Skocz do zawartości

Kto wygra tegoroczny TdF ... ?

240 odpowiedzi w tym temacie

#161 michros

michros
  • Użytkownik
  • 109 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipiec 2009 - 19:32

Ja również kibicuję Armstrongowi. Dla mnie nadal jest niekwestionowanym mistrzem i najlepszym kolarzem. Nawet jeśli teraz nie wygra to zrobi to za rok ;) W sumie jak na kogoś kto miał przerwę i jeszcze nie dawno złamany obojczyk to nieźle jedzie :) A gdybym miał stawiać no to zapewne wygra Contadore.. I po cichu mam nadzieję , że Sapa wygra jakiś etapik :D

#162 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 postów

Napisano 20 lipiec 2009 - 20:59

Liderzy są nudni - na końcu to dopiero jest walka!

Ostatnim kolarzem wyścigu jest Holender Kenny Robert van Hummel z grupy Skil-Shimano, traci do lidera 3 godziny 2 minuty 10 sekund i ma raczej bezpieczną "przewagę" nad przedostatnim Białorusinem Yauheni Hutarovichem z grupy Française des Jeux mającym stratę 2 godziny 23 minuty i 37 sekund. Ale walka będzie do samego końca!

;-)

#163 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 20 lipiec 2009 - 22:44

Mała ciekawostka, szczególnie dla tych co byli w Istebnej :)

Profil podjazdu pod Tourmalet na dystansie 600m

chciałbym kiedys wczuć się w górala i podjechać pod takie coś w stylu Contadora :)

#164 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 21 lipiec 2009 - 16:35

Brawo, brawo BOSS :!:
piękna ,samotna pogoń za albercikiem.. to był dawny lance :-P gdyby nie contador w drużynie Lance spokojnie by wygral tour..

#165 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 21 lipiec 2009 - 17:36

Nie wiecie gdzie można obejżeć powtórki z dzisiejszego etapu?

#166 thorian

thorian
  • Użytkownik
  • 858 postów
  • SkądRoztocze

Napisano 21 lipiec 2009 - 17:53

czester_ jeszcze dzisiaj na eurosporcie i jutro przed samym wyścigiem. Bodajże o 11 z minutami się powtórka zaczyna. Transmisji eurosportu w internecie szukaj w temacie o relacjach z TdF, bo kojarzę, że coś takiego było

#167 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 21 lipiec 2009 - 19:40

eurosportu nie mam, poszukam w takim razie na necie.
Na oficjalnej stronie TDF bedze?

#168 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 21 lipiec 2009 - 20:01

czester_, najprostszy sposób.. YouTube :-)

#169 Fifi

Fifi
  • Użytkownik
  • 174 postów
  • Skądtj�na pengar

Napisano 21 lipiec 2009 - 21:22

Cytat

gdyby nie contador w drużynie Lance

Gdyby nie Contador W OGÓLE a nie w Astanie.

#170 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 21 lipiec 2009 - 21:43

Może ktoś wie co jest z Jensem po kraksie ?

#171 Cineeek

Cineeek
  • Użytkownik
  • 34 postów
  • SkądOstrołęka

Napisano 21 lipiec 2009 - 21:50

Złamany obojczyk i chyba wstrząs mózgu. To chyba dla niego koniec Touru ...

Pozdrawiam.

#172 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 21 lipiec 2009 - 21:54

Dzięki , tyle wiedziałem .
Niestety nie odkopałem nic nowszego. W sumie to jest wpisane w kolarstwo , ale SZLAG...

#173 Gosc_Fabio_*

Gosc_Fabio_*
  • Gość

Napisano 21 lipiec 2009 - 21:55

Cytat

To chyba dla niego koniec Touru ...

Raczej tak, bo nie ukończył etapu.

#174 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 21 lipiec 2009 - 22:34

Cytat

Nie wiecie gdzie można obejżeć powtórki z dzisiejszego etapu?

Powtórki to nie mam pojęcia (oprócz Eurosportu ok 23-ej), ale na żywo w necie obejrzysz tu --> http://www.fromsport...ideo-40824.html

#175 bikej50

bikej50
  • Użytkownik
  • 121 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipiec 2009 - 15:49

Z całym szacunkiem, duet Jaroński+ Wyrzykowski był zawsze najlepszy wśród komentatorów. Jednak wszystko co dobre kiedyś się kończy. Jeden z tych panów powinien jednak dać sobie już spokój. Co prawda to moja opinia, może niezbyt obiektywna, ale to co wygaduje jeden z tych panów woła o pomstę do nieba.

#176 Rowerex

Rowerex
  • Użytkownik
  • 230 postów

Napisano 22 lipiec 2009 - 17:13

A tymczasem i na marginesie DiLuca na dopingu (CERA).

A na TdF miały być super nowoczesne metody wykrywania i do tej pory cisza. Czyści wszyscy czy też organizatorzy nie chcą psuć zabawy? W ubiegłych latach w tej fazie wyścigu afery już się rozkręcały na dobre.

#177 wjagus

wjagus
  • Użytkownik
  • 195 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 22 lipiec 2009 - 18:08

Cytat

to co wygaduje jeden z tych panów woła o pomstę do nieba.

a kto i co takiego wygaduje?

#178 bikej50

bikej50
  • Użytkownik
  • 121 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 lipiec 2009 - 18:44

Cytat

Cytat

to co wygaduje jeden z tych panów woła o pomstę do nieba.

a kto i co takiego wygaduje?

To tylko moja ocena i jak mówiłem pewnie nie obiektywna, bo kibicuję Armstrongowi.
Ale pan Wyrzykowski prezentuje przesadną niechęć do tego zawodnika.
A co mówi? Np.przedostatni podjazd, do mety daleko, Armstrong spokojnie jedzie z Wigginsem ale strata do Shlecka robi się wyraźnie duża, Lance podkręca trochę tempo a tu komentarz, jak on może tak robić, to nie wypada, przecież z przodu jedzie lider, a Lance obiecywał że nie będzie gonił..... i takie tam pier...y. Co miał robić? Dalej jechać z Wigginsem i stracić do Shlecka 5 albo i więcej minut? Przecież Contadorowi w żaden sposób nie szkodził.
Zresztą coraz więcej pomyłek można zauważyć, nie rozpoznawanie zawodników itp. A poza tym ich ciekawe i czasem żartobliwe prowadzenie też stało się jakby trochę "wyblaknięte"
Zaczyna brakować w tym duecie świeżej krwi, np. pana Probosza.

pozdrawiam.

#179 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 22 lipiec 2009 - 22:28

Hi,

Z tego co wiem to w piątek i w sobotę będzie Dariusz Baranowski jako jeden z komentatorów więc i będzie bardziej "techniczy" komentarz. A co do tych dwóch Panów to mi w ogóle nie przeszkadzają ich czasem "dziwne" komentarze. Zresztą bardzo lubię Pana Jarońskiego, bo od zawsze praktycznie komentuje wyścigi w eurosporcie i ma dość miły w odsłuchu tembr głosu, który mi się podoba i miło mi się go słucha.

#180 doniu

doniu
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądWarszawa Wawer

Napisano 22 lipiec 2009 - 22:43

Cytat

A tymczasem i na marginesie DiLuca na dopingu (CERA).

A na TdF miały być super nowoczesne metody wykrywania i do tej pory cisza. Czyści wszyscy czy też organizatorzy nie chcą psuć zabawy? W ubiegłych latach w tej fazie wyścigu afery już się rozkręcały na dobre.

Myślę, że jedyna metoda na doping to całkowita dyskwalifikacja zawodnika. 2 lata to śmiech na sali. W ciągu takiego okresu dany "mistrz" może trenować i szprycować się do woli. Potem zachwyci wszystkich jakim jest wspaniałym kolarzem i znów 2 lata przerwy :/

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy