Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 16 październik 2017 - 11:19
NGeco nie ma balansu, trzeba dopłacić.
Napisano 16 październik 2017 - 11:46
Na pocieszenie napiszę, że balans L/P ma raczej wąskie zastosowanie. Głównie przydaje się zawodnikom wracającym po kontuzji. W treningu zdrowego zawodnika jest po prostu zbędny. W dodatku balans L/P w pomiarze w pająku będzie odpowiadał rzeczywistości tylko w konkretnych warunkach (wysoka inercja, mały udział w mocy ruchu ciągnącego). Nie zawracałbym sobie więc nim głowy, a tym bardziej nie dopłacał bym za tą funkcję żadnych pieniędzy.
- asedio i bogcz lubią to
Napisano 18 październik 2017 - 09:10
Jeśli ktoś jest ciekawy jak przebiega czasowo realizacja zamówienia w power2max, to u mnie wyglądało to następującą:
- 12 października złożone zamówienie na NGeco FSA Gossamer,
- 13 zrobiłem przelew na ich rachunek (konto w eur w internetowym kantorze aliora - brak jakichkolwiek opłat za przelew, korzystne kursy wymiany, brak opłat za prowadzenie - polecam),
- 17 potwierdzili, że otrzymali przelew i nadali paczkę,
- dziś UPS ma dostarczyć przesyłkę.
Zatem krócej niż tydzień, przy tym w międzyczasie był weekend, więc skoro zrobiłem przelew notabene 13 w piątek, to najprawdopodobniej dotarł do nich dopiero w poniedziałek 16.
Napisano 18 październik 2017 - 19:39
Czekam na relację w takim razie, napisz ile Cię całość wyniosła(może być na pw)
Blaty kupowałeś z korbą?
Kupiłem NGeco FSA Gossamer megaexo, z mocowaniem blatów dla shimano 110. W zestawie jest korba i miernik, bez blatów. Blaty zastosowałem swoje - shimano 105 kompakt. Montaż bez problemu, chociaż korba FSA rzeczywiście ciężko wchodziła i musiałem jej trochę pomóc gumowym młotkiem. Wszystko idealnie pasuje do mojego suportu press fit.
Całość kosztowała mnie razem z przesyłką 509,90 eur. Eurasy w kantorze aliora kupiłem po 4,289 zł. Brak opłaty za przelew.
A tak wygląda to z blatami shimano 105:
Załączone pliki
- Prozor, Arked i vpablov lubią to
Napisano 18 październik 2017 - 21:25
No, całkiem przyjemnie, domyślam się, że te niebieskie to pod niebieskie wstawki na ramie, wolałbym chyba całe czarne, no ale to Twoja zabawka, niech służy
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 19 październik 2017 - 19:47
adamoz ja wziąłem zielone wstawki
Pytanie do użytkowników P2M. Jakie najlepiej kupić sobie zapasową baterie (producent). Dziwne bo dziś 3 jazda z miernikiem i komunikat o słabej baterii. Wolę kupić coś na zapas, 2-pak Energzer CR2450 mogę nieć za niecałe 8 zł.
Napisano 19 październik 2017 - 22:56
adamoz ja wziąłem zielone wstawki
Pytanie do użytkowników P2M. Jakie najlepiej kupić sobie zapasową baterie (producent). Dziwne bo dziś 3 jazda z miernikiem i komunikat o słabej baterii. Wolę kupić coś na zapas, 2-pak Energzer CR2450 mogę nieć za niecałe 8 zł.
Też używam Energizerów spokojnie starczają na 4-5 miesięcy. Kiedyś kupowałem Renate jest chyba troszkę grubsza ale nie ma różnicy w trwałości. Teraz po prostu wymieniam baterie co około 4 miesiące, nie czekając aż padnie. W sezonie bateria zawsze pada podczas rozgrzewki przed wyścigiem .
Napisano 20 październik 2017 - 07:16
To ile godzin jazdy przez te 4-5mc? Bateria powinna wytrzymać do 400h, ale komunikaty o słabej baterii mogą pojawiać się wcześniej (w okolicach 300h) jeśli jest niska temperatura eksploatacji (<10*C). Przynajmniej dot. Renata.
Tak przeliczając na kolanie nawet 200h (grubo zaniżając) i średniej 30km/h (może zawyżam?) to i tak wychodzi 6 tys. km. Przez 4mc? No to masz ładny przebieg. Albo baterie jednak ciulowe
Napisano 21 październik 2017 - 16:29
Raczej nie ma szans aby starczyły na 400 h Mam wczesną wersję P2M, może nowe są oszczędniejsze? Faktycznie wychodzi po około 200 h. Przez zimę czyli ok 5 miesięcy spokojnie wystarczy 1 bateria. Zawsze zakładam nową na początek sezonu i kolejną około przełomu lipca i sierpnia. Niestety nie mam komunikatów o słabej baterii , a dotychczas baterie dobiegały żywota zawsze przed wyścigiem, więc dokonuję wymiany zapobiegawczo nie czekając aż bateria padnie.
Napisano 21 październik 2017 - 21:23
Mam 2 wersję (po dodanych kompensacji temp itd) no i u mnie wystarcza na ok. 300h (ostatnio 293h, teraz ok. 270h), czyli do 4 stów też brakuje. Komunikaty są głównie przy niskiej temperaturze, bateria w chłodzie ma niższe napięcie i to jest przyczyną komunikatów. Teraz sprawdzając mam napięcie 2,8V i stan baterii dobra, ale pewno jak wystawiłbym na chłód (<10*C?) to szybko edge pyszczyłby, że bateria słaba.
W sumie te 8 - 10 zł za baterię to nie majątek, nawet 2 razy do roku...
Napisano 25 październik 2017 - 20:54
Czy ktoś używa Stages (druga wersja) z Garminem Edge 520? Czy są jakieś problemy z komunikacją?
Również używam drugiej wersji Stages od grudnia zeszłego roku i nie miałem do tej pory problemów z komunikacją. Po zmianach baterii, kilku ulewach, intensywnym myciu nigdy nie miałem żadnych problemów z tym pomiarem mocy.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|