Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stosunek wzrostu do wagi

396 odpowiedzi w tym temacie

#141 Gosc_mjolnir_*

Gosc_mjolnir_*
  • Gość

Napisano 09 kwiecień 2009 - 08:37

Tompoz, ale w sokach czy w napojach/nektarach? Ja póki co słyszałem tylko o cukrze w tych drugich.

#142 miko777

miko777
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądWarta

Napisano 09 kwiecień 2009 - 14:50

prawie 17 lat i całe 178 wzrostu i 68 kilo

#143 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 09 kwiecień 2009 - 14:52

To i ja się wpiszę.
17,5 roku, wzrostu 193 cm, waga 100 kg :->

#144 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 09 kwiecień 2009 - 15:28

sorry za OT
miko777, twoja miejscowość jest w woj. łódzkim??? bo są chyba 3 Warty (no dobra 4 bo jeszcze rzeka)

#145 LubieKetuchup

LubieKetuchup
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądPolska

Napisano 09 kwiecień 2009 - 15:43

No a ja mam spory problem, który z tego co obserwuję nie jest tutaj często spotykany mianowicie przy wieku 14(rocznikiem) wzrostu 160 waże ok. 46kg :/
Nie wiem co robić aby przytyć, proszę o rady.

#146 kubano

kubano
  • Użytkownik
  • 936 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 09 kwiecień 2009 - 20:07

LubieKetuchup, Miesiąc jedzenia w McDonaldzie i zero ruchu :roll:

#147 LubieKetuchup

LubieKetuchup
  • Użytkownik
  • 2 postów
  • SkądPolska

Napisano 09 kwiecień 2009 - 20:11

Tak tak, nie wiem czy zartujesz ale bez ruchu to ja sobie zycia nie wyobrazam, jesli mam zrezygnować z roweru to ja chyba bym "kur***icy serca" dostał

#148 miko777

miko777
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądWarta

Napisano 09 kwiecień 2009 - 20:25

radek_3131 tak jestem z tej warty w łodzkim i często jade na tame w stronie pabianic gdzie ty mieszkasz ale jeszcze nigdy nie dojechałem ale może w tym mieszącu jeszcze tam będe

#149 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 kwiecień 2009 - 22:10

LubieKetchup, ze spokojem przytyjesz, nic na siłę, powoli nabierzesz trochę mięśni. Ja pamiętam, że przy aktualnym wzroście 170cm ważyłęm 56 albo 57kg, nie wiem ile miałem lat, teraz waże ok 79-80 i się cieszę bo nieco ponad miesiąc temu ważyłęm 85. Dodam mam teraz przerwę od roweru i za dużo sportu nie uprawiam. Zastosowałem diety Mniej Źryć, Źryć Po Mału...

#150 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 09 kwiecień 2009 - 22:39

186cm i magiczne 69kg ;)

chyba normalnie, aczkolwiek niektórzy mi wypominają wygląd z Auschwitz :roll:

#151 Gosc_szudri_*

Gosc_szudri_*
  • Gość

Napisano 10 kwiecień 2009 - 07:26

Freeg bez obrazy ale wage to musisz zbić i to sporo, ale wiadomo nikt od razu "Krakowa" nie zbudował. Ja byłem w podobnej sytuacji to w rok zbiłem wagę z 95kg do 83kg to znajomi myśleli czy jestem chory, acha i mam Twój wzrost. W tamtym okresie dużo jeżdziłem nadczo z rana ale nie można przesadzać, jazda do godziny. Lub przed wyjściem bułka z dżemem, wtedy jest szansa na spalenie tłuszczyku. 8-)

#152 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 10 kwiecień 2009 - 09:43

Spoko, ja się nie obrażam. Ale jak już wspominałem

Cytat

...że tak powiem nie jestem patyczakiem :lol:
W budowie to ja tak do torowca jestem podobny.

Góra u mnie jest dosyć wątła jak na tą wagę, ale nogi za to są spore, można by rzecz że nawet bardzo spore :-> A że są długie i spore no to stąd ta waga. Oczywiście trochę tłuszczyku też jest, nie zaprzeczam, ale nie żebym miał nadwagę :-P
Moja optymalna waga to te 90 kg, bo ten tłuszczyk to się przez zimę nazbierał. Teraz pojeździłem tydzień (dzień w dzień) i już 1 kg spadło. Będę starał się nie schudnąć, ale spalić tłuszczyk, ażeby mięśnie zostały, bo na górze malutko ich jest, a nie chcę być całkowicie wyschnięty. I myślę, że wtedy do 90 kg spokojnie zejdę.
Jeszcze jako ciekawostkę dodam, że mięśnie są cięższe od tłuszczu, a na nogach to ja mam ich dosyć sporo 8-)
Osoby tego samego wzrostu i tej samej wagi, mogą kompletnie inaczej wyglądać.

#153 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 11 kwiecień 2009 - 15:53

Cytat

Tak tak, nie wiem czy zartujesz ale bez ruchu to ja sobie zycia nie wyobrazam, jesli mam zrezygnować z roweru to ja chyba bym "kur***icy serca" dostał

14 lat i już przeklina. mama wie że co robisz w necie?
u ciebie hormony jeszcze nie działają w pełnym zakresie. jak zacznie działać testosteron to zwiększy się masa , gęstość kości , wzrośnie poziom HGH i tak dalej

#154 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 kwiecień 2009 - 17:26

Cytat

Cytat

u ciebie hormony jeszcze nie działają w pełnym zakresie. jak zacznie działać testosteron to zwiększy się masa , gęstość kości , wzrośnie poziom HGH i tak dalej

daruj sobie... :evil: :evil:

#155 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 11 kwiecień 2009 - 18:32

176 cm i 56 kg, nie wiem jak to zrobiłem, ale trenowałem i w ciągu 3 mies. ( od stycznia) 3 kg straciłem
Przytyć nie chce, ale więcej mięśni przydałby się

#156 Gosc_tomiq_*

Gosc_tomiq_*
  • Gość

Napisano 11 kwiecień 2009 - 18:44

LubieKetchup, mi się wydaje że to Ty żartujesz. Twój problem, że niby jesteś zbyt wycieniowany i musisz przytyć i że to odosobniony problem... Tu jest wielu tak wycieniowanych ludzi. A w Twoim wieku przyspieszacze to chyba najgorsze, co mógłbyś wymyśleć. Niech działa natura. Twoja dieta ma polegać tylko na tym, że dostarczysz organizmowi wszelkie niezbędne składniki odżywcze. Że Ci nie idzie w wagę? Po pierwsze, to nie jest takie wielkie zmartwienie. Po drugie, zobaczysz co się będzie działo z Twoim ciałem za 2-3 lata. Na razie tego nie wiesz. Pewnie wolałbyś dostać jakąś uniwersalną poradę, ale takiej nie ma, uwierz. Pozdrawiam

#157 wunderfaust

wunderfaust
  • Użytkownik
  • 459 postów
  • Skądz neta

Napisano 11 kwiecień 2009 - 19:00

Cytat

Cytat

Cytat

daruj sobie... :evil: :evil:

A co ty sobie kolego wyobrażasz ze mozna wleźć na to forum i bezkarnie miesem rzucać? Gdzie były gały jak regulamin czytały?

#158 Gosc_adikson1_*

Gosc_adikson1_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2009 - 14:46

ja przy 178 waże 91 kg,trochę się boje o skutki jazdy na kolarce, żeby za szybko obreczy nie pokrzywic ;)

#159 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 11 maj 2009 - 17:57

jak trochę pojeździsz to zaraz 10 kg stracisz :P. Znam osoby które ważąc po 100kg jeżdżą na full carbon :P
Poza tym jak będziesz uważnie jeździł to nic nie rozwalisz. A po drugie czasem fajnie się jeździ mając dużą masę. Mknie się jak bombowiec. Trudno takiego zatrzymać ;-)
ja mam 177cm i 84kg

#160 fan911

fan911
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŁódź / Łowicz

Napisano 11 maj 2009 - 18:09

hehe, ja: 177 cm wzrostu, aktualnie 69 kg wagi. Było 63 w zeszłym roku (całe lato - praca na budowie, w sezonie zrobiłem 12,5 km na rowerze szosowym :roll: ), potem było 73 kg jak zacząłem pracować regularnie przed kompem - całe dnie na siedząco. Teraz jest po środku, ale przydałoby się kilka kg jeszcze zrzucić :)

Obręcze się nie gną w rowerze, więc jest ok :-)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy