Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stosunek wzrostu do wagi

396 odpowiedzi w tym temacie

#81 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 15 listopad 2008 - 20:42

To co już pisałem - nie przesadzajmy . Fabian Cancellara 186cm. i 80kg wagi.
Spotkałem go w tym roku - klata , w pasie osa i mocne ,wyrzeżbione nogi.
Obliczanie poziomu tłuszczu ze wskaznika BMI to bzdura.

#82 Gosc_psari_*

Gosc_psari_*
  • Gość

Napisano 15 listopad 2008 - 22:56

odżywki białkowe, białka syntetyczne ,sytetyczne pojedyncze aminokwasy shakery geinery i inne ścierwuchy -NIC WAM NIE DA. kreatyna np. co to za bzdury-"stymuluje wzrost i liczbe kom miesniowych"-bzdura -liczba komórek uwarunkowana jest genetycznie tak samo jak wspomniane wczesniej rodzaje włokien-możemy tylko za pomocą właściwie dobranego treningu wycwiczyc i rozbudowac jedne mniej a drugie bardziej!!!
czytamy zawsze dalej "nasila procesy anaboliczne''-bzdura mega! tylko chłonie h2o.jak chcecie żeby mieśnie były w dobrej formie to ładujcie łatwo przysfajalny glikogen( banany np sa ok) W CASIE TRENINGU LUB NAJWYZEJ DO 1H PO TRENINGU. białko-naturalne -jaja kurzego(omlet najlepiej-zachowuje aminokway egzogenne najlepiej ze wszystkich posobów serwowaych jajek) , mieso-indyk , dorsz ,lub inne chude-byle nie kurczaki -to STARTER ,GROWER I FINISCHER-czysta hemia -nie dziwota ze w usa i tu powoli wiara ma po 1.85 cm. jogurt morzna z serwatka mieszac.no i ważne-wasz miesien NADKAPENSUJE SOBIE GLIKOGEN I NADMUDUJE MASE MIOFIBRLI-JEŚLI BEDZIE MIAŁ 3 albo4 razy tyle WEGLOWODANÓW CO BIAŁEK.
A pozatym -to ja staram sie jeśc to na co mój organizm ma ochote-kazdy organizm wie co dla niego najlepsze .

[ Dodano: 2008-11-15, 23:11 ]
przecież miesnie waża 3 razy tyle co tłuszcz-najlżejszy materjał energetyczny ;-) wiec sory ale BMI- jesli chodzi o sportowców -jest czesto gówno warty ;-)
M.Phelps zjada dziennie więcej niż 5meżczyzn-ma problem-chudnie :-/
pozatym za chudzi chłopacy jakoś marnie wyglądają... ;-)

#83 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 16 listopad 2008 - 15:09

Chyba nikt na świecie nie trenuje tak cięzko jak Phelps i jego wydatków energetycznych nie chciałbym nawet liczyc. Z tego co wiem podczas tempówek facet niejednokrotnie zrzygał się do basenu. Każdy sukces ma swoją cenę.

#84 Gosc_psari_*

Gosc_psari_*
  • Gość

Napisano 16 listopad 2008 - 17:16

pływacy poświęcają większośc życia na treningi.większośc z nich ma treningi we wodzie 2razy na dzien.i mają zapiepsz conajmniej 2h.nie tylko Pheleps.nie słyszałam by zrzygał się do basenu,ale fakt że ja niewyobrażam sobie zjedzenia takiej kopy żarcia przed wejściem do h2o.
każdy sukces jasne że ma swoją cene,wymaga mega pracy , zaangażowania i zaciskania zębów-dlatego jest własnie sukcesem-nagrodą ;-)
a dobowych wydatków PPM I CPM Phelpsa tesz bym nie chciała dziergac ;-)

#85 Fifi

Fifi
  • Użytkownik
  • 174 postów
  • Skądtj�na pengar

Napisano 16 listopad 2008 - 18:13

Phelps je dziennie 12k kcal, artykuł o tym w Focusie o herosach. Jest też m.in. napisane o Armstrongu.

#86 Gosc_psari_*

Gosc_psari_*
  • Gość

Napisano 16 listopad 2008 - 19:01

Dzięki,dorwe ten artykuł ;-) ale nie ukrywam że wolałabym z nim w 4 oczy pogadac ile i co je... :mrgreen: :mrgreen: ;-)
http://www.sfd.pl/Di...!!-t428596.html

#87 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 16 listopad 2008 - 19:25

Ciekawe jak będzie wyglądać 10 lat po zakończeniu kariery. ;-)

pzdr

#88 Gosc_czajam_*

Gosc_czajam_*
  • Gość

Napisano 16 listopad 2008 - 22:52

FIfi ktory numer tego Focusa??

#89 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 17 listopad 2008 - 08:46

A to czasem nie tan sam numer focusa i nie tan sam artykuł, w którym autor pisze, ze EPO zażywają astmatycy? :lol:
Focus to bardzo quasinaukowe pisemko, aczkolwiek przyjemne do piwka czasami.

#90 Gosc_psari_*

Gosc_psari_*
  • Gość

Napisano 17 listopad 2008 - 09:53

Miguel jak bedziesz taki stary jak ja to też zaczniesz wyznawac zasadę carpe diem :mrgreen: .wazne że teraz niezle wygląda :mrgreen:
a jak skonczy karjere to morze się przerzuci na te diete ale podzieloną przez 12 ;-)
albo ...bedzie spalał te kcal w innych dyscyplinach... :mrgreen:

#91 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 17 listopad 2008 - 11:21

Powiem wam chłopaki że przestańcie pitolić jakieś bzdury o tym że Felps przyjmuje dziennie 12 tys klaorii. Takiej ilości klaorii to nawet kolarz zawodowy podczas dnia gdzie na 7,5 godizny na ciezkim górskim etapie Tpur d eFnrace nie przyjmuje. Focus sobie moze pisać takie bzdury a wyw to nie wierzcie. Bo to bzdura.

Tompoz

#92 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 17 listopad 2008 - 12:22

Tu macie pana, który ponoć spożywa dziennie ok 10 tys k.kal. ale to chyba nie to forum :-D
http://pl.youtube.co...h?v=woSgnbvlCp8
oczywiście czy to prawda tego niewiem :lol:

#93 Gosc_psari_*

Gosc_psari_*
  • Gość

Napisano 17 listopad 2008 - 19:14

re Tompoz ; przepłyń tyle i w tym tępie co On. a przez tydzien bedziesz się regenerował i nadrabiał kcal.
żaden inny sport tak nie wyciąga jak pływanie.nie mam zamiaru se kłucic ,ani przekonywac.Pójc i przez 45 min pływaj czasówki-200 stylem albo koniem ;-) co 3.15 start ;spróbuj a zobaczyszjak Ci apetyt podskoczy ;-)

#94 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 18 listopad 2008 - 08:36

Sprawdziłem i tak!, informacje dot. Felpsa zawarte są w tym samym artykule w którym autor pisze o tyym iz 90% sportowców (lub tez tylko kolaży, nie pamiętam dokładnie) ma astmę i mogą zażywać EPO z tego tytułu. Potraktujny więc te informacje z dużyyymmmmm dystansem. :lol:
dodam tylko że
12000 kkal to odpowiednik
ok 2800 g glukozy
ok 1300 g tłuszczu
lub
ok 3100 g białka
powodzenia :-D

#95 mpiwko

mpiwko
  • Użytkownik
  • 95 postów
  • Skądszn

Napisano 18 listopad 2008 - 10:21

Cytat

Breakfast: 3 fried egg sandwiches; cheese; tomatoes; lettuce; fried onions; mayonnaise; three chocolate-chip pancakes; 5-egg omelette; 3 sugar-coated slices of French toast; bowl of grits; 2 cups of coffee

Lunch: Half-kilogram (1 pound) of enriched pasta; 2 large ham and cheese sandwiches with mayonnaise on white bread; energy drinks

Dinner: Half-kilogram of pasta, with carbonara sauce; large pizza; energy drinks

mozliwe. dziwicie sie? podobno przed olimpiada trenowal 6 razy w tygodniu po 5 godzin. oprocz tego silownia + rower stacjonarny (nie ryzykuje biegania ze wzgledu na kolana) i wezcie pod uwage, ze to kolos 193 cm, 88 kg wiec tez wiecej potrzebuje, a plywanie to jedna z najbardziej wyczerpujacych dyscyplin i w przeciwienstwie do plywania wszystkie miesnie pracuja...

niesamowity czlowiek. ale sukcesy wymagaja wyrzeczen.

#96 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądTwickenhamus

Napisano 18 listopad 2008 - 12:05

Cytat

w tym samym artykule w którym autor pisze o tyym iz 90% sportowców (lub tez tylko kolaży, nie pamiętam dokładnie) ma astmę i mogą zażywać EPO z tego tytułu.

Istnieje wiele kontrowersji temacie EPO i astma. Teoretycznie mowiac, nie jest to bardzo rozpowrzechnione i wciaz w stanie badan naukowych. Nie sadze, iz 90% sportowcow byloby astmatykami, zapewne 9/10 kolarzy na Alpe d'Huez by siegalo po inhalator? Mysle, ze autor mial na mysli alergikow lub astmatykow i kortyzony, chociaz kortyzony i wszystkie pochodne sa zabronione, ale poprzez uwarunkowanie lekarskie moga byc stosowane dorywczo do terapii (np przy atopowym zapaleniu skory). Jakby nie patrzec, Lance tez bral EPO... i uratowalo mu to zycie.(podczas chemioterapii)

W sprawie tych 10k kcal to moim zdaniem prawda nawet w swiecie kolarskim. Z tego co slyszalem, to kolarze przed dlugimi wielopetapowymi wyscigami wchlaniaja 10k kcal dziennie na pare dni przed rozpoczeciem. Ile w tym prawdy to nie wiem....

#97 Gosc_psari_*

Gosc_psari_*
  • Gość

Napisano 18 listopad 2008 - 13:45

to jest dobre :arrow: na astme oskrzelową "CHORUJE" :mrgreen: 15%narciarzy biegowych-Finlandia , 17%Fińskizh pływaków ,7-26% lekkoatletów w USA(itp ,itd .).na letnich igrzyskach w Loc Angeles 11% sportowców z USA podało iż występuje u nich to schorzenie (a to pech... :-/ ) i aż41 "astmatyków" wywalczyło miejsca medalowe(a to suprise :mrgreen: ).W Atlancie startowało aż383 astmatyków , a w Sydney już ...618.

A zkąd taka nagła epidemia tej astmy?(dodam że w istocie uniemoąliwiajacej uprawianie sportu wyczynowego :!: :mrgreen: ). lek na tę przypadłośc to legalny doping-agonistami beta 2 receptorów , które w dużych dawkach działają jak subst.androgenno anaboliczne ;-) . klijęci co trenują (gł wytrzymałosciowe-triathlon ,kolarstwo ,biegi przełajowe , pł.długodystasowe itp.) stosując tego typu "lekarstewka" często podają (na wszelki wypadek ) iż miewaja ataki astmy oskrzelowej 8-)

walka z dopingiem to stek szumnych oswiadczen=spadek supeeerrrrr rekordów=dramat dla sportowego show buisnessu=kasa w dół=wpływy w dół.no ijeszcze kopanie farmaceutyczne 8-) . ale i tak już za dużo nabazgrałam :mrgreen:
pozdrawiam

#98 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 18 listopad 2008 - 13:46

A cóż ma wspólnego erytropoetyna z leczeniem astmy? Bo ja nie wiem, ale jesli ktos mnie oświeci to będe wdzięczny :-)
Tak Tak ja oczywistsze wiem ze „autorowi” chodziło głównie o β2 agonisty typu Salbutanol/ clenbuterol itp., i inne tym podobne środki. :-)
p.s. to juz O.T. w pełnej krasie :-)

#99 Gosc_psari_*

Gosc_psari_*
  • Gość

Napisano 18 listopad 2008 - 14:04

sporo ma wspólnego erytropoetyna jest hormonem pobudzającym erytropoeze-kokretnie działa sobie na taki związek w szpiku kostnym ktOry popwoduje zwiększoną produkcje erytrocytów(proliferacje i różnicowanie).wydzielanie ERYTROGENINY-nie erytropoetyny nastepuje gdu mały dopływ o2-tu masz tą atme :mrgreen: .

[ Dodano: 2008-11-18, 14:13 ]
jecmy dalej...erytrogenina wydzieana przez nerki i troche przez wątrobe do krwi tam dopiero pszekształca siew erytropoetyne :!: dlatego podejżewam że tak trudno to udowodnic bo ten lek to poprostu hormon który po samistnej aktywacji :idea: (ee....to moja nazwa własna ) we krwi wystepuje tam naturalnie. tak ja mysle :roll:

nie jestem pewna ale gdyby się w to zagłebili-ci co kotroluja ich przed startami lub po mogliby winicjowac ten hormon-ERYTROGENINE z ich nerek (hoc pewnie nic by tam nie znalezli bo przeciez organizm produkuje go tylko u chorych na astme NAPRAWDE) ;-)

Ale pewnie takie badanie jest inwazjne ,kosztowne lub/i wymaga czasu ,sprzetu ,odczynników .kit wie czego jeszcze :?:

[ Dodano: 2008-11-18, 14:15 ]
ja musze spadac.papa.

#100 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 19 listopad 2008 - 12:30

No tak, wszystko się zgadza jasne ze niska podaż 02 bedzie skutkować zwiększeniem produkcji epo czy też jego prekursora (bez znaczenia - efekt ten sam)i podniesieniem hematokrytu to oczywiste. Tylko że astmy nie leczy się podnająć egzogenną, syntetyczną erytropoetynę, a z artykułu Focusa wynikało by że tak, co jest bzdurą.
Trudno było udowodnić ładowanie się epo bo trudno było wyizolować syntetyczną, egzogenną EPO , lub jej metabolity z moczu czy ze krwi (nie wnikam) i jednoznacznie stwierdzić że to nie jest endogenny hormon (odróżnić od egzogennego) ale środek syntetyczny podany zewnętrznie.
Teraz jak widać już to potrafią nawet odnośnie najnowszego hitu – CERA („Mircera” by Roche) :lol:

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy