Jump to content

Photo

Treningowe dylematy amatora i nie tylko

2741 replies to this topic

#1961 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 10 December 2019 - 13:32

Nie wiem gdzie żyjesz że widzisz samych amatorow dobrych w beztlenie.nawet tu na forum wszyscy maja minute jak panienki z urazem nóg...

A Mess? Kozak w tlenie i beztlenie jednoczesnie. Jak to sie ma do Twojej teorii

A ile na minutę trzeba mieć żeby nie być panienka?

Wysłane z mojego HTC U Ultra przy użyciu Tapatalka

#1962 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 10 December 2019 - 13:36

Na minutę chce utrzymać 10.5 w/kg spokojnie 😏

Nawet 11 jak bym zszedl troche z waga. Prędzej na 5-30 s moglby byc lekki spadek lub stagnacja nie na minutę liczac na kg. Przecież nie napisałem ze zostaje turystą jadacym tylko w 1 strefie zwiedzając, tylko skupię sie bardziej na CP.

#1963 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 10 December 2019 - 13:40

@Adaś :) Ale ja nie pytam co chcesz. Pytam ile watów trzeba wydeptać skoro mówisz, że wszyscy na forum to panienki w beztlenie. Z chęcią się porównam.

#1964 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 10 December 2019 - 13:41

https://s3.amazonaws...power-table.png

Madrzejsi ode mnie opracowali tabele😀

#1965 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 10 December 2019 - 14:14

Tabele znam. Ale dalej nie widzę kategorii

panienki z urazem nóg...

#1966 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 10 December 2019 - 14:16

Dół tabeli 🙀

#1967 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8,612 posts
  • SkądSulęcin

Posted 10 December 2019 - 14:53

Czyli 4,67 - 5,39 W/kg? Ale to niewytrenowana panienka, a nie panienka z urazem nóg 🤣

• Senninho likes this

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1968 roadturysta

roadturysta
  • Użytkownik
  • 83 posts

Posted 10 December 2019 - 15:51

Moim zdaniem przy tych wymiarach możesz być modelem.

Chyba w Oświęcimiu ;)

#1969 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 10 December 2019 - 15:53

@roadturysta w to nie wnikam. Nie chciałem też nikogo obrazić. Starałem się tylko zasugerować odpowiedzią jaki jest sens zadanego pytania.

#1970 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 11 December 2019 - 11:34

Senninho Ty masz chyba 1100W z 20 sekund z jakiegoś przypadkowego treningu powtórzeniowego, więc nie ma o czym mówić. Jest to zdecydowanie męska moc 💪😅

#1971 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 11 December 2019 - 12:17

Senninho Ty masz chyba 1100W z 20 sekund z jakiegoś przypadkowego treningu powtórzeniowego, więc nie ma o czym mówić. Jest to zdecydowanie męska moc

Dawno i nie prawda. Żeby być w czołówce wyścigu wystarczy niższa moc i to sporo, ale trzeba generować ją kilka, kilkanaście razy podczas wyścigu. Często nie na finiszu a na początku wyścigu i dalej trzeba mieć z czego jechać. Na Cyklo Strzepcz, wyścigu który zawaliłem od startu do mety moc na finiszu z drugiej grupy za ucieczką miałem około 600W z 20 sekund i nie wiem co się działo bo czarno przed oczami. Wystarczyło, żeby wpaść na 5 miejscu z peletonu za 8-mio osobową ucieczką (w zasadzie 3 z peletonu bo dwóch zaatakowało wcześniej).
Z watami cp1, cp5 na wyścigu to jak z penisem. Jak porównujesz z kolegą to centymetr robi robotę. Jak jesteś z kobietą to centymetr nie robi różnicy kiedy kolega potrafi 5 razy pod rząd a Ty po pierwszym niby trochę lepszym ale idziesz lulu.
To właśnie jest przewagą treningu interwałowego nad lataniem za dwoma KOM-ami gdzie teraz wieje z wiatrem czy łapaniem TSS-ów "a teraz raz se pojadę w s5, a raz w S3 i kilka minut w S4 se palne ;-)

• Prozor likes this

#1972 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 11 December 2019 - 12:21

Człowieku kiedy ja z wiatrem komy robię? Teraz sobie robie tssy wg planu i robię baze i same podstawy. Ja Cie chwale a Ty jakieś z dupy teksty o lataniu z wiatrem na komy...

No ale skoro to co napisałem Cię obraża napiszę inaczej:

Z tego co widziałem potrafisz po ośmiu godzinach wyścigu z mocą znormalizowaną 420W odpalić 10 razy 800W przez 3 minuty z przerwą 1 sekundową. I to zdecydowanie męska moc.

Teraz też źle czy mam jaśnie Panu pomnik postawić jeszcze?

#1973 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 11 December 2019 - 12:29

Jednak brzmi to średnio... Napiszę inaczej

Słyszałem że potrafisz przejechać pięćset sezonów po 2000 godzin każdy z IF 0.85 i na końcu ostatniego sezonu pojechać 30 godzinny wyścig z NP 600W i zaje..ać w ostatniej minucie 2000W w tym ostatnie 10s to 3000W.

Mam nadzieję że teraz nie napisałem nic poniżej Twojej godności??

#1974 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 11 December 2019 - 12:32

Ale ja nie biłem do Ciebie.
To moje zdanie na temat, że CP w tabelce i porównywanie do nogi kobiety ludzi z forum jest bez sensu bo nie znasz wszystkich ani ich osiągów.
Adaś. Młody jesteś, jest off sezon i widać po tym co piszesz, że ciągle się porównujesz, szukasz porównania i oceniasz. Nic nie można koło Ciebie bo albo bierzesz do łba albo uważasz, że to dla panienek. Daj na luz. Żaden kowal jak kuje formę nie drze się głośniej od swojego młota, że coś tam wali. Daj ludziom usłyszeć młot i zobaczyć efekt a sami będą bić brawo.
Wspomniałeś Messa. Nie czytałem wątku żeby napisał, że ktoś jest cienias, że ma tyle watów i że na MTB jest kozak na mazowszu. Same cyferki robią wrażenie i człowiek bije brawo i pyta go jak to robi mistrzu.
Wyluzuj a będziesz miał lepsze recovery śpiąc spokojnie, mając w dupie co robią, piszą, jeżdżą inni. Oceniaj treść a nie intencje piszącego i wyciągaj wnioski ;-)

• Prozor and roadturysta like this

#1975 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 11 December 2019 - 12:42

Ale ja nie chce żeby ktoś mi bił brawo bo nie jestem takim megalomanem jak co niektórzy tutaj. Daj strave popatrzę ten szalony trening interwałowy który wykonujesz i te tajemne metody. Mam nadzieję że masz zgrane wszystkie sezony??

#1976 Senninho

Senninho
  • Użytkownik
  • 1,384 posts
  • SkądSzczecinek

Posted 11 December 2019 - 12:53

Ja sobie zadałem trud żeby poszukać samemu Stravy Messa i go podglądać. Twojej nie musiałem szukać, wystarczyło czytać komentarze u niego. U mnie treningów specyficznych nie zobaczysz. Powiedz mi, który z graczy pokazuje karty przed wyścigiem? Tak jest z wrzucaniem treningów swoich słabości na Strave kiedy się ścigasz. Wszyscy się znają i widzą gdzie Cię ugotować albo gdzie Ty chcesz ugotować ich
Mnie puszczają w odjazdy i wolę, żeby tak zostało więc powtórzenia są tylko moje a na strave idą wyścigi i E2.

• roadturysta likes this

#1977 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 11 December 2019 - 12:59

Ee większość zawodników czy to WT czy amatorów zupelnych udostępnia swoje dane. Ale daj to chociaż spojrze na tą bardzo długą listę sezonów i wyścigi.

#1978 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 706 posts

Posted 11 December 2019 - 13:01

Normalnie Sky/Ineos a już na pewno Word Tour :) Jeśli wszyscy się znają to mniej więcej wiedzą gdzie kogo można ugotować i jakie są mocne i słabe strony poszczególnych zawodników.

#1979 Arked

Arked
  • Użytkownik
  • 910 posts

Posted 11 December 2019 - 13:06

Skoro jesteśmy przy szalonych treningach interwałowych to stanowczo odradzam :P Lepiej robić wyważone i racjonalne treningi interwałowe ;) "Sygnalizuj, nie alarmuj".

#1980 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Posted 11 December 2019 - 13:11

Arked a 10x40s/20s gdzie 40 to moc z maksynalnego testu 5 minut a 20 50% podpada pod definicje szalonego czt wyważone wg Ciebie? 2-3 powt na treningu(oczywiście nie codziennie i w sezonie)

Ps. Ja strave juz mam dla followersow bo potem jakies oskarzenia o komy z wiatrem bez wysilku itd
  • d.m. likes this

Reply to this topic