Witam, trafiłem na to forum w wyniku poszukiwań wiadomości na temat lakierowania proszkowego. Przeczytałem wiele konkretnych i rzeczowych informacji na temat tego typu zabiegu i postanowiłem się tu zalogować z moim problemem. Do rzeczy. W wyniku zachwalania tego rodzaju metody postanowiłem pomalować w ten sposób swoja nowo zakupioną ramę [niestety nigdzie nie było jej w kolorze w którym chciałem]. Oddałem ją w ręce "fachowców" i po różnych przebojach postanowiłem w końcu zabrać od nich ramę z postanowieniem, że więcej moja noga tam nie postanie. Efekt pracy jest widoczny na tym zdjęciu.
Zdjęcie jest z internetu i nie oddaje pełnego "efektu". Pojeździłem tak przez pól sezonu, żeby więcej nie marnować czasu i nerwów. Teraz zbliża się okres zmiany roweru na zimowy, stąd moje pytanie czy powyższą wadę [zwaną skórką pomarańczy] usunę poprzez zeszlifowanie/wyrównanie papierem ściernym, czy konieczne jest położenie nowej warstwy, oczywiście po uprzednim piaskowaniu?
Przeszukując internet i pisząc do firm zajmującej się tego typu usługami nie uzyskałem konkretnej odpowiedzi [pewnie dlatego, że chcieli by to naprawić $$$], może ma ktoś z Was takie informacje czy jest możliwe usunięcie tych nierówności papierem. Za jakiś czas spróbuję sam wyrównać tą powłokę bo nie będę miał wyjścia - nie chce zostawiać nowej ramy w takim stanie - ale być może robił to ktoś wcześniej i będę wiedział czy nastawić się na piaskowanie i nakładanie nowej powierzchni, czy na kupno drobnego papieru wodnego.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
i.