tour de france 2012
Napisano 10 lipiec 2012 - 11:40
2008 stage 16 TDF, 53K, 16th
2009 stage 10 Giro, 62K, 34th
2009 stage 21 Giro, 14.5K, 32nd
2010 stage 2 Giro, 2nd
2010 stage 16 Giro mountain TT, 39th
2011 stage 10 Vuelta, 2nd
To sa wyniki Frooma z ostatnich lat w czasówkach. Mimo wszystko - progres niesamowity. Co zastanawia najbardziej to to że równie dobrze jeżdżą w górach jak i na czas. Ostatnio takie rzeczy niestety miały nieciekawe tło i nic dziwnego ze ludzie reagują jak reagują.
najciekawsze jest jednak to że ich wyniki pomiaru mocy wcale nie przekraczają magicznych 6W/kg na podjazdach a jeśli juz to przez krótki okres czasu. Armstrong potrafił w 2004 jechać blisko 7W/kg przez prawie 40min co fizycznie bez wspomagania jest praktycznie i teoretycznie nawet niemożliwe. Tyle że wcale to nie zapewnia ze panowie z Wysp dopingu nie biorą.
Pożyjemy - zobaczymy. na razie wszystko jest ok, choć to do trochę dziwne ale też trzeba spojrzeć trochę inaczej na współczesne kolarstwo gdzie wielu czempionów potraciło jednak skrzydełka i prezentuje się znacznie słabiej niż kilka lat temu. Olimpiada niczego ie tłumaczy bo zaledwie kilku zawodników jadących w tdf ma realne szanse na jakikolwiek medal. Zreszta podejrzewam ze wielu będzie zaskoczonych wynikami olimpiady bo po prostu MKOL ma gęstsze sito dopingowe. Moze teraz juz to się zmieniło ale przecież Ateny czy sydney to byly olimpiady gdzie ludzie nawet z szansami na medal potrafili się wycofac na parę dni przed startem gdy dowiedzieli się że wchodzą testy na przetaczanki. Ateny w 2004r to chyba najlepszy przykład. Przecież Ullrich z armstrongiem mogli spokojnie tam rozbic bank a zrezygnowali. Wygrał hamilton który połasił się na medale i zaliczyl wpadkę.
Napisano 11 lipiec 2012 - 15:55
Czy ktoś z Was korzysta z euorsportplayer'a? Non stop mam audio w innej wersji językowej niż polska. Próbowałem już na innym komputerze! Czasami jest OK, ale zazwyczaj jest po słoweńsku albo jakimś innym...
POMOCY!!!
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 11 lipiec 2012 - 18:17
W Poznaniu miałem ten sam problem.Nie wiem, czy w temacie, ale może pomożecie...
Czy ktoś z Was korzysta z euorsportplayer'a? Non stop mam audio w innej wersji językowej niż polska. Próbowałem już na innym komputerze! Czasami jest OK, ale zazwyczaj jest po słoweńsku albo jakimś innym...
POMOCY!!!
<p>
Napisano 11 lipiec 2012 - 20:56
A co do jutrzejszego dnia, w końcu finisz na podjeździe i wcześniej dwie duże góry. Po dzisiejszych próbach ataku może znowu Van Den Broeck albo Nibali spróbują, ewentualnie może w końcu obudzi się Menchov. Jeszcze jest opcja, że Radioshack przygotuje jakąś akcję, bo ma sporo kolarzy na wysokich miejscach.
Napisano 11 lipiec 2012 - 21:35
:shock:W Poznaniu miałem ten sam problem.Nie wiem, czy w temacie, ale może pomożecie...
POMOCY!!!
Co masz na myśli?
Uzupełnię, że nie ma znaczenia, czy połączenie z internetem odbywa się przez tepsę, iplusa czy netię.
Dzisiaj udało mi się uruchomić transmisję we właściwym języku 1,5 km przed końcem etapu...
http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera
Napisano 12 lipiec 2012 - 16:55
Ekipa Sky goli wszystko... Radioshacj porobiony, liqiugas słaby, Masakra.. No ale do mety jeszcze 3km zobaczymy kto wygra etap
Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
Napisano 12 lipiec 2012 - 17:25
Najbardziej podoba mi się jazda Sylwka Szmyda i Szleka. Kolarze o takich nazwiskach powinni sprokurować jakąś krakse i pod pretekstem kontuzji wycofać się na dzisiejszym etapie. Po prostu żal patrzeć jak Sylwek odpada zaraz za linią startu a Szlek ciągnie bo ciągnie ale w sumie nie wiadomo po co.
Nie będę osądzał naszego kolarza bo być może dostał o szefostwa przykaz że ma jechać i już. Wątpię żeby Sylwek był tak głupi żeby widząc jaką ma formę na Giro jechać bez przymusu TdF. Przecież to wiedział każdy że w miesiąc Sylwek nie złapie formy i może być tylko gorzej. Lepiej dla niego by było jak by jechał Vueltę ale cóż. JEdzie ale jego obecność potwierdza tylko lista startowa...szkoda
Napisano 12 lipiec 2012 - 18:13
Evans słabszy dzień ale koncepcja słuszna z tym atakiem - musiał ryzykować - dostał po łapach :-/
ciekawe czy Nibali będzie miał siły jeszcze powalczyć ?
Moim zdaniem pomyśli sobie: poczekam za plecami Bradleya, na razie mam pudło, może nad Evasem nadrobię..., a jak Wiggins osłabnie to spróbuję zaatakować ... ;-)
Harcownicy mają pole do popisu :-P
Napisano 12 lipiec 2012 - 18:42