Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 16 październik 2017 - 11:19
NGeco nie ma balansu, trzeba dopłacić.
Napisano 16 październik 2017 - 11:46
Na pocieszenie napiszę, że balans L/P ma raczej wąskie zastosowanie. Głównie przydaje się zawodnikom wracającym po kontuzji. W treningu zdrowego zawodnika jest po prostu zbędny. W dodatku balans L/P w pomiarze w pająku będzie odpowiadał rzeczywistości tylko w konkretnych warunkach (wysoka inercja, mały udział w mocy ruchu ciągnącego). Nie zawracałbym sobie więc nim głowy, a tym bardziej nie dopłacał bym za tą funkcję żadnych pieniędzy.
- asedio i bogcz lubią to
Napisano 18 październik 2017 - 09:10
Jeśli ktoś jest ciekawy jak przebiega czasowo realizacja zamówienia w power2max, to u mnie wyglądało to następującą:
- 12 października złożone zamówienie na NGeco FSA Gossamer,
- 13 zrobiłem przelew na ich rachunek (konto w eur w internetowym kantorze aliora - brak jakichkolwiek opłat za przelew, korzystne kursy wymiany, brak opłat za prowadzenie - polecam),
- 17 potwierdzili, że otrzymali przelew i nadali paczkę,
- dziś UPS ma dostarczyć przesyłkę.
Zatem krócej niż tydzień, przy tym w międzyczasie był weekend, więc skoro zrobiłem przelew notabene 13 w piątek, to najprawdopodobniej dotarł do nich dopiero w poniedziałek 16.
Napisano 18 październik 2017 - 19:39
Czekam na relację w takim razie, napisz ile Cię całość wyniosła(może być na pw)
Blaty kupowałeś z korbą?
Kupiłem NGeco FSA Gossamer megaexo, z mocowaniem blatów dla shimano 110. W zestawie jest korba i miernik, bez blatów. Blaty zastosowałem swoje - shimano 105 kompakt. Montaż bez problemu, chociaż korba FSA rzeczywiście ciężko wchodziła i musiałem jej trochę pomóc gumowym młotkiem. Wszystko idealnie pasuje do mojego suportu press fit.
Całość kosztowała mnie razem z przesyłką 509,90 eur. Eurasy w kantorze aliora kupiłem po 4,289 zł. Brak opłaty za przelew.
A tak wygląda to z blatami shimano 105:
Załączone pliki
- Prozor, Arked i vpablov lubią to
Napisano 18 październik 2017 - 21:25
No, całkiem przyjemnie, domyślam się, że te niebieskie to pod niebieskie wstawki na ramie, wolałbym chyba całe czarne, no ale to Twoja zabawka, niech służy ![]()
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 19 październik 2017 - 19:47
adamoz ja wziąłem zielone wstawki ![]()
Pytanie do użytkowników P2M. Jakie najlepiej kupić sobie zapasową baterie (producent). Dziwne bo dziś 3 jazda z miernikiem i komunikat o słabej baterii. Wolę kupić coś na zapas, 2-pak Energzer CR2450 mogę nieć za niecałe 8 zł.
Napisano 19 październik 2017 - 22:56
adamoz ja wziąłem zielone wstawki
Pytanie do użytkowników P2M. Jakie najlepiej kupić sobie zapasową baterie (producent). Dziwne bo dziś 3 jazda z miernikiem i komunikat o słabej baterii. Wolę kupić coś na zapas, 2-pak Energzer CR2450 mogę nieć za niecałe 8 zł.
Też używam Energizerów spokojnie starczają na 4-5 miesięcy. Kiedyś kupowałem Renate jest chyba troszkę grubsza ale nie ma różnicy w trwałości. Teraz po prostu wymieniam baterie co około 4 miesiące, nie czekając aż padnie. W sezonie bateria zawsze pada podczas rozgrzewki przed wyścigiem .
Napisano 20 październik 2017 - 07:16
To ile godzin jazdy przez te 4-5mc? Bateria powinna wytrzymać do 400h, ale komunikaty o słabej baterii mogą pojawiać się wcześniej (w okolicach 300h) jeśli jest niska temperatura eksploatacji (<10*C). Przynajmniej dot. Renata.
Tak przeliczając na kolanie nawet 200h (grubo zaniżając) i średniej 30km/h (może zawyżam?) to i tak wychodzi 6 tys. km. Przez 4mc? No to masz ładny przebieg. Albo baterie jednak ciulowe ![]()
Napisano 21 październik 2017 - 16:29
Raczej nie ma szans aby starczyły na 400 h
Mam wczesną wersję P2M, może nowe są oszczędniejsze? Faktycznie wychodzi po około 200 h. Przez zimę czyli ok 5 miesięcy spokojnie wystarczy 1 bateria. Zawsze zakładam nową na początek sezonu i kolejną około przełomu lipca i sierpnia. Niestety nie mam komunikatów o słabej baterii
, a dotychczas baterie dobiegały żywota zawsze przed wyścigiem, więc dokonuję wymiany zapobiegawczo nie czekając aż bateria padnie.
Napisano 21 październik 2017 - 21:23
Mam 2 wersję (po dodanych kompensacji temp itd) no i u mnie wystarcza na ok. 300h (ostatnio 293h, teraz ok. 270h), czyli do 4 stów też brakuje. Komunikaty są głównie przy niskiej temperaturze, bateria w chłodzie ma niższe napięcie i to jest przyczyną komunikatów. Teraz sprawdzając mam napięcie 2,8V i stan baterii dobra, ale pewno jak wystawiłbym na chłód (<10*C?) to szybko edge pyszczyłby, że bateria słaba.
W sumie te 8 - 10 zł za baterię to nie majątek, nawet 2 razy do roku...
Napisano 25 październik 2017 - 20:54
Czy ktoś używa Stages (druga wersja) z Garminem Edge 520? Czy są jakieś problemy z komunikacją?
Również używam drugiej wersji Stages od grudnia zeszłego roku i nie miałem do tej pory problemów z komunikacją. Po zmianach baterii, kilku ulewach, intensywnym myciu nigdy nie miałem żadnych problemów z tym pomiarem mocy.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
![]() |
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 |
|