Jak mam garmin vector 3 dwustronny to da się zastosować https://www.eazymut....0-12900-02.html? Wydaje się, że tak ale wolę się upewnić. A może lepiej poczekać na Assioma dla mtb. W bike boardzie coś pisali, że ma się niedługo pojawić.
Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 02 wrzesień 2021 - 09:20
Jak mam garmin vector 3 dwustronny to da się zastosować https://www.eazymut....0-12900-02.html? Wydaje się, że tak ale wolę się upewnić. A może lepiej poczekać na Assioma dla mtb. W bike boardzie coś pisali, że ma się niedługo pojawić.
Ludzie zakładają SPD na Assiome.
Trzeba mieć tylko dobrze dobrane buty żeby nie obcierały obudowy.
https://www.trainerr...spd-hack/18627/
Ostatnio stwierdziłem że przesiadłbym się na SPD w których da się normalnie chodzić i że SPD-SL jest absurdem
Napisano 02 wrzesień 2021 - 10:30
Tak sobie napisałem do Garmina a tu niespodzianka..odpisali .
Tak ten zestaw jest odpowiedni do takiej konwersji.
Poniżej link do naszej strony, znajdzie Pan tam również film obrazujący taką konwersje.
https://buy.garmin.c...pn/010-12900-02
Napisano 04 wrzesień 2021 - 14:53
Wysłane z mojego motorola one action przy użyciu Tapatalka
- tcp lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 09 wrzesień 2021 - 14:37
Wygląda na to, że padły mi pedały Favero - Bepro, czyli poprzedni model; ładują się - ale już nie wybudza ich akcelerometr i nie znajduje ich Garmin. Być może uwaliła je ładowarka - działały przed ładowaniem, po ładowaniu zniknęły; tym bardziej że z tej samej ładowarki ładowałem chwilę wcześniej Garmina, który też zaczął świrować ostatnio. Jeśli to ona, szczęście w nieszczęściu, że nie ładowałem nią nic więcej, zwłaszcza nowego Garmina.
Kojarzycie może czy da się te pedały wprowadzić w jakiś tryb diagnostyczny czy też zresetować? Pewnie w tym momencie po kablu USB, bo nie widać ich w żaden inny sposób.
Napisano 17 wrzesień 2021 - 07:51
W supporcie Garmina powiedzieli, że zaniżone odczyty mocy z Vector 3 mogą wynikać z tego, że używam ich z Edge 810. Wierzyć im ? Inne, potencjalne przyczyny (kalibracja,nadmiar smaru/brudu, dokręcenie wszystkiego kluczem dynamometrycznym, nowy typ komór baterii) raczej wykluczyłem.
Napisano 29 październik 2021 - 11:58
Cześć. Jako, że to temat zbiorczy odnośnie pomiaru mocy przedstawię swój problem/dylemat. Chciałem zrobić upgrade korby w szosie z shimano RS500 na ultegrę R8000. Razem z korbą postanowiłem nabyć pomiar mocy. Początkowo byłem zdecydowany na pomiar jednostronny w ramieniu korby [ipeak, ronde, stages lub 4iiii]. Z czasem zamiary mi się odmieniły i zacząłem myśleć nad pomiarem dwustronnym [powyższe wynika ze świadomości dysproporcji możliwości siłowych nóg - jestem po poważnej kontuzji kolana]. Jak pomyślałem o dwustronnym pomiarze to pojawiły się nowy dylemat: co wybrać?? Nie ukrywam, że zależy mi na jak najlepszym stosunku cena/jakość. Ostatnio zacząłem zastanawiać się nad pomiarem w pająku korby, ale tutaj sprawa się zaczęła komplikować z uwagi na ograniczenia konstrukcyjne ultegry [jeszcze jej nie kupiłem] i konieczność zastosowania innych ramion korby [rotor, quarq itp.]. Kolejną opcją jest pomiar w pedałach. Myślę, że dałyby radę, co prawda moje wątpliwości budzi możliwość ich uszkodzenia przy ewentualnej wywrotce. Do tego koszt np. favero assioma + korba ultegra znacznie winduje cenę.
Reasumując, wydaje mi się, że zakup pomiaru w pająku + ramiona korby + blaty wyszedłby najbardziej przystępnie cenowo.
Macie jakieś sprawdzone propozycje, które spełniłyby moje oczekiwania?? Czy może zamysł z pająkiem jest błędny??
Napisano 29 październik 2021 - 12:39
We wszystkich rowerach szosowych i torowym przechodzimy na korby Rotora i pomiar Power2Max. P2M kupisz w zasadzie do każdej korby Rotora. Blaty są w miarę standardowe i kupisz niedrogie blaty Rotora albo tanie zamienniki od Stronglight czy TA Specialites a nie jakieś gówniane, drogie wynalazki Shimano z niestandardowych zakończeniem ramion. Na promocji idzie czasem kupić P2M dwustronny za 300 Euro. Idzie Black Friday. Nie mamy z P2M żadnych problemów. Korb Rotora jest bez liku. Jak ktoś wierzy w marketing to ovale też sobie dokupi.
Napisano 29 październik 2021 - 14:37
We wszystkich rowerach szosowych i torowym przechodzimy na korby Rotora i pomiar Power2Max. P2M kupisz w zasadzie do każdej korby Rotora. Blaty są w miarę standardowe i kupisz niedrogie blaty Rotora albo tanie zamienniki od Stronglight czy TA Specialites a nie jakieś gówniane, drogie wynalazki Shimano z niestandardowych zakończeniem ramion. Na promocji idzie czasem kupić P2M dwustronny za 300 Euro. Idzie Black Friday. Nie mamy z P2M żadnych problemów. Korb Rotora jest bez liku. Jak ktoś wierzy w marketing to ovale też sobie dokupi.
Dziękuję za odpowiedź. Widziałem, że w zeszłych latach były promocje Power2Max na Black Friday.
Mam jeszcze pytanie. Który dokładnie model zarówno pomiaru jak powinienem celować?? Aldhu 24, Aldhu 30 czy 3D+??
Napisano 29 październik 2021 - 17:46
powyższe wynika ze świadomości dysproporcji możliwości siłowych nóg - jestem po poważnej kontuzji kolana
Jest jakaś metoda/trening na tego typu problemy ? W Edge 1030 mam nawet jakieś obrazki, z których wynika, że pomiar nie jest w stanie zidentyfikować, w którym momencie lewa noga generuje moc. Proporcja tragiczna - 30-70% Pewnie też wynik kontuzji. Przysiady od jakiegoś czasu robię tylko bułgarskie ze szczególnym uwzględnieniem lewej nogi. Tylko jak to poprzestawiać przy kręceniu ?
Napisano 29 październik 2021 - 20:02
Piotrek Klin, nasz rekordzista świata amatorów w jeździe godzinnej, poleca Aldhu. Twierdzi, że to jedna z najlepszych korb na rynku. Taką korbę mamy w rowerze torowym. W szosie, w Specu Tarmacu, po taniości mamy 3D30 bo tam była mufa Speca BB30.
W kwestii zaburzeń równowagi mięśniowej to jakiś dobry fizjo i trener od treningu funkcjonalnego kolarskiego. W Warszawie mogę kogoś polecić. Przysiady bułgarskie, mój młody, wyczynowy junior też robi. Też miał w tym roku bardzo ciężką kontuzję. Wpadł na latarnię podczas kraksy na wyścigu w Belgii. pęknięta śledziona, perforacja płuc, pęknięcie łokcia, naderwane więzadła kolana, dwie operacje. Tam maja jednak wyższy poziom medycyny niż u nas. Wylizał się i rehabilitował u fizjo kadry judo.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|