Treningowe dylematy amatora i nie tylko
Started By
gringoboss18
, 10 maj 2009 12:43
2741 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 czerwiec 2009 - 18:25
proporcje akurat różne źródła różnie podają ale o to chodzi:) polecam w temacie żywienia forum sfd tam jest bardzo dużo na temat i przykładowe posiłki z wyliczonymi kaloriami/zaw. białka tłuszczy i węgli i i nie ma co tutaj przepisywać jego treści;) A co do minerałów to chyba najlepiej jak najwięcej w miarę możliwości z posiłków, czyli nieprzetworzona żywność bo z dropsów ponoć przyswajalność mniejsza z resztą to podobno zależy od organizmu...jak wszystko;)
Ja korzystałem z tamtego forum przy układaniu diety pod siłownię i efekty były takie jak założyłem więc myślę, że warto.
Ja korzystałem z tamtego forum przy układaniu diety pod siłownię i efekty były takie jak założyłem więc myślę, że warto.
- Gregi lubi to
Napisano 24 czerwiec 2009 - 21:56
w czasie ok. 4 godziny jak odjąć 4 postoje to jakieś 3:40. To była moja pierwsza seta.
tak spytam aby z ciekawości.. na co aż 4 postoje ?? :roll:
Adson_, nie patrz sztywno zwiekszać dystansów, zawodowcem nie jesteś.. jeździj bez zajeżdżania organizmu stopniowo więcej.. np. teraz nie 15km, ale pare razy walnij sobie 30km , później coś w okolice 60km i tu już dłużej radzę i troszke mocniej pare razy.. i pozniej spokojnie wal sete polecam http://www.gpsies.com/createTrack.do do planowania sobie trasy.. widzisz tez tam czy nie ma jakiegoś wiekszego wzniesienia..
ja na poczatku jezdziłem tak:
do zdun i z powrotem z czego byłem dumny jak paw.. 12km
mała pentelka w okolicach.. 31km [czasem jak brakuje czasu jeszcze tedy jade ,ale coraz rzadziej bo coraz gorszy asfalt]
do milicza i z powrotem 50km [sporo razy]
pentelka przez milicz 57km [stała trasa uczęszczana z chęcią]
pentelka po płaskim z jedną zmarszczką 70km [stała trasa]
a tak to co niedziele i czasem w tygodniu jeżdżę z chłopakami z klubu [30km do nich rozgrzewka, ok 100km z nimi i do domu]
pierwsza jazda z chłopakami skonczyła się tak ,że nie miałem siły na powrót.. była to tez moja pierwsza setka.. pokonana ponad 30km/h.. odpadłem wtedy raz.. a pozniej jechałem w trupa byle utrzymac się na kole..
teraz gdy czuję się gorzej.. daje krotkie zmiany ,albo sobie zostaje.. juz tak nie szarżuję choć głupio mi bo na ost. 5treningów zostałem 3 razy.. :roll: a ost. złamałem rękę i też musiałem zlostac sam..
Napisano 24 czerwiec 2009 - 22:09
współczuję ręki... :-|
świetna stronka... Dzięki
PS
Dwukrotne zwiększenie dystansu będzie dobre?? przejechałem dopiero 130 km na kolarce... i na razie chyba nie czuję się na siłach żeby jeździć takie dystanse... myślę, że jeszcze kilka razy przejadę te 15 km, a potem będę zwiększał.
świetna stronka... Dzięki
PS
Dwukrotne zwiększenie dystansu będzie dobre?? przejechałem dopiero 130 km na kolarce... i na razie chyba nie czuję się na siłach żeby jeździć takie dystanse... myślę, że jeszcze kilka razy przejadę te 15 km, a potem będę zwiększał.
Napisano 24 czerwiec 2009 - 22:47
To 2h na szosie spokojnie dasz radę. Tylko może na początek nie oczekuj średnich 30-32km/h, bo trzeba zapoznać się ze sprzętem i przyzwyczaić do nieco innej pozycji. Jak zaczynałem jazdę na szosówce to osiągałem średnie niższe niż na trekkingu. Na wszystko przyjdzie czas. :-)
Napisano 25 czerwiec 2009 - 18:38
Adson_ jeśli uprawiałeś jakiekolwiek inne sporty i wysiłek fizyczny w okolicach 1,5h nie jest Tobie obcy, to spokojnie możesz atakować 30km, a nawet i więcej!!! A prędkość średnia przyjdzie z czasem.... ja należę do tych co jeżdżą ze średnią nieco poniżej 30 i jest mi z tym dobrze:) Po prostu nie szarżuj, jedź spokojnie.
Napisano 25 czerwiec 2009 - 19:47
w czasie ok. 4 godziny jak odjąć 4 postoje to jakieś 3:40. To była moja pierwsza seta.
tak spytam aby z ciekawości.. na co aż 4 postoje ?? :roll:
Jak pisałem to była moja pierwsza setka i bałem się że będe zdychał. Zatrzymywałem się i podzieliłem posiłek na trase na małe porcje żeby mnie nie zamulało.
Napisano 26 czerwiec 2009 - 13:23
Udało się :mrgreen: dzięki za mobilizację bo jeszcze długo bym nie spróbował :mrgreen: :
TRIP DISTANS: 56,67km
TRIP TIME: 1:55:25
AVG SPEED: 29.46km/h
MAX. SPEED: 39:99km/h
przejechałem to z jedną 15-minutową przerwą, a połowa trasy była pod wiatr... jak to się prezentuje?? mi się to podoba... w ogóle nie sądziłem że dojadę... 4 razy miałem zawracać ale się przemogłem... :mrgreen: tylko teraz powiedzcie czy to jest w miarę dobry wynik jak na pierwszy raz...
TRIP DISTANS: 56,67km
TRIP TIME: 1:55:25
AVG SPEED: 29.46km/h
MAX. SPEED: 39:99km/h
przejechałem to z jedną 15-minutową przerwą, a połowa trasy była pod wiatr... jak to się prezentuje?? mi się to podoba... w ogóle nie sądziłem że dojadę... 4 razy miałem zawracać ale się przemogłem... :mrgreen: tylko teraz powiedzcie czy to jest w miarę dobry wynik jak na pierwszy raz...