V max
Started By
Gosc_felipe_*
, 10 mar 2007 22:08
434 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 czerwiec 2007 - 08:45
Jelitek, licznik sigmy bc500 ustawiony wg tabelki z instrukcji obsługi, opony Kenda 26" x 1,9 nabite na 5,0 bar
BTW, w Lublinie widziałem dużo osób pomykających na MTB z dużymi prędkościami i myślę, że większość z nich dała by rade wycisnąć z lekkiej górki 61 km/h, więc nie wiem co w tym dziwnego
BTW, w Lublinie widziałem dużo osób pomykających na MTB z dużymi prędkościami i myślę, że większość z nich dała by rade wycisnąć z lekkiej górki 61 km/h, więc nie wiem co w tym dziwnego
Napisano 08 czerwiec 2007 - 16:14
mój to niecałe 68 na Pawlaku.. ;D rekord ustanowiony na Żarze (tam gdzie niby to łatwiej na góre wjechać niz z niej zjechać :mrgreen: )
na samym dole już nie miałem klocków - pociekły mi po ramie
serce walilo mi wtedy mocniej niz na podjeździe 
za tydzień dostanę składaka na ramie z meridy (też szosówka) tak więc napewno pobiję rekord ;D ;D ;D
na samym dole już nie miałem klocków - pociekły mi po ramie

za tydzień dostanę składaka na ramie z meridy (też szosówka) tak więc napewno pobiję rekord ;D ;D ;D
Napisano 10 czerwiec 2007 - 11:45
Pewnie zabrzmi to zabawnie ale i na MTB i na szosówce mam ten sam wynik - 61km/h.
Sprzęt którego używałem to odpowiednio Merida Matts DX oraz Specialized Sequoia...
Na Meridzie wykorzystałem idealnie prosty, długi na ok 800m spadek, na Sequoi nieco dłuższy ale o niewielkim kącie nachylenia i z kilkoma zakrętami.
Tyle tylko, że ja po prostu nie lubię się za bardzo rozpędzac - zwłaszcza że tam gdzie jeździłem zabudowa była dośc wąska ze sporą ilością bocznych uliczek.
Sprzęt którego używałem to odpowiednio Merida Matts DX oraz Specialized Sequoia...
Na Meridzie wykorzystałem idealnie prosty, długi na ok 800m spadek, na Sequoi nieco dłuższy ale o niewielkim kącie nachylenia i z kilkoma zakrętami.
Tyle tylko, że ja po prostu nie lubię się za bardzo rozpędzac - zwłaszcza że tam gdzie jeździłem zabudowa była dośc wąska ze sporą ilością bocznych uliczek.
Napisano 10 czerwiec 2007 - 16:23
Cytat
Cytat
mój to niecałe 68 na Pawlaku..
masz Pawlaka od PZKol`u ?
tak i to tego zielonego :-D rozpadówa jak sie patrzy, ale jeździ xD najważniejsze dla mnie jest to, że za ten rower nic nie płaciłem. Trener wyciągnął go z warszatu i mówi: "masz i jeździj" :mrgreen: W środe powinienem mieć nowego składaka na ramie Meridy Road 850.. napewno bedzie lepszy od Pawlaka, mam nadzieje ze bedzie rownież DOBRY ! :mrgreen: :mrgreen:
myślę, że na tym rowerze bede w stanie wyciagnać 80km/h bez srania w majty :-P :mrgreen:
Gosc_Jelitek_*
Napisano 10 czerwiec 2007 - 21:08
Cytat
Jelitek, licznik sigmy bc500 ustawiony wg tabelki z instrukcji obsługi, opony Kenda 26" x 1,9 nabite na 5,0 bar
To trochę zmienia postać rzeczy bo ja na swoim MTB z oponami 2,1 Continental Explorer z górki ledwo wyciągam 70 kph, na góze na której szosówką miałem prawie 10 km więcej.
Napisano 17 lipiec 2007 - 10:25
Coś za mało tych przedziałów w tej ankiecie. Jakiś czas temu gadałem z kolegą ze studiów który na rowerze jeździ od święta i to turystycznie to pytał się mnie jak moźna tak szybko na rowerze jechać bo on to maksymalnie ( oczywiście na góralu ) jechał z predkością 37km/h
.

Napisano 19 lipiec 2007 - 12:10
mi najszybciej udalo sie pojechac 74km/h(rutka tartak). jechalem sam z gorki, mialem wrazenie ze moge wiecej, jednak asfalt byl taki ze okulary i kask zaczely mi drgac/trzasc sie i nie wiedzialem juz dobrze drogi, ktora zreszta wpada prosto do miasta
w kazdym razie narazie nie wyobrazam sobie 90+, respect

Dodaj odpowiedź