Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie
Napisano 21 kwiecień 2010 - 22:06
Trasa pl. Legionów (start) - Legnicka - Kuzniki - Zernicka - Jarnoltow - Skalka - Katy - Gniechowice - i tam dalej do Wysokiej jakos i powrot na Legionów.
rano sprawdze priva z telefonami itp.
Gosc_chris1990accent_*
Napisano 25 kwiecień 2010 - 15:16
IV Trzebnicki Maraton Rowerowy był moim pierwszym, debiutanckim występie w tejże imprezie kolarskiej (nigdzie wcześniej nie startowałem). :-) Wynik jaki uzyskałem naprawdę mnie bardzo mile zaskoczył i dał mi do zrozumienia, ze moje ciężkie treningi nie poszły na marne. Rozpocząłem je na początku lipca 2009r. i juz widzę rezultaty, po zaledwie 10 miesiącach. :-D Opłaciło się wystartować.
Czas przeze mnie uzyskany ,to 3h i 33min.
Myślę , że jest to duże osiągnięcie, zwłaszcza po tak krótkim okresie związanym z trenowaniem tej, jakze pięknej dyscypliny sportowej.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia za rok. !!! ;-)
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 25 kwiecień 2010 - 20:20
Jutro czyli w poniedizałek 26 kwietnia, o 11:00 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie.
Ekipa: "wstępnie" Platon + Castor Troy. Jeżeli ktoś chętny to ZAPRASZAMY. W grupie zawsze raźniej.
Trasa planowana to około 70km, kierunek do dogadania. Tempo do dogadania.
Jeżeli komuś pasuje np. 12 czy 11:30 to proszę pisać! Dostosujemy się w miarę możliwości do wszystkich. Te proponowane godziny to tylko propozycja, a nie sztywne ramy!
Jeżeli będzie padał deszcz lub EWIDENTNIE będzie się na niego zanosić, to ja raczej odpadam bo w deszczu nie jeżdżę.
Ktoś z Was chętny?
------ * ------
Mi również miło ogłosić, że 24 kwietnia w sobotę wystartowałem w swoim pierwszym maratonie szosowym w życiu. :-D Przejechałem sobie 1 pętlę czyli 120km w czasie 4:03:14 ze średnią 29.16km/h czyli licząc "po łepkach" cały czas tempo około 33/36 km/h. Startowałęm z numerem 117 takżę jeśli ktoś mnie widział to byłem właśnie ja. :-P Trasa bardzo ładna i ciekawa z podjazdami w ostatniej części. Chrissa1990accent spotkałem na trasie i potem na mecie razem mieliśmy przyjemność odbierać medale za ukońćzenie maratonu.
Dłuższą relację zapiszę w wolnej chwili. ;-)
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 26 kwiecień 2010 - 19:45
Potwierdzam! :-D Treningi BARDZO fajny i udany co najważniejsze. Byliśmy w 3 osoby. Platon, Człowiekzdubaju i ja. Mi wyszło 70,12km, średnia 29,74, a max 47,99km/h i zaznaczam tu, że nie było z górki. :-)
Trasa: Wrocław - Krzeptów - Smolec - Bogdaszowice - Kąty Wr. - Sadkówek - Sadków - Wysoka - Krogulowice - Gniechowice - Małuszów - Pietrzykowice - Smolec - Krzeptów - Wrocław
W środę 28 kwietnia, około 11:00 spotykamy się "wstępnie" Człowiek z Dubaju + Kuba + Castor Troy. Jeżeli ktoś chętny to ZAPRASZAMY. W grupie zawsze raźniej.
Miejsce spotkania do dogadania.
Trasa planowana to około 70km, kierunek do dogadania. Tempo do dogadania. Jeżeli komuś pasuje np. 12 czy 11:30 to proszę pisać! Dostosujemy się w miarę możliwości do wszystkich. Te proponowane godziny to tylko propozycja, a nie sztywne ramy!
Jeżeli będzie padał deszcz lub EWIDENTNIE będzie się na niego zanosić, to ja raczej odpadam bo w deszczu nie jeżdżę.
Ktoś z Was chętny?
Napisano 26 kwiecień 2010 - 20:05
I tak jak już Castor Troy zakomunikował, ja również- zapraszam na środe
Pozostaje jeszcze kwestia weekendu majowego :-P - jest pomysł żeby pojechać gdzieś w dłuższą traskę. Co o tym myślicie ??
Pozdrawiam
Napisano 26 kwiecień 2010 - 21:19

Tak na sępa sobie strzelam xD
Albo proponuję choćby rano pociągiem do Wałbrzycha (poranny 6:38 bodaj jedzie koło 1:40 do Wałbrzych Miasto i się nie spóźnia) i też można uderzyć gdzieś w górki, najlepiej te wyższe

Napisano 27 kwiecień 2010 - 15:26
Cytat
A może ma ktoś auto z bagażnikiem na parę rowerków i w Karkonosze jakoś w weekend?
W sobotę robię dłuższą (ok. 100km) zapętloną trasę po Kotlinie Jeleniogórskiej (będę tam już od piątku) więc jak ktoś się zdecyduje na przyjazd możemy zrobić jakąś ustawkę.[/code]
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 27 kwiecień 2010 - 16:18
Jutro czyli w środę 28 kwietnia, o 11:15 spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie.
Ekipa: CzłowiekzDubaju + Kuba + Castor Troy. Jeżeli ktoś chętny to ZAPRASZAMY. W grupie zawsze raźniej.
Trasa planowana to około 70km, kierunek na południe. Tempo do dogadania.
Jeżeli komuś pasuje np. 11:30 czy 12:00 to proszę pisać! Dostosujemy się w miarę możliwości do wszystkich. Te proponowane godziny to tylko propozycja, a nie sztywne ramy!
Ktoś jeszcze chętny? :-D
Cytat
A może ma ktoś auto z bagażnikiem na parę rowerków i w Karkonosze jakoś w weekend?
Albo proponuję choćby rano pociągiem do Wałbrzycha (poranny 6:38 bodaj jedzie koło 1:40 do Wałbrzych Miasto i się nie spóźnia) i też można uderzyć gdzieś w górki, najlepiej te wyższe
Jesteśmy po wstepnych rozmowach w naszym "wrocławskim" gronie i OCZYWIŚCIE, że będziemy się organizować na takie jednodniowe wyjazdy w góry. Raniutko w pociąg i tam cały dzień po górach i powrót również pociagiem. Narazie nikt nic nie pisał bo w kwietniuto tam jest jeszcze dużo chłodniej niż u nas we Wrocławiu ale od połowy maja ruszamy w góry, Panowie! :-D
Cytat
W sobotę robię dłuższą (ok. 100km) zapętloną trasę po Kotlinie Jeleniogórskiej (będę tam już od piątku) więc jak ktoś się zdecyduje na przyjazd możemy zrobić jakąś ustawkę.
Z chęcią bym wpadł ale majowy weekend spędzę niestety w pracy. :-/ Ewentualnie w poniedziałek 3 maja jestem chętny na dłuższy wyjazd tylko, że potem na 19:00 do pracy idę...
Napisano 27 kwiecień 2010 - 21:17
Zjeździłem szosy w okolicach Jeleniej Góry w dniach 26-28 marca. Wszędzie dało się jeździć bez problemów, śnieg leżał tylko nad Przesieką już za szlabanem na drodze prowadzącej prosto na Przełęcz Karkonoską. Teraz minął ponad miesiąc, w dodatku dość ciepły miesiąc, więc nie ma się czego bać

Napisano 28 kwiecień 2010 - 17:07
Cytat
Jeszcze tylko odnośnie warunków w górach do Castora:
Zjeździłem szosy w okolicach Jeleniej Góry w dniach 26-28 marca. Wszędzie dało się jeździć bez problemów, śnieg leżał tylko nad Przesieką już za szlabanem na drodze prowadzącej prosto na Przełęcz Karkonoską. Teraz minął ponad miesiąc, w dodatku dość ciepły miesiąc, więc nie ma się czego baćTo tak tylko jeżeli chodzi o warunki do jazdy
a wiesz że w zeszły weekend sypneło sniegiem w jeleniej? :-P Tam to akrat szybko stopniało ale na tych szosach w okolicach Piechowic - Michałowic pewnie jeszcze leży/
Gosc_chris1990accent_*
Napisano 28 kwiecień 2010 - 19:21
Apropos sobotniego wyjazdu do Sobótki. Myslę,ze mozemy umówic sie tam, gdzie zwykle tzn. na rogu ulic Hallera i Grabiszynskiej we Wrocławiu na 10.00. Jesli chodzi o trase, to ja osobiscie nie znam drogi przez te rózne wioski, wolałbym drogą nr 35, ktora jest troche ruchliwa. W zwiazku z tym, jesli ktos zna trase przez te rózne wioski, to bedzie naszym "przewodnikiem", co nie oznacza,ze bedziemy mu cały czas siedzieli na kole :-D .
Jesli chodzi o pogode, to zapowiadają 20 stopni i przelotne deszcze, wiec jeszcze zobaczymy.
Z tego co wiem, to niestety zabraknie CastorRoya, poniewaz tego dnia akurat pracuje. Na pewno pojadą : ja , moze mój brat, "jarektre" i "człowiekzdubaju".
Jezeli ktos jest chętny, to zapraszamy, w grupie zawsze razniej. ;-) .
Pozdrowery.
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 28 kwiecień 2010 - 21:39
Kolejny trening w naszej forumowej wrocławskiej grupce zaliczony. O 11:15 spotkaliśmy się na umówionym miejscu, Szalony kolarz, człowiek z dubaju i ja. Przejechaliśmy 67km ze średnią 28,91km/h biorąc poprawkę na to, że przez połowę dystansu kręciliśmy pod solidny wmordewind. Trening jak najbardziej udany. Oby takich więcej. :-D
Co do sobotniego wyjazdu do Sobótki, Krzychu to bardzo bym chciał ale niestety jak juz Co pisałem na priv pracuję 1 maja cały dzień, a 2 maja mam komunię w rodzinie i mus tam być, a potem idę na nockę. Ewentualnie 3 maja w poniedziałek mogę nawiedzić jakąś ustawkę jeśli coś zorganizujemy.
Natomiast już teraz zapraszam na solidny treningowy weekend 8 i 9 maja. Człowiek z dubaju mówił coś o "Srebrnej Górze", Kuba, o wyprawie raniutko pociągiem do Kłodzka, Łukasz, o Jeleniej Górze i "Orliku", a ja osobiście taki wypad w góry jak najbardzej bym zrobił. Jakieś 160km po górach w sobotę 8 maja, a w niedzielę 9 maja następne 150km po płaskim, hehe. Także panowie szykować sobie wolny czas na te 2 dni oraz szlifować formę i atakujemy góry pierwszy raz w tym roku! Jest ktoś chętny? :->
Dodaj odpowiedź