Konkretny plan treningowy - prosze o pomoc
Napisano 06 listopad 2009 - 21:10
co do suwnicy to niestety nie mam jej na siłowni
pozostaje (mając na uwadze jak najmniejsze obciążanie kręgosłupa)
-prostowanie nóg w siadzie
-wysoki step (jedno z ćwiczeń Lance'a)
-odwodzenie nogi w tył
plus łydki
dzieki za linka ;-)
Gosc_senjiro_*
Napisano 08 listopad 2009 - 20:42

Napisano 08 listopad 2009 - 22:05
RONI - jak tam treningi .
Jazda delikatna jest wskazana , zawsze to przyzwoita baza wypracowana i dobry wstęp do treningów poważniejszych. Nie wyścigi i ściganka lecz typowa jazda w tlenie bez żadnych szaleństw.
Jarek-LT.
Napisano 09 listopad 2009 - 20:36
lece wg schematu
rower w spokojnym tlenie :-), siłownia, basen, wolne, rower , siłownia, basen. wolne itd.
opierając się na Waszych wskazówkach co do poszczególnych treningów
w tym okresie koncentruje (do końca grudnia) sie na sile i wytrzymałości siłowej
będzie dobrze 8-)
jesli macie uwagi do moich treningów, to prosze o sugestie :-)
pozdrawiam ;-)
Napisano 09 listopad 2009 - 21:22
Napisano 04 grudzień 2009 - 22:03
Napisano 05 grudzień 2009 - 09:58
Napisano 12 styczeń 2010 - 17:11
Napisano 14 luty 2010 - 15:42
Ustaliłem sobie na razie 2 nadrzędne cele na ten sezon Pętla Beskidzka i Puchar Ustronianki z cyklu Road Maraton 2010.
Prośba/pytanie jest krótkie: Jak trenować żeby być w stanie przejechać te wyścigi z podniesionym czołem ?
Dodam że czasu na trening raczej nie mam za wiele (Uroki nauki w LO do którego dojezdza sie 1h w jedna strone). Myślałem żeby trenować w weekendy, ewentualne rozjazdy w poniedziałki ale nie mam pojęcia jak się zabrać do układania takiego planu. Help Guys !
Napisano 14 luty 2010 - 17:51
Cytat
Dodam że czasu na trening raczej nie mam za wiele (Uroki nauki w LO do którego dojezdza sie 1h w jedna strone). Myślałem żeby trenować w weekendy, ewentualne rozjazdy w poniedziałki ale nie mam pojęcia jak się zabrać do układania takiego planu. Help Guys !
Na początek nie narzekaj bo czas nauki to najlepszy okres do treningów. Sam studiuje i dojazd zajmuje mi nawet więcej niż Tobie a troche trenuje.
Sam trening w weekendy niewiele da bo przerwa będzie zbyt długa. Musiałbyś dołożyć ze dwa dni treningowe w tygodniu. Najlepiej wtorek, czwartek. Ale tu można kombinować jak komu bardziej pasuje. W weekendy 2 dłuższe treningi w tygodniu krótsze bardziej nastawione na siłe, podjazdy, szybkość itp. choć ta szybkość to na maratony nie jest potrzebna.
Napisano 15 luty 2010 - 07:10
Ale jak już to jak zorganizować krótki trening ? Powiedzmy 1h 30min ?
Jak co to właśnie idę biegać

Napisano 18 lipiec 2010 - 20:51
Cytat
Witam,
Mam pytanie do was czy stosujecie plan treningowy czy tak jeździcie (czasami sami, czasami w grupie itd...)
Ponieważ ja nie stosuje ostatnio planu treningowego i nie wiem czy jest to właściwe posunięcie...
Pozdro.
Zależy co jest twoim celem. Jeśli jeździsz dla przyjemności to plan Ci jest niepotrzebny. Jeśli celem są wyniki sportowe to plan treningowy jest niezbędny.
Napisano 19 lipiec 2010 - 07:34
jako że znacie więcej się na kolarstwie jaki trening były najlepszy dla mnie.. (wiem jest tego masa na internecie ale jakoś nie umiem ułożyć sobie dobrze..

Dodaj odpowiedź