Treningowe dylematy amatora i nie tylko
#681 Gosc_Bosiur_*
Napisano 05 marzec 2013 - 12:08
a gdy przyjdzie piękna słoneczna pogoda i sucha szosa, kiedy nie ma nic piękniejszego od długich spokojnych wycieczek - katujemy się wysiłkami sub- i maksymalnymi o niskiej objętości :-P to mnie boli!
Napisano 05 marzec 2013 - 12:15
Chyba, że celem jest całodniowe kręcenie i nabijanie kilometrów połączone z turystyką i czerpaniem przyjemności z obcowania z naturą Lub też ultradystanse i ultramaratony/brevety w stylu PB lub BBT.a gdy przyjdzie piękna słoneczna pogoda i sucha szosa, kiedy nie ma nic piękniejszego od długich spokojnych wycieczek - katujemy się wysiłkami sub- i maksymalnymi o niskiej objętości to mnie boli!
Napisano 06 marzec 2013 - 00:49
jezeli mam dni w ktorych lacze trzy treningi (silownia, bieg, rower), i sa one praktycznie jeden po drugim, to czy po kazdym treningu powinienem sie rozciagac? Czy moze tylko po ostatnim? Zastanawiam sie, gdyz nie jest tajemnica, ze rozciaganie przed treningiem jest bledem :->
Napisano 08 marzec 2013 - 14:04
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, [email protected]
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 08 marzec 2013 - 14:48
Proszę bardzo:ot choćby przygotowanie do pracy pod obciążeniem układu ścięgien.Jaki jest sens rozciagania przed treningiem kolarskim? Prosze choc jedno uzasadnienie.
A tak w ogóle to rozciąganie, to też trening kolarki ;-)
Więc: 1. rozruch 2.rozciąganie 3. trening 4. "schładzanie" 5. rozciąganie 6. masaż.
Sławek z Łasku
Napisano 08 marzec 2013 - 18:19
Napisano 08 marzec 2013 - 18:23
Można się rozciągać przed treningiem ale po rozgrzewce. Rozciąganie nierozgrzanych mięsni to zło.
dokladnie taka informacje slyszalem, jak sie juz rozciagac przed treningiem, to tylko po rozgrzewce. Tak samo nie wolno sie rozciagac tylko po posmarowaniu nog kremem rozgrzewajacym. Rozciaganie zimnych miesni to zlo, i tutaj nie ma co teoretyzowac, to jest fakt.