To teraz jeszcze 28c
W przypadku conti to 25mm to realne 27, a stare 23 to 25. Oczywiście ma tak dużo więcej producentów. Potem ludzie nie wiedzą ile pompować. Nie wiedzą nawet jaką gumę kupili. Opony to temat rzeka.
Napisano 31 maj 2021 - 15:46
To teraz jeszcze 28c
W przypadku conti to 25mm to realne 27, a stare 23 to 25. Oczywiście ma tak dużo więcej producentów. Potem ludzie nie wiedzą ile pompować. Nie wiedzą nawet jaką gumę kupili. Opony to temat rzeka.
Napisano 31 maj 2021 - 16:01
Temat rzeka, acz ja bym aż tak nie upraszczał do zdań "Conti realnie to +3mm". Czemu? Bo u mnie 3 lata temu UltraSport II-ki w rozmiarze 25c mierzyły... 25mm. Acz to na tradycyjnych Shimanowskich obręczach pod hamulce szczękowe. A teraz Bontragery R2 28c na obręczy wewn. 19.5mm mają też 28mm. Wiadomo, na szerszych pewnie się inaczej ułożą..
Co ciekawe Bontrager ten sam przedział pompowania zastosował dla R2 28c jak i starych bodajże R1 25c, które miałem...
Napisano 11 lipiec 2021 - 17:38
Napisano 11 lipiec 2021 - 19:38
No to dziś lekko zagotowałem tarcze na zjeździe. Hamować, hamowały ale pojawił się odgłos zarzynanej świni więc wolałem się zatrzymać i chwilę poczekać. Tak to jest jak się zapomni zrobić przekładkę tarcz ze 140 na 160 przed wyjazdem w góry
https://www.strava.c...gments/19052140
Żeby nie było: hamować potrafię, ale zjeżdżać już niekoniecznie.
Jeśli tarcza nie zmieniła koloru, to nic się nie dzieje. Po prostu dogrzałeś hamulce!😀 Nie musisz się zatrzymywać, tylko na chwilę odpuścić hamowanie i jechać dalej. Mam z przodu 160, z tyłu 140 oraz 73 kg. i kilka dni temu, na zjeździe, po kilku ostrych hamowaniach i ostatnim na deser z około 90 km/h do niemal zatrzymania nic oprócz głośniej pracy, się nie stało. Więc raczej niczego bym się nie obawiał.
Napisano 12 lipiec 2021 - 09:26
Pytanie o klocki. Widzę, że nigdzie nie są dostępne Shimano L03A. Jaka może być dla nich alternatywa?
https://allegrolokal...egraduraace-eb7
Napisano 15 lipiec 2021 - 18:12
Jeśli tarcza nie zmieniła koloru, to nic się nie dzieje. Po prostu dogrzałeś hamulce!
Nie musisz się zatrzymywać, tylko na chwilę odpuścić hamowanie i jechać dalej. Mam z przodu 160, z tyłu 140 oraz 73 kg. i kilka dni temu, na zjeździe, po kilku ostrych hamowaniach i ostatnim na deser z około 90 km/h do niemal zatrzymania nic oprócz głośniej pracy, się nie stało. Więc raczej niczego bym się nie obawiał.