Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co zabieracie do kieszonek?

156 odpowiedzi w tym temacie

#121 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 22 maj 2010 - 17:01

a ja..

lewa to przeważnie dwa banany
środkowa to jakiś pieniążek ,pompka i jak jakaś dłuższa trasa to trzeci banan
prawa to tylko miejsce dla telefonu..

+ 2 bidony zawsze napełnione wodą.. ale to już jadą na ramie :)

#122 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 22 maj 2010 - 17:32

a ja..

lewa to przeważnie dwa banany
środkowa to jakiś pieniążek ,pompka i jak jakaś dłuższa trasa to trzeci banan
prawa to tylko miejsce dla telefonu..

+ 2 bidony zawsze napełnione wodą.. ale to już jadą na ramie :)

Heh widze ladujesz w siebie , jak niektore dziewczyny w torebkach tez maja taki bajzel :mrgreen:

Ja to glownie biore rekawki batony + 1 bidon z woda + jakies PLn-y . Pompka nie jest mi wogle potrzebna ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#123 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 22 maj 2010 - 18:34

Pompka nie jest mi wogle potrzebna ;-)

Do czasu :lol: . Warto mieć króciutką ze względu na ewentualnego kapcia (nawet na dobrych oponach - rzadko, ale się zdarza :!: ), i tu przy okazji łyżki oraz łatki wraz z klejem i tarką (komplet za 8 zł, +- wielkości paczki papierosów, ale cieńsze). No i zwłaszcza, jeśli ktoś rzadko sprawdza ciśnienie w domu, to na trasie dopompować można, jeżeli prawie na rawce już jedziemy - bo taką małą, nawet teleskopową, niestety, nie napompuje się mocno. :-(

#124 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 maj 2010 - 12:09

Ja ostatnio mam te łatki, jeszcze nie używałem ale malutkie są.
http://www.cyklotur....D_53010647.html

#125 Karbon

Karbon
  • Użytkownik
  • 1876 postów
  • SkądŁódź

Napisano 23 maj 2010 - 13:28

maciej1986, napisz jak się sprawdza ta samoprzylepność gdy ich użyjesz. Obyś nie musiał ich używać :D

#126 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 23 maj 2010 - 14:09

Ok, kupiłem je niedawno, nie mam jeszcze co do nich pewności więc dodatkowo wożę ze sobą klasyczny zestaw Tip Topa. Jak się jakiś laczek trafi to napewno napisze jak się sprawują.

#127 kalkhoff

kalkhoff
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKutno

Napisano 24 maj 2010 - 21:53

Nie prościej zabrać detkę?
Owszem, zabieram ze sobą zestaw do łatania, ale to na wypadek drugiego lub kolejnego kapcia podczas jednego wyjazdu. Zapasowa guma nie zajmuje duzo miejsca, a łatki przy szerokości 23mm nie są zbyt dobrym rozwiązaniem...

#128 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 24 maj 2010 - 21:56

maciej1986, a jakby poszedł Ci wentylek w dętce to czy naprawisz usterkę :?: W tedy nie ma bata, trzeba zmieniać, więc zapas warto brać.

#129 Gosc_krzysztof_*

Gosc_krzysztof_*
  • Gość

Napisano 26 maj 2010 - 20:35

Ja mam małą torbę pod siodełkiem :-) a w niej kilka kluczy, łatki, klej, kawałek materiału do wytarcia rąk, zapasową dętkę. Na ramie bidon z wodą, kilka złotych, a na dalszy wypad biorę plecak z pompką i trochę jedzenia. ;-)

#130 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 26 maj 2010 - 20:49

Ja zakupiłem "saszetkę" firmy Continental, w której się znajduje dętka Continental, łyżki Continental. Za cały ten zestaw zapłaciłem 39zł. Włożyłem tam jeszcze rękawiczki i 15zł na wszelki wypadek. W tylnej kieszeni mam klucze i komórkę na specjalnym zaczepie. W drugiej przegrodzie mam batona i łatki. Pompka na ramie. Bidon na ramie.

Dziękuje
Dobranoc

#131 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 26 maj 2010 - 20:56

Pompka na ramie

Ktoś w ogóle jeszcze to praktykuje? :mrgreen: Zapewne masz zaczepy przymocowane do mocowania na koszyk bidonu? Czy wsadzone pomiędzy rury ramy?
Sam kurczę szukałem bardzo długiej Zefalki pod ramę 64 cm ze względu na dość przyjemne wrażenia z modelem sp3, ale niestety nigdzie nie ma :-( chyba tylko na ebay, ale koszty strasznie duże.

#132 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 26 maj 2010 - 21:32

taa.. dzisiaj się przekonałem jaki wielki błąd robię nie wożąc ze sobą kasy..
a praktycznie za mało kasy zawsze biorę..

wziąłem dzisiaj całe 1,5zł - mówię sobie ,że na tego snickersa starczy...

kurde.. jadę już ten 130km i sucho w ustach, w bidonie ani kropli.. jeść się chce..

wchodzę mówię proszę snickersa, pani nabija na rachunek.. -2zł 30gr poproszę
to ja wielkie oczy od kiedy tyle to kosztuje.. no to wziąłem jakiegoś zwykłego batonika i wróciłem zły, głodny i spragniony... także dobra rada wyciągnięta na podstawie moich błędów.. bierzcie chociaż ze sobą tego piątaka :roll: :mrgreen:

#133 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 maj 2010 - 21:34

radek_3131 dętkę oczywiście także zabieram, łatki są w razie drugiego laczka.

#134 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 26 maj 2010 - 21:37

Vivi, też mam tą torebkę. Mała jest, niemal niewidoczna i przede wszystkim praktyczna.

Pompka na ramie

Ktoś w ogóle jeszcze to praktykuje? :mrgreen:

Tak, jeżeli jadę w stroju do jazdy na czas lub jak nie mam miejsca w kieszonce

Kurcze wy naprawdę aż tyle jecie w czasie jazdy :?: Może jestem inny ,ale ja głód dopiero odczuwam gdy zbliżam się do 100km.

#135 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 26 maj 2010 - 21:38

W kubrak czasowy nie da rady pompki schować? ;) Kieszonek nie ma?

bierzcie chociaż ze sobą tego piątaka

E, ja wolę zwykłe kanapki z konfiturą, zwłaszcza jeśli chleb jest domowej roboty. :mrgreen:
Ale tak czy siak pieniądze się przydają, kiedy jest większa awaria czy nagłe załamanie pogodowe, a akurat zaraz będzie jechał autobus, pociąg bądź bus PKS-u. Tutaj nawet "marne" 5 zł ratuje. ;-)
A co do ilości spożywanego jedzenia, to chyba niestety przez mój niemal zerowy poziom wytrenowania zjadam średnio jedną kanapkę/kawałek ciasta co 25-45 km. Wielkiego głodu przed sięgnięciem po jedzenie nie czuję, ale chyba psychicznie (a możne także fizycznie?) się czuję lepiej, gdy jem regularnie podczas jazdy.

#136 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 26 maj 2010 - 21:48

h/k, myślę ,że tu przede wszystkim psychika mocno odziaływuje.. jak to mówił sylwek - "to głowa kręci nogami" - ja jak dzisiaj na 100km złapałem kryzys to tylko wyszedłem z niego dzięki temu właśnie powiedzeniu sylwka.. powiedziałem sobie.. przecież jesteś mocny.. dasz radę.. "z tyłu ściga Cię peleton" ... i na prawdę dało radę.. czasem warto tak samemu siebie zdopingować.. ;-)

#137 radek_3131

radek_3131
  • Użytkownik
  • 453 postów
  • SkądPabianice

Napisano 26 maj 2010 - 22:02

h/k, nie da rady. Ja mam taka małą kieszonkę, w którą się mieści tylko portfel i telefon. Swoją drogą stary ciuch to jest. Podobno w niektórych czasowych kieszonek nie ma. :-P

#138 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 26 maj 2010 - 22:04

Pompka na ramie

Ktoś w ogóle jeszcze to praktykuje? :mrgreen: Zapewne masz zaczepy przymocowane do mocowania na koszyk bidonu? Czy wsadzone pomiędzy rury ramy?
Sam kurczę szukałem bardzo długiej Zefalki pod ramę 64 cm ze względu na dość przyjemne wrażenia z modelem sp3, ale niestety nigdzie nie ma :-( chyba tylko na ebay, ale koszty strasznie duże.

A to pompka na ramie to grzech? Ja tam mam małą przyczepioną pod koszykiem na bidon i w niczym nie przeszkadza, jakoś nie lubię kija który mi się wbija w plecy.

#139 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 26 maj 2010 - 22:11

Ja tez mam przy koszyku pompkę. Wole tu niż na plecach szczególnie przy upadku.

u2250y2014v3.gif

#140 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 27 maj 2010 - 06:49

Heh... W kieszonkach to wożę klucz do mieszkania, logger GPS, czasem telefon. Pompka (byle pompowała w sytuacjach awaryjnych, do normalnego pompowania tylko stacjonarna) przy rowerze, w torebce zapasowa dętka/łyżki do opon i mikro klucze plus jakiś banknot na czarną godzinę (w koszulce to pewno rozmoczyłby się).

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

Dodaj odpowiedź