Malowanie ramy
Napisano 03 luty 2009 - 11:37
Napisano 05 luty 2009 - 12:19
Gosc_cigane_*
Napisano 05 luty 2009 - 12:56
Cytat
Moje na gooralu już odpryskują...Jak użyjesz odpowiedniej farby (olejna, nie akryl) i lakieru, to będzie się trzymał ale nie ręczę, że nie będzie odprysków z czasem - zwłaszcza, jeśli będziesz jeździć po zasolonej powierzchni o co w zimie nietrudno...
Napisano 05 luty 2009 - 13:38
Cytat
Cytat
Moje na gooralu już odpryskują...Jak użyjesz odpowiedniej farby (olejna, nie akryl) i lakieru, to będzie się trzymał ale nie ręczę, że nie będzie odprysków z czasem - zwłaszcza, jeśli będziesz jeździć po zasolonej powierzchni o co w zimie nietrudno...
już to znaczy po jakim czasie ?
Ja i tak za rok zmieniam koła, wiec chce aby na tych owa farpa trzymałą sie z rok czasu. A jak zacznie sschodzić to pociągne jednąwarstwą

Napisano 07 luty 2009 - 18:46

Jak Daki wspomniał użyłem acetonu - skubany robi wrażenie

Kółko narazie schnie, wiec cięzko powiedzieć o efektach, jedno jest pewne - 75% puyszki straciłem na szprychy

Napisano 21 luty 2009 - 17:14
być może zacznę się tym niedługo zajmować , na razie tylko prowadzę mały warszta w połączeniu ze sklepem . a że zima jest długa to pomalowałem komus rower :-P

lakierowałem tak jak lakieruje się auta czyli najpierw podkład , potem baza , następnie oklejanie i lakierowanie wzorów , szablony na napisy , na koniec bezbarwny . rama oczywiście wypiaskowana oprócz tylnych widełek bo są karbonowe
aerograf równierz był stosowany do mniejszych elementów
Napisano 21 luty 2009 - 20:15
ta ramka była zrobiona za 450zł , klienta nic nie interesowało co do zakupienia materiałów oraz przygotowania ramy ,
a czynności jakie tu szły to po kolei :piaskowanie , lakierowanie podkładem wraz z utwardzaczem , lakierowanie baz czarna , biała , czerwona , lak. napisów , wycinanie szablonów , na koniec lakier bezbarwny i do tego utwardzacz ,
jeśli rama będzie w jednym kolorze plus jakieś napisy to można i za 250 się czegos takiego podjąć
Napisano 21 luty 2009 - 21:13
co do podrabiania to przecierz ja nikomu tego nie sprzedaję , choć dwojako można to rozumieć

Napisano 22 luty 2009 - 20:19
Karbon ma dużo racji , Colnago jest na pewno zastrzeżonym znakiem towarowym i jako taki podlega prawnej ochronie (własność intelektualna) , wprawdzie jak piszesz rama jest tego producenta ale nie wiem czy zgodnie z prawem można samodzielnie bez zgody własciciela prawa zmieniac , modyfikować zarejestrowany wzór. podejrzewam że nie.
Nie chce ci odbierać radości z efektu Twojej pracy , bo naprawdę jest co podziwiać.po prostu "Masz Talent " :-D .Czekam na kolejne efekty z pod twoich rąk mając nadzieję ,ze będą jeszcze lepsze
pozdrawiam
Dodaj odpowiedź