mig29
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądGryfice

Napisano 07 lipiec 2012 - 22:02

na którym to było kilometrze ?

#119 erico329

erico329
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 08 lipiec 2012 - 14:36

https://www.facebook...&type=1

Skromnie ta Bore poskładał , podcentrowac i na alledrogo ;D Ciekawi mnie waga tego siodła , bardzo innowacyjne rozwiąnie ? ;D

#120 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 08 lipiec 2012 - 16:23

Jak dotad, imo, najciekawszy etap.
Allez les bleus! Z takim skladem, za pare lat francuzi zaczna wygrywac domowy tour.
Bohater dnia, oprocz Pinot-a, to Kessiakoff, za 2x opanowanie roweru na zlbokowanym tylnym kole.
Wigo i team, wszystko pod kontrola ;-)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy