Kto wygra tegoroczny TdF ... ?
Posted 20 July 2009 - 19:32
Posted 20 July 2009 - 20:59
Ostatnim kolarzem wyścigu jest Holender Kenny Robert van Hummel z grupy Skil-Shimano, traci do lidera 3 godziny 2 minuty 10 sekund i ma raczej bezpieczną "przewagę" nad przedostatnim Białorusinem Yauheni Hutarovichem z grupy Française des Jeux mającym stratę 2 godziny 23 minuty i 37 sekund. Ale walka będzie do samego końca!
;-)
Posted 21 July 2009 - 17:53
Posted 21 July 2009 - 22:34
Nie wiecie gdzie można obejżeć powtórki z dzisiejszego etapu?
Powtórki to nie mam pojęcia (oprócz Eurosportu ok 23-ej), ale na żywo w necie obejrzysz tu --> http://www.fromsport...ideo-40824.html
Posted 22 July 2009 - 15:49
Posted 22 July 2009 - 17:13
A na TdF miały być super nowoczesne metody wykrywania i do tej pory cisza. Czyści wszyscy czy też organizatorzy nie chcą psuć zabawy? W ubiegłych latach w tej fazie wyścigu afery już się rozkręcały na dobre.
Posted 22 July 2009 - 18:44
a kto i co takiego wygaduje?to co wygaduje jeden z tych panów woła o pomstę do nieba.
To tylko moja ocena i jak mówiłem pewnie nie obiektywna, bo kibicuję Armstrongowi.
Ale pan Wyrzykowski prezentuje przesadną niechęć do tego zawodnika.
A co mówi? Np.przedostatni podjazd, do mety daleko, Armstrong spokojnie jedzie z Wigginsem ale strata do Shlecka robi się wyraźnie duża, Lance podkręca trochę tempo a tu komentarz, jak on może tak robić, to nie wypada, przecież z przodu jedzie lider, a Lance obiecywał że nie będzie gonił..... i takie tam pier...y. Co miał robić? Dalej jechać z Wigginsem i stracić do Shlecka 5 albo i więcej minut? Przecież Contadorowi w żaden sposób nie szkodził.
Zresztą coraz więcej pomyłek można zauważyć, nie rozpoznawanie zawodników itp. A poza tym ich ciekawe i czasem żartobliwe prowadzenie też stało się jakby trochę "wyblaknięte"
Zaczyna brakować w tym duecie świeżej krwi, np. pana Probosza.
pozdrawiam.
Gosc_Castor Troy_*
Posted 22 July 2009 - 22:28
Z tego co wiem to w piątek i w sobotę będzie Dariusz Baranowski jako jeden z komentatorów więc i będzie bardziej "techniczy" komentarz. A co do tych dwóch Panów to mi w ogóle nie przeszkadzają ich czasem "dziwne" komentarze. Zresztą bardzo lubię Pana Jarońskiego, bo od zawsze praktycznie komentuje wyścigi w eurosporcie i ma dość miły w odsłuchu tembr głosu, który mi się podoba i miło mi się go słucha.
Posted 22 July 2009 - 22:43
Myślę, że jedyna metoda na doping to całkowita dyskwalifikacja zawodnika. 2 lata to śmiech na sali. W ciągu takiego okresu dany "mistrz" może trenować i szprycować się do woli. Potem zachwyci wszystkich jakim jest wspaniałym kolarzem i znów 2 lata przerwy :/A tymczasem i na marginesie DiLuca na dopingu (CERA).
A na TdF miały być super nowoczesne metody wykrywania i do tej pory cisza. Czyści wszyscy czy też organizatorzy nie chcą psuć zabawy? W ubiegłych latach w tej fazie wyścigu afery już się rozkręcały na dobre.