Dostane taką w aptece, czy gdzieś indziej?Od półtora miesiąca przed każdym treningiem i po smaruje łokieć maścią końską i dolegliwość ustała.
Niby juz mnie troche mniej bolą ale wciąż czuje.
Napisano 28 luty 2010 - 18:13
Może rozwiązaniem będzie lemondka. Przynajmniej na trenażerze i dopóki łokiec nie przestanie boleć. Maści nie pomogą jeżeli nie wyeliminujesz przyczyny. Mi też na trenażerze jeżdzi się troche dziwnie. Przez długi czas miałem problemy z kolanami ale pokombinowałem z ustawieniem roweru i się poprawiło. Teraz zmieniam ustawienia w zależności od tego czy trenuję w domu czy na szosie.Są są bo pod przednim mam książke i jest nawet ciutke wyżej od tylniego,
pomyslałe że to moze byc normalne w koncu nie mamy oporu powietrza i ciągniecia rąk do siebie w przypadku jazdy pod góre wiec duży ciężar ciała spoczywa na rekach, i wstaniu z siodełka też nie ma opcji zeby krecic na stojaco brak mozliwosci gibania sie na boki.
Napisano 04 marzec 2010 - 17:59
Napisano 04 marzec 2010 - 18:23
a ja jestem zdania, że jeśli coś boli to znaczy, że było lub jest coś nie tak i trzeba szukać przyczyny, a nie czekać aż samo przejdziew ogóle to jestem zdania jak cos boli musi samo przejsc wspomagacze typu masci,proszki to ostatnia ostateczność u mnie.
Napisano 18 marzec 2010 - 11:20
Napisano 18 marzec 2010 - 12:14
Napisano 18 marzec 2010 - 13:05
Napisano 18 marzec 2010 - 14:37
Napisano 18 marzec 2010 - 14:38
Tak sobie czytam wypowiedzi jak to się trenuje na rolce w zimie. Miałem okazje rozmawiać ostatnio z jednym z naszych kolarzy szosowych z Pro Touru. Powiedział mi cos takiego, że jazda na trenażerze w zimie to głupota, oczywiście można z 2 razy w tyg coś tam pokręcić ale nie więcej niż 45 min. Lepsze jest bieganie, narty, łyżwy, jakieś mtb, hala czy siłownia. Argumentował to tak, że jazda w miejscu wypłukuje z organizmu za dużo soli mineralnych i innych substancji i pozniej organizm potrzebuje dużo czasu aby to wszystko odbudować. Więc lepiej wyjść pobiegać niż patrzeć się w pokoju w ściane czy w monitor:)
Napisano 08 kwiecień 2010 - 20:32
Napisano 23 kwiecień 2010 - 14:24