Skocz do zawartości

Zdjęcie

tour de france 2012

344 odpowiedzi w tym temacie

#141 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 10 lipiec 2012 - 11:40

2008 stage 4 TDF 29K, 33rd
2008 stage 16 TDF, 53K, 16th
2009 stage 10 Giro, 62K, 34th
2009 stage 21 Giro, 14.5K, 32nd
2010 stage 2 Giro, 2nd
2010 stage 16 Giro mountain TT, 39th
2011 stage 10 Vuelta, 2nd

To sa wyniki Frooma z ostatnich lat w czasówkach. Mimo wszystko - progres niesamowity. Co zastanawia najbardziej to to że równie dobrze jeżdżą w górach jak i na czas. Ostatnio takie rzeczy niestety miały nieciekawe tło i nic dziwnego ze ludzie reagują jak reagują.
najciekawsze jest jednak to że ich wyniki pomiaru mocy wcale nie przekraczają magicznych 6W/kg na podjazdach a jeśli juz to przez krótki okres czasu. Armstrong potrafił w 2004 jechać blisko 7W/kg przez prawie 40min co fizycznie bez wspomagania jest praktycznie i teoretycznie nawet niemożliwe. Tyle że wcale to nie zapewnia ze panowie z Wysp dopingu nie biorą.
Pożyjemy - zobaczymy. na razie wszystko jest ok, choć to do trochę dziwne ale też trzeba spojrzeć trochę inaczej na współczesne kolarstwo gdzie wielu czempionów potraciło jednak skrzydełka i prezentuje się znacznie słabiej niż kilka lat temu. Olimpiada niczego ie tłumaczy bo zaledwie kilku zawodników jadących w tdf ma realne szanse na jakikolwiek medal. Zreszta podejrzewam ze wielu będzie zaskoczonych wynikami olimpiady bo po prostu MKOL ma gęstsze sito dopingowe. Moze teraz juz to się zmieniło ale przecież Ateny czy sydney to byly olimpiady gdzie ludzie nawet z szansami na medal potrafili się wycofac na parę dni przed startem gdy dowiedzieli się że wchodzą testy na przetaczanki. Ateny w 2004r to chyba najlepszy przykład. Przecież Ullrich z armstrongiem mogli spokojnie tam rozbic bank a zrezygnowali. Wygrał hamilton który połasił się na medale i zaliczyl wpadkę.

#142 luqinio

luqinio
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 10 lipiec 2012 - 14:42

@cnk kolego formuła to też komercja, jeszcze większa na dodatek. I tam nie boją się tego tematu poruszyć... :-> tak więc radzę się zastanowić...

#143 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipiec 2012 - 15:55

Nie wiem, czy w temacie, ale może pomożecie...

Czy ktoś z Was korzysta z euorsportplayer'a? Non stop mam audio w innej wersji językowej niż polska. Próbowałem już na innym komputerze! Czasami jest OK, ale zazwyczaj jest po słoweńsku albo jakimś innym...

POMOCY!!!

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#144 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 11 lipiec 2012 - 16:21

piękna końcówka, oni ledwo jechali na tym finiszu ;-)

#145 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipiec 2012 - 18:17

Czy ktoś z Was korzysta z euorsportplayer'a? Non stop mam audio w innej wersji językowej niż polska. Próbowałem już na innym komputerze! Czasami jest OK, ale zazwyczaj jest po słoweńsku albo jakimś innym...

POMOCY!!!

W Poznaniu miałem ten sam problem.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#146 Gosc_Dziegiel_*

Gosc_Dziegiel_*
  • Gość

Napisano 11 lipiec 2012 - 18:52

11. etap zapowiada się epicki, na kogo stawiacie? :-)

#147 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 11 lipiec 2012 - 20:56

Najbardziej to mnie ciekawi taktyka Evansa. Chyba prędzej Sylwek Szmyd wygra cały Tour niż Evans kiedykolwiek zaatakuje na podjeździe :mrgreen: Takiego farta jak rok temu, że wystarczyło dojeżdżać w czołówce i dzięki temu wygrać wyścig to już mieć nie będzie. A może liczy, że Wiggo się wycofa i automatycznie awansuje na pierwsze :-D

A co do jutrzejszego dnia, w końcu finisz na podjeździe i wcześniej dwie duże góry. Po dzisiejszych próbach ataku może znowu Van Den Broeck albo Nibali spróbują, ewentualnie może w końcu obudzi się Menchov. Jeszcze jest opcja, że Radioshack przygotuje jakąś akcję, bo ma sporo kolarzy na wysokich miejscach.

#148 pawelek_G

pawelek_G
  • Użytkownik
  • 177 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 11 lipiec 2012 - 21:07

Ja stawiam na Nibali'ego, dziś pokazał, że chce powalczyć, może jutro mu się ta sztuka uda z pomocą kolegów z team'u.

#149 Radello

Radello
  • Użytkownik
  • 614 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipiec 2012 - 21:35

POMOCY!!!

W Poznaniu miałem ten sam problem.

:shock:
Co masz na myśli?
Uzupełnię, że nie ma znaczenia, czy połączenie z internetem odbywa się przez tepsę, iplusa czy netię.

Dzisiaj udało mi się uruchomić transmisję we właściwym języku 1,5 km przed końcem etapu...

http://www.radello.pl - odżywki Dextro Energy / Honey Stinger / Huma Gel / Nuun, kosmetyki Sportsbalm / Bodyglide - bezpośrednio od dystrybutora/importera

#150 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lipiec 2012 - 22:19

Bo właśnie dziś również udało mi się trafić że było po polsku, a nie jestem w Poznaniu. Myślałem że to może wina inei.
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#151 kudlaty_00

kudlaty_00
  • Użytkownik
  • 329 postów

Napisano 12 lipiec 2012 - 00:03

Menchov tak szybko się raczej nie obudzi. Będzie się czaił do końca i czekał na swoją szansę. Ja stawiam na Van Den Broecka.

#152 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 12 lipiec 2012 - 16:55

evans ugotowany, nibalego skasowali, menchov niewidoczny, schleck daleko, szmyda jakby nie było...

Ekipa Sky goli wszystko... Radioshacj porobiony, liqiugas słaby, Masakra.. No ale do mety jeszcze 3km zobaczymy kto wygra etap :)

#153 szymonef

szymonef
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • Skąddolnośląskie

Napisano 12 lipiec 2012 - 17:09

Froome :shock:

#154 adanek

adanek
  • Użytkownik
  • 72 postów

Napisano 12 lipiec 2012 - 17:13

Froome powinien być liderem ekipy :-D

#155 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 12 lipiec 2012 - 17:17

taaaa ....... dzisiejsza końcówka
to typowy pokaz , rządów z fotela samochodu
ach te, słuchawki .....

gdzie tu prawdziwa rywalizacja ???
:-/

#156 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 12 lipiec 2012 - 17:25

Dziwny ten TdF. Niby coś się dzieje ale to wszystko jakieś takie...cóż może się zestarzałem.
Najbardziej podoba mi się jazda Sylwka Szmyda i Szleka. Kolarze o takich nazwiskach powinni sprokurować jakąś krakse i pod pretekstem kontuzji wycofać się na dzisiejszym etapie. Po prostu żal patrzeć jak Sylwek odpada zaraz za linią startu a Szlek ciągnie bo ciągnie ale w sumie nie wiadomo po co.
Nie będę osądzał naszego kolarza bo być może dostał o szefostwa przykaz że ma jechać i już. Wątpię żeby Sylwek był tak głupi żeby widząc jaką ma formę na Giro jechać bez przymusu TdF. Przecież to wiedział każdy że w miesiąc Sylwek nie złapie formy i może być tylko gorzej. Lepiej dla niego by było jak by jechał Vueltę ale cóż. JEdzie ale jego obecność potwierdza tylko lista startowa...szkoda

#157 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 12 lipiec 2012 - 17:44

Właśnie gdzie jest Szmyd ? przestali mu płacić? przecież to jego praca

#158 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 12 lipiec 2012 - 17:55

Kurde, czasami to człowiek ma nosa, postawiłem na Rollanda wczoraj wieczorem :-D

#159 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 12 lipiec 2012 - 18:13

faktycznie Wigginsa jest w stanie odczepić tylko Froom :mrgreen: ,
Evans słabszy dzień ale koncepcja słuszna z tym atakiem - musiał ryzykować - dostał po łapach :-/
ciekawe czy Nibali będzie miał siły jeszcze powalczyć ?
Moim zdaniem pomyśli sobie: poczekam za plecami Bradleya, na razie mam pudło, może nad Evasem nadrobię..., a jak Wiggins osłabnie to spróbuję zaatakować ... ;-)
Harcownicy mają pole do popisu :-P

#160 kudlaty_00

kudlaty_00
  • Użytkownik
  • 329 postów

Napisano 12 lipiec 2012 - 18:42

Myślicie, że Froome dociągnie do końca w takiej formie? Wiggins jedzie bez stylu jak dla mnie. Mógł zaatakować jak doszli Evansa, ale będzie jechał tak do końca. Szkoda, że europcar taki słaby, bo Rolland mógłby powalczyć w górach, a tak to tylko pierwsza 10. :evil:

Dodaj odpowiedź