Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#81 soypolaco

soypolaco
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 kwiecień 2010 - 22:06

jakby ktos reflektował, to jutro (jezeli bedzie pogoda - tzn. brak deszczu, bo temperatura nie gra roli) ok. 9-10 wybieram sie na trening 70K.

Trasa pl. Legionów (start) - Legnicka - Kuzniki - Zernicka - Jarnoltow - Skalka - Katy - Gniechowice - i tam dalej do Wysokiej jakos i powrot na Legionów.

rano sprawdze priva z telefonami itp.

#82 soypolaco

soypolaco
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 kwiecień 2010 - 16:21

ktos jedzie jutro na maraton trzebnicki?

#83 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 25 kwiecień 2010 - 15:16

Cześć wszystkim !

IV Trzebnicki Maraton Rowerowy był moim pierwszym, debiutanckim występie w tejże imprezie kolarskiej (nigdzie wcześniej nie startowałem). :-) Wynik jaki uzyskałem naprawdę mnie bardzo mile zaskoczył i dał mi do zrozumienia, ze moje ciężkie treningi nie poszły na marne. Rozpocząłem je na początku lipca 2009r. i juz widzę rezultaty, po zaledwie 10 miesiącach. :-D Opłaciło się wystartować.
Czas przeze mnie uzyskany ,to 3h i 33min.
Myślę , że jest to duże osiągnięcie, zwłaszcza po tak krótkim okresie związanym z trenowaniem tej, jakze pięknej dyscypliny sportowej.

Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia za rok. !!! ;-)

#84 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 25 kwiecień 2010 - 20:20

Cześć,

Jutro czyli w poniedizałek 26 kwietnia, o 11:00 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie.

Ekipa: "wstępnie" Platon + Castor Troy. Jeżeli ktoś chętny to ZAPRASZAMY. W grupie zawsze raźniej.

Trasa planowana to około 70km, kierunek do dogadania. Tempo do dogadania.

Jeżeli komuś pasuje np. 12 czy 11:30 to proszę pisać! Dostosujemy się w miarę możliwości do wszystkich. Te proponowane godziny to tylko propozycja, a nie sztywne ramy!

Jeżeli będzie padał deszcz lub EWIDENTNIE będzie się na niego zanosić, to ja raczej odpadam bo w deszczu nie jeżdżę.

Ktoś z Was chętny?

------ * ------

Mi również miło ogłosić, że 24 kwietnia w sobotę wystartowałem w swoim pierwszym maratonie szosowym w życiu. :-D Przejechałem sobie 1 pętlę czyli 120km w czasie 4:03:14 ze średnią 29.16km/h czyli licząc "po łepkach" cały czas tempo około 33/36 km/h. Startowałęm z numerem 117 takżę jeśli ktoś mnie widział to byłem właśnie ja. :-P Trasa bardzo ładna i ciekawa z podjazdami w ostatniej części. Chrissa1990accent spotkałem na trasie i potem na mecie razem mieliśmy przyjemność odbierać medale za ukońćzenie maratonu.

Dłuższą relację zapiszę w wolnej chwili. ;-)

#85 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 kwiecień 2010 - 17:55

Wypad się udał. 3 to już tłum ;) Sam trening:

63,97 km
29,7 km/h
kad. 71
HR 161

+ 30km dla mnie przejazdu przez miasto.

#86 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 26 kwiecień 2010 - 19:45

Hej,

Potwierdzam! :-D Treningi BARDZO fajny i udany co najważniejsze. Byliśmy w 3 osoby. Platon, Człowiekzdubaju i ja. Mi wyszło 70,12km, średnia 29,74, a max 47,99km/h i zaznaczam tu, że nie było z górki. :-)

Trasa: Wrocław - Krzeptów - Smolec - Bogdaszowice - Kąty Wr. - Sadkówek - Sadków - Wysoka - Krogulowice - Gniechowice - Małuszów - Pietrzykowice - Smolec - Krzeptów - Wrocław

W środę 28 kwietnia, około 11:00 spotykamy się "wstępnie" Człowiek z Dubaju + Kuba + Castor Troy. Jeżeli ktoś chętny to ZAPRASZAMY. W grupie zawsze raźniej.

Miejsce spotkania do dogadania.

Trasa planowana to około 70km, kierunek do dogadania. Tempo do dogadania. Jeżeli komuś pasuje np. 12 czy 11:30 to proszę pisać! Dostosujemy się w miarę możliwości do wszystkich. Te proponowane godziny to tylko propozycja, a nie sztywne ramy!

Jeżeli będzie padał deszcz lub EWIDENTNIE będzie się na niego zanosić, to ja raczej odpadam bo w deszczu nie jeżdżę.

Ktoś z Was chętny?

#87 czlowiekzdubaju

czlowiekzdubaju
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądWrocław/Kraśnik

Napisano 26 kwiecień 2010 - 20:05

Dokładnie wyjazd był super. Oby więcej takich :-D
I tak jak już Castor Troy zakomunikował, ja również- zapraszam na środe

Pozostaje jeszcze kwestia weekendu majowego :-P - jest pomysł żeby pojechać gdzieś w dłuższą traskę. Co o tym myślicie ??

Pozdrawiam

#88 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 503 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 26 kwiecień 2010 - 21:19

A może ma ktoś auto z bagażnikiem na parę rowerków i w Karkonosze jakoś w weekend? :D

Tak na sępa sobie strzelam xD

Albo proponuję choćby rano pociągiem do Wałbrzycha (poranny 6:38 bodaj jedzie koło 1:40 do Wałbrzych Miasto i się nie spóźnia) i też można uderzyć gdzieś w górki, najlepiej te wyższe :)

#89 kajetan

kajetan
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 kwiecień 2010 - 15:26

Cytat

A może ma ktoś auto z bagażnikiem na parę rowerków i w Karkonosze jakoś w weekend? :D

W sobotę robię dłuższą (ok. 100km) zapętloną trasę po Kotlinie Jeleniogórskiej (będę tam już od piątku) więc jak ktoś się zdecyduje na przyjazd możemy zrobić jakąś ustawkę.[/code]

#90 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 27 kwiecień 2010 - 16:18

Cześć,

Jutro czyli w środę 28 kwietnia, o 11:15 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie.

Ekipa: CzłowiekzDubaju + Kuba + Castor Troy. Jeżeli ktoś chętny to ZAPRASZAMY. W grupie zawsze raźniej.

Trasa planowana to około 70km, kierunek na południe. Tempo do dogadania.

Jeżeli komuś pasuje np. 11:30 czy 12:00 to proszę pisać! Dostosujemy się w miarę możliwości do wszystkich. Te proponowane godziny to tylko propozycja, a nie sztywne ramy!

Ktoś jeszcze chętny? :-D

Cytat

A może ma ktoś auto z bagażnikiem na parę rowerków i w Karkonosze jakoś w weekend? :D Albo proponuję choćby rano pociągiem do Wałbrzycha (poranny 6:38 bodaj jedzie koło 1:40 do Wałbrzych Miasto i się nie spóźnia) i też można uderzyć gdzieś w górki, najlepiej te wyższe :)

Jesteśmy po wstepnych rozmowach w naszym "wrocławskim" gronie i OCZYWIŚCIE, że będziemy się organizować na takie jednodniowe wyjazdy w góry. Raniutko w pociąg i tam cały dzień po górach i powrót również pociagiem. Narazie nikt nic nie pisał bo w kwietniuto tam jest jeszcze dużo chłodniej niż u nas we Wrocławiu ale od połowy maja ruszamy w góry, Panowie! :-D

Cytat

W sobotę robię dłuższą (ok. 100km) zapętloną trasę po Kotlinie Jeleniogórskiej (będę tam już od piątku) więc jak ktoś się zdecyduje na przyjazd możemy zrobić jakąś ustawkę.

Z chęcią bym wpadł ale majowy weekend spędzę niestety w pracy. :-/ Ewentualnie w poniedziałek 3 maja jestem chętny na dłuższy wyjazd tylko, że potem na 19:00 do pracy idę...

#91 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 27 kwiecień 2010 - 19:32

Czesc !
Ja ze swojej strony proponuje powtórzyc wyjazd do Sobotki, w sobote,czyli 1 maja i znów
pomęczyc sie na tych podjazdach :). Moze namówie swojego brata, to bedzie wiecej osób.
Ktos chetny ?

#92 czlowiekzdubaju

czlowiekzdubaju
  • Użytkownik
  • 55 postów
  • SkądWrocław/Kraśnik

Napisano 27 kwiecień 2010 - 19:56

chris1990accent, ja oczywiście jestem chętny na sobótkę 1 maja, może tym razem będzie dla mnie łaskawa :mrgreen:

#93 Mati213

Mati213
  • Użytkownik
  • 153 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 kwiecień 2010 - 21:02

Ja byłbym chętny, gdyby nie to, że mój brat ma komunię w niedzielę i w sobotę nie będę miał chwili czasu... za to przez następny tydzień będę miał sporo czasu (starszy rocznik matury pisze ;), więc może trochę pokręcę :-)

#94 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 503 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 27 kwiecień 2010 - 21:17

Jeszcze tylko odnośnie warunków w górach do Castora:

Zjeździłem szosy w okolicach Jeleniej Góry w dniach 26-28 marca. Wszędzie dało się jeździć bez problemów, śnieg leżał tylko nad Przesieką już za szlabanem na drodze prowadzącej prosto na Przełęcz Karkonoską. Teraz minął ponad miesiąc, w dodatku dość ciepły miesiąc, więc nie ma się czego bać :) To tak tylko jeżeli chodzi o warunki do jazdy :)

#95 jarekdre

jarekdre
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 kwiecień 2010 - 22:11

Cześć ,Ja też jestem chętny na Sobótkę,gdzie i o której zbiórka? :lol:

#96 szalony kolarz

szalony kolarz
  • Użytkownik
  • 57 postów
  • SkądBolesławiec

Napisano 28 kwiecień 2010 - 17:07

Cytat

Jeszcze tylko odnośnie warunków w górach do Castora:

Zjeździłem szosy w okolicach Jeleniej Góry w dniach 26-28 marca. Wszędzie dało się jeździć bez problemów, śnieg leżał tylko nad Przesieką już za szlabanem na drodze prowadzącej prosto na Przełęcz Karkonoską. Teraz minął ponad miesiąc, w dodatku dość ciepły miesiąc, więc nie ma się czego bać :) To tak tylko jeżeli chodzi o warunki do jazdy :)

a wiesz że w zeszły weekend sypneło sniegiem w jeleniej? :-P Tam to akrat szybko stopniało ale na tych szosach w okolicach Piechowic - Michałowic pewnie jeszcze leży/

#97 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 28 kwiecień 2010 - 19:21

Czesc wszystkim
Apropos sobotniego wyjazdu do Sobótki. Myslę,ze mozemy umówic sie tam, gdzie zwykle tzn. na rogu ulic Hallera i Grabiszynskiej we Wrocławiu na 10.00. Jesli chodzi o trase, to ja osobiscie nie znam drogi przez te rózne wioski, wolałbym drogą nr 35, ktora jest troche ruchliwa. W zwiazku z tym, jesli ktos zna trase przez te rózne wioski, to bedzie naszym "przewodnikiem", co nie oznacza,ze bedziemy mu cały czas siedzieli na kole :-D .
Jesli chodzi o pogode, to zapowiadają 20 stopni i przelotne deszcze, wiec jeszcze zobaczymy.
Z tego co wiem, to niestety zabraknie CastorRoya, poniewaz tego dnia akurat pracuje. Na pewno pojadą : ja , moze mój brat, "jarektre" i "człowiekzdubaju".

Jezeli ktos jest chętny, to zapraszamy, w grupie zawsze razniej. ;-) .
Pozdrowery.

#98 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 28 kwiecień 2010 - 21:39

Cześć,

Kolejny trening w naszej forumowej wrocławskiej grupce zaliczony. O 11:15 spotkaliśmy się na umówionym miejscu, Szalony kolarz, człowiek z dubaju i ja. Przejechaliśmy 67km ze średnią 28,91km/h biorąc poprawkę na to, że przez połowę dystansu kręciliśmy pod solidny wmordewind. Trening jak najbardziej udany. Oby takich więcej. :-D

Co do sobotniego wyjazdu do Sobótki, Krzychu to bardzo bym chciał ale niestety jak juz Co pisałem na priv pracuję 1 maja cały dzień, a 2 maja mam komunię w rodzinie i mus tam być, a potem idę na nockę. Ewentualnie 3 maja w poniedziałek mogę nawiedzić jakąś ustawkę jeśli coś zorganizujemy.

Natomiast już teraz zapraszam na solidny treningowy weekend 8 i 9 maja. Człowiek z dubaju mówił coś o "Srebrnej Górze", Kuba, o wyprawie raniutko pociągiem do Kłodzka, Łukasz, o Jeleniej Górze i "Orliku", a ja osobiście taki wypad w góry jak najbardzej bym zrobił. Jakieś 160km po górach w sobotę 8 maja, a w niedzielę 9 maja następne 150km po płaskim, hehe. Także panowie szykować sobie wolny czas na te 2 dni oraz szlifować formę i atakujemy góry pierwszy raz w tym roku! Jest ktoś chętny? :->

#99 Mati213

Mati213
  • Użytkownik
  • 153 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 kwiecień 2010 - 13:38

Cytat

Natomiast już teraz zapraszam na solidny treningowy weekend 8 i 9 maja

Bądźcie w okolicy Radkowa, a najlepiej też się zapiszcie na maraton, to pokręcimy w o wiele szerszym gronie ;-) ja na KR będę prawie na pewno :-)

#100 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 29 kwiecień 2010 - 18:36

Szkoda,że start jest tak wcześnie, że bez noclegu raczej nie da się dojechać z Wrocławia.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy