Stosunek wzrostu do wagi
Started By
krzysztof1985
, 28 wrz 2008 15:36
396 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 sierpień 2009 - 21:11
Ja mam 183cm i 64.5kg Chcę zrzucić jeszcze 2kg Lekarz uznał, że 62kg jest to granica poniżej której nie mogę schodzić w moim przypadku
ty kolego winienes zima troche popracować na siłowni wzmacniajać góre ciała i dół gdy nabierzesz nawet 2 kg czystej masy mieśniowej to ci sie bardziej przyda do kolarstwa niż zrzucenie jeszcze 2 kg. Mabierzesz mocy dępnięcia itd.
Tompoz
Tompoz przeglądając forum widze że znasz się na rzeczy i czy mógłbyś napisać tak mniej więcej jak powinien wyglądać taki trening na siłowni i ile powinien trwać?
Napisano 25 sierpień 2009 - 15:21
Uwazam , ze masz b. dobre proporcje. Choc nie sugeruj sie tak bardzo tym , ze masz wazyc jak najmniej... W Polsce nie masz potrzeby byc wycieniowanym GORALEM , bo po pierwsze nie ma prawdziwych gor , gdzie wlaczasz bieg i przez 15 km depczesz rowno pod gorke gubiac "grubasow". Znakomita wiekszosc wyscigow wygrywaja sprinterzy lub mocni "ucieczkowicze" ( co za slowo ! ). A sprinterzy waza czesto blisko " WZROST minus WAGA" . Masa miesniowa potrzebna do depniecia musi byc...
Napisano 21 wrzesień 2009 - 22:38
188cm
~100kg (od jakiegoś czasu spada... było ponad 110)
Brzmi strasznie, ale zapewniam, że żadnym kaleką nie jestem :-)
Jakiś czas temu zdobywałem medale mistrzostw Polski w innym sporcie (tu specjalne pozdrowienia dla Arnoldzika, który zapewne wie o co biega będąc z Kruszwicy) przy ledwie nieco niższej masie....
No, ale z drugiej strony to stosunek mięśnie/tłuszcz był nieco korzystniejszy :-P
~100kg (od jakiegoś czasu spada... było ponad 110)
Brzmi strasznie, ale zapewniam, że żadnym kaleką nie jestem :-)
Jakiś czas temu zdobywałem medale mistrzostw Polski w innym sporcie (tu specjalne pozdrowienia dla Arnoldzika, który zapewne wie o co biega będąc z Kruszwicy) przy ledwie nieco niższej masie....
No, ale z drugiej strony to stosunek mięśnie/tłuszcz był nieco korzystniejszy :-P