Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wasze najgorsze chwile

• Zamknięty Temat jest zamknięty
694 odpowiedzi w tym temacie

#541 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 19 wrzesień 2009 - 21:48

Kubano ja Ci wyjaśnie :mrgreen:

jak jest zielona strzałka, a swiatło czerwone to oznacza, ze masz WARUNKOWE PRAWO skręcenia w prawo. (masło maślane ;P ) WARUNKOWE PRAWO oznacza, że zanim wykonasz manewr musisz sie upewnić, że masz wolną drogą i na pasach nie ma pieszych bo oni moga mieć zielone. Żeby sie upewnić musisz spojrzec tu i tam, a w aucie sie nie da szybko ocenic sytuacji, wiec jest nakaz zatrzymania.

Poza tym to jest dla BEZPIECZEŃSTWA, bo jak sie zatrzymiesz to masz czas by sie upewnić, a nie przelecieć i ryzykowac.

#542 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 19 wrzesień 2009 - 21:56

będziesz jechał autem - będzie zielona strzałka - przejedziesz bez hamowania i jak cię ktoś jebnie z lewej to zrozumiesz po co się zatrzymywać...

poza tym skąd u ciebie taka pewność? jakaś praktyka w wieku 16lat? hmm z tego co wiem to takie sytuacje z perspektywy wielośladu i jako kierowcy to możesz oglądać jedynie jako kierowca smarta lub ciągnika...

EDIT:
jeśli jest strzałka to często piesi mają prawo przejścia równolegle do drogi z której nadjeżdżasz (nie tylko prostopadle)... będąc rozpędzonym oceniając przybywanie pojazdów z lewej strony najnormalniej wbijesz się w tłum...

#543 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 wrzesień 2009 - 22:08

Jadąc do pracy muszę przejechać przez całą Warszawę 25km. Z przestrzeganiem przepisów jest różnie, ale jak któreś świadomie ignoruje to zawsze myśle o swoim bezpieczeństwie i innych ;-) btw, nigdy nie zatrzymuje się na zielonej strzałce przed pasami gdzie jest sygnalizator tylko zawsze za gdy trzeba ustąpić innym pierwszeństwa.

#544 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 19 wrzesień 2009 - 23:48

moje nagorsze chwile trwają od ponad dwóch tygodni i jeszcze potrwają...

dokładnie 3 września w szkole na WF-ie skręciłem sobie noge i zerwałem torebke stawową..
noga była dwa tygodnie w gipsie.. i od poniedziałku zaczynam rehabilitacje [ćwiczenia +wirówki i magnetoterapie] cały wrzesień mam z głowy od rowera [aby codziennie na niego patrze i kręcę czasami korbą] i nie wiem kiedy wróce na szose gdyż noga musi odpocząć i się zregenerować..

jedyną dobrą chwilą to myśle ze bedzie nastepny piątek - jadę kupić trenażer [elite] ,wycentrować koła i wyregulować przerzutki i rower bedzie gotów do jazdy.. ;-)

ps. przez tą kontuzje byłem uziemiony w domu i nie pojechałem na wymiane szkolną do niemiec na tydzien ;-( jak pech to pech..

#545 Adonis

Adonis
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 20 wrzesień 2009 - 00:49

Na początku marca tego roku na meczu siatki zerwałem więzadło krzyżowe przednie plus pęknięta łąkotka. Cały marzec w domu, na końcu marca artroskopia kolana, kwiecień i maj rehabilitacja, na koniec maja rekonstrukcja więzadła krzyżowego (tydzień w szpitalu), czerwiec rehabilitacja. Mamy wrzesień, a mnie dopiero teraz przy dłuższym biegu nie boli kolano. Na rowerze na poczatku troszke boli, po paru kilometrach luss.

Ciesz się z tego co masz, bo zawsze może być gorzej :)

Ps. całość mnie wyniosła jakieś 8500zł, odszkodowanie 1250zł...

#546 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2009 - 11:13

kubano

Dziennik Ustaw z 2002r nr 170, poz 1393
Rozdział 5
Paragraf 96 punkty 1-3

Znaki i sygnały drogowe

Proszę się zapoznać... i z resztą przepisów które Cię obowiązują...

#547 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 20 wrzesień 2009 - 11:18

kubano

Dziennik Ustaw z 2002r nr 170, poz 1393
Rozdział 5
Paragraf 96 punkty 1-3

Proszę się zapoznać... i z resztą przepisów które Cię obowiązują...

jak wrzucasz linki to po ludzku tak by działały - odpowiedz-> URL!!

#548 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 wrzesień 2009 - 11:27

Sorki wielkie... link poprawiony... dzięki za uwagę.

#549 Gosc_soohy_*

Gosc_soohy_*
  • Gość

Napisano 20 wrzesień 2009 - 19:46

jade rozpędzony z duza predkoscia na prostej drodze, a tu auto wyjezdza przede mną z zakretu i musze przyhamować, to jest najgorsze co mnie najczesciej spotyka... :evil:

#550 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 20 wrzesień 2009 - 20:43

jade rozpędzony z duza predkoscia na prostej drodze, a tu auto wyjezdza przede mną z zakretu i musze przyhamować, to jest najgorsze co mnie najczesciej spotyka... :evil:

Tego też nie lubię,nawet bardzo nie lubię, a najgorzej to w lesie jak co chwile muszę hamować, bo ktoś idzie, albo jedzie i trzeba wymijać (na rowerze MTB oczywiście :mrgreen:)
To tylko wybija z rytmu.

#551 Piotrek_wawa

Piotrek_wawa
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 wrzesień 2009 - 20:44

Moja najgorsza chwila dnia dzisiejszego to temperatura powietrza przez ostatnie 30minut pedałowania...Nie wiem jaka była temperatura...ale zle sie ubrałem, za cienko i konkretnie mnie przepiź****ło. grrr..

#552 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 20 wrzesień 2009 - 21:25

Nastały chłodne dni i trzeba się cieplej ubierać, mnie też ze 3 dni temu wychebliło wieczorem, do tego stopnia, że do dziś gardło pobolewa...

#553 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 wrzesień 2009 - 10:34

taaa tylko gorzej jak sie za grubo człek ubierze, bo wtedy dopiero sie niemiło jedzie. Ja tam wole zmarznąc jak sie przegrzać :-D

#554 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 21 wrzesień 2009 - 18:55

taaa tylko gorzej jak sie za grubo człek ubierze, bo wtedy dopiero sie niemiło jedzie. Ja tam wole zmarznąc jak sie przegrzać :-D

Jak za ciepło, to się możesz rozebrać, a jak wolisz się ubrać cieniej i nagle się wyziębi do tego stopnia, że zaczniesz tą swoją 'cienką filozofię' przeklinać, to juz się nie ubierzesz, bo niby w co?
Co jest rozsądniejsze?

#555 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 21 wrzesień 2009 - 19:00

Hmm nie polecam - ja też lubię chłód... ale wyziębienie stawów powoduje staszne dolegliwości w późniejszym wieku...

#556 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 21 wrzesień 2009 - 19:18

Travisb, ciezko w czasie jazdy zdjąc bawełniane geterki z dupy, na których masz jeszcze spodenki na szelkach ;)

#557 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 21 wrzesień 2009 - 21:33

Deadhorse:
1. jeździsz w bawełnie i jeszcze na tym masz lajkrę?
2. jeśli mówisz o getrach a ja myślę o tym samm, to nie mam zielonego pojęcia jak nosisz GETRY, ale musi to być ciekawe doświadczenie nosić je na dupie :-P
3. pisząc o rozbieraniu się z powodu przegrzania, miałem na myśli górne części garderoby typu bluza - wiadomo, że spodni nie będę na trasie zdejmował - dla tego ktoś wymyślił nogawki ;-)

#558 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 22 wrzesień 2009 - 10:37

1. A co w tym nienormalnego? ;-)
2. Nie mówie o getrach piłkarskich, tylko o takich a'la rajtuzach, pod którymi jeszcze nosze bokserki ;-)
3. Niestety nogawek jeszcze nie mam ;) a zdjęcie górnych częsci garderoby wiele nie da, jeżeli na dole robi sie za gorąco ;-)

#559 Gosc_Jareq_*

Gosc_Jareq_*
  • Gość

Napisano 28 wrzesień 2009 - 00:11

Jareq, daj się karnąć :P

:?: :shock: :-P

#560 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 wrzesień 2009 - 19:40

Jareq, daj się karnąć :P

:?: :shock: :-P

Jednak niektórzy nie zajarzyli co to za myk.....