Stosunek wzrostu do wagi
Gosc_psari_*
Napisano 15 listopad 2008 - 22:56
czytamy zawsze dalej "nasila procesy anaboliczne''-bzdura mega! tylko chłonie h2o.jak chcecie żeby mieśnie były w dobrej formie to ładujcie łatwo przysfajalny glikogen( banany np sa ok) W CASIE TRENINGU LUB NAJWYZEJ DO 1H PO TRENINGU. białko-naturalne -jaja kurzego(omlet najlepiej-zachowuje aminokway egzogenne najlepiej ze wszystkich posobów serwowaych jajek) , mieso-indyk , dorsz ,lub inne chude-byle nie kurczaki -to STARTER ,GROWER I FINISCHER-czysta hemia -nie dziwota ze w usa i tu powoli wiara ma po 1.85 cm. jogurt morzna z serwatka mieszac.no i ważne-wasz miesien NADKAPENSUJE SOBIE GLIKOGEN I NADMUDUJE MASE MIOFIBRLI-JEŚLI BEDZIE MIAŁ 3 albo4 razy tyle WEGLOWODANÓW CO BIAŁEK.
A pozatym -to ja staram sie jeśc to na co mój organizm ma ochote-kazdy organizm wie co dla niego najlepsze .
[ Dodano: 2008-11-15, 23:11 ]
przecież miesnie waża 3 razy tyle co tłuszcz-najlżejszy materjał energetyczny ;-) wiec sory ale BMI- jesli chodzi o sportowców -jest czesto gówno warty ;-)
M.Phelps zjada dziennie więcej niż 5meżczyzn-ma problem-chudnie :-/
pozatym za chudzi chłopacy jakoś marnie wyglądają... ;-)
Gosc_psari_*
Napisano 16 listopad 2008 - 17:16
każdy sukces jasne że ma swoją cene,wymaga mega pracy , zaangażowania i zaciskania zębów-dlatego jest własnie sukcesem-nagrodą ;-)
a dobowych wydatków PPM I CPM Phelpsa tesz bym nie chciała dziergac ;-)
Gosc_psari_*
Napisano 16 listopad 2008 - 19:01
http://www.sfd.pl/Di...!!-t428596.html
Gosc_psari_*
Napisano 17 listopad 2008 - 09:53
a jak skonczy karjere to morze się przerzuci na te diete ale podzieloną przez 12 ;-)
albo ...bedzie spalał te kcal w innych dyscyplinach... :mrgreen:
Gosc_Tompoz_*
Napisano 17 listopad 2008 - 11:21
Tompoz
Napisano 17 listopad 2008 - 12:22
http://pl.youtube.co...h?v=woSgnbvlCp8
oczywiście czy to prawda tego niewiem

Gosc_psari_*
Napisano 17 listopad 2008 - 19:14
żaden inny sport tak nie wyciąga jak pływanie.nie mam zamiaru se kłucic ,ani przekonywac.Pójc i przez 45 min pływaj czasówki-200 stylem albo koniem ;-) co 3.15 start ;spróbuj a zobaczyszjak Ci apetyt podskoczy ;-)
Napisano 18 listopad 2008 - 08:36

dodam tylko że
12000 kkal to odpowiednik
ok 2800 g glukozy
ok 1300 g tłuszczu
lub
ok 3100 g białka
powodzenia :-D
Napisano 18 listopad 2008 - 10:21
Cytat
mozliwe. dziwicie sie? podobno przed olimpiada trenowal 6 razy w tygodniu po 5 godzin. oprocz tego silownia + rower stacjonarny (nie ryzykuje biegania ze wzgledu na kolana) i wezcie pod uwage, ze to kolos 193 cm, 88 kg wiec tez wiecej potrzebuje, a plywanie to jedna z najbardziej wyczerpujacych dyscyplin i w przeciwienstwie do plywania wszystkie miesnie pracuja...Breakfast: 3 fried egg sandwiches; cheese; tomatoes; lettuce; fried onions; mayonnaise; three chocolate-chip pancakes; 5-egg omelette; 3 sugar-coated slices of French toast; bowl of grits; 2 cups of coffee
Lunch: Half-kilogram (1 pound) of enriched pasta; 2 large ham and cheese sandwiches with mayonnaise on white bread; energy drinks
Dinner: Half-kilogram of pasta, with carbonara sauce; large pizza; energy drinks
niesamowity czlowiek. ale sukcesy wymagaja wyrzeczen.
Napisano 18 listopad 2008 - 12:05
Cytat
w tym samym artykule w którym autor pisze o tyym iz 90% sportowców (lub tez tylko kolaży, nie pamiętam dokładnie) ma astmę i mogą zażywać EPO z tego tytułu.
Istnieje wiele kontrowersji temacie EPO i astma. Teoretycznie mowiac, nie jest to bardzo rozpowrzechnione i wciaz w stanie badan naukowych. Nie sadze, iz 90% sportowcow byloby astmatykami, zapewne 9/10 kolarzy na Alpe d'Huez by siegalo po inhalator? Mysle, ze autor mial na mysli alergikow lub astmatykow i kortyzony, chociaz kortyzony i wszystkie pochodne sa zabronione, ale poprzez uwarunkowanie lekarskie moga byc stosowane dorywczo do terapii (np przy atopowym zapaleniu skory). Jakby nie patrzec, Lance tez bral EPO... i uratowalo mu to zycie.(podczas chemioterapii)
W sprawie tych 10k kcal to moim zdaniem prawda nawet w swiecie kolarskim. Z tego co slyszalem, to kolarze przed dlugimi wielopetapowymi wyscigami wchlaniaja 10k kcal dziennie na pare dni przed rozpoczeciem. Ile w tym prawdy to nie wiem....
Gosc_psari_*
Napisano 18 listopad 2008 - 13:45
A zkąd taka nagła epidemia tej astmy?(dodam że w istocie uniemoąliwiajacej uprawianie sportu wyczynowego :!: :mrgreen: ). lek na tę przypadłośc to legalny doping-agonistami beta 2 receptorów , które w dużych dawkach działają jak subst.androgenno anaboliczne ;-) . klijęci co trenują (gł wytrzymałosciowe-triathlon ,kolarstwo ,biegi przełajowe , pł.długodystasowe itp.) stosując tego typu "lekarstewka" często podają (na wszelki wypadek ) iż miewaja ataki astmy oskrzelowej 8-)
walka z dopingiem to stek szumnych oswiadczen=spadek supeeerrrrr rekordów=dramat dla sportowego show buisnessu=kasa w dół=wpływy w dół.no ijeszcze kopanie farmaceutyczne 8-) . ale i tak już za dużo nabazgrałam :mrgreen:
pozdrawiam
Napisano 18 listopad 2008 - 13:46
Tak Tak ja oczywistsze wiem ze „autorowi” chodziło głównie o β2 agonisty typu Salbutanol/ clenbuterol itp., i inne tym podobne środki. :-)
p.s. to juz O.T. w pełnej krasie :-)
Gosc_psari_*
Napisano 18 listopad 2008 - 14:04
[ Dodano: 2008-11-18, 14:13 ]
jecmy dalej...erytrogenina wydzieana przez nerki i troche przez wątrobe do krwi tam dopiero pszekształca siew erytropoetyne :!: dlatego podejżewam że tak trudno to udowodnic bo ten lek to poprostu hormon który po samistnej aktywacji :idea: (ee....to moja nazwa własna ) we krwi wystepuje tam naturalnie. tak ja mysle :roll:
nie jestem pewna ale gdyby się w to zagłebili-ci co kotroluja ich przed startami lub po mogliby winicjowac ten hormon-ERYTROGENINE z ich nerek (hoc pewnie nic by tam nie znalezli bo przeciez organizm produkuje go tylko u chorych na astme NAPRAWDE) ;-)
Ale pewnie takie badanie jest inwazjne ,kosztowne lub/i wymaga czasu ,sprzetu ,odczynników .kit wie czego jeszcze :?:
[ Dodano: 2008-11-18, 14:15 ]
ja musze spadac.papa.
Napisano 19 listopad 2008 - 12:30
Trudno było udowodnić ładowanie się epo bo trudno było wyizolować syntetyczną, egzogenną EPO , lub jej metabolity z moczu czy ze krwi (nie wnikam) i jednoznacznie stwierdzić że to nie jest endogenny hormon (odróżnić od egzogennego) ale środek syntetyczny podany zewnętrznie.
Teraz jak widać już to potrafią nawet odnośnie najnowszego hitu – CERA („Mircera” by Roche)

Dodaj odpowiedź