Odchudzanie Czy Brać Jakieś Suplementy? Co Pić?
Napisano 16 maj 2017 - 07:38
Acha shmoo przy takiej głodówce to organizm wtedy ma czas by się oczyścić, nie wypisuj głupot. Odnośnie mnie ja jem raz dziennie, ale nie jem chleba, ryżu, ziemniaków, czyli zero pokarmów z glutenem, 3 jaja kurze gotowane na miękko dziennie to podstawa, wszystkie warzywa gotowane na parze, mięso tylko i wyłącznie duszone, jeśli chodzi o sól to kopalniana, a nie kuchenna czyli zwykły chlorek sodu, przyprawy do woli i tylko jakie chcę to dodaje, zero cukru i słodyczy, żywność przetworzona czyli chipsy, frytki, żarcie z puszek odpada. Suplementuje również Wit. D3, K2, beta-karoten, witaminę C, kompleks witamin z grupy B, Selen, Magnez, Potas, Cynk, i nie są to minerały i witaminy z apteki i kropla płynu lugola by dostarczyć Jod i Jodek Potasu. Oczywiście że przy głodówce nie będziemy intensywnie ćwiczyć ale jazda rowerem jest możliwa ćwiczenia własnym ciałem, drążki bez forsowania się jak najbardziej trzeba słuchać swego ciała Poszukajcie na ten temat. Marvelo co nieco wspomniał i widzę że ogarnia temat. Nie piszmy na temat religii bo nie o to tu chodzi.
Poczytaj co to jest cykl jelitowo wątrobowy i do czego służy żółć i z czym są wydalane nieczystości i którym otworem.
Płyn lugola? Pan Zięba?
Chlorek sodu to chlorek sodu. Sól kopalniana różni się tym że jest zanieczyszczona. Może być zanieczyszczona również składnikami szkodliwymi.
Napisano 16 maj 2017 - 11:13
Shmoo, poczytaj co to jest dieta ketogenna, i co to jest chlorek sodu. Nie mam o czym z tobą rozmawiać człowieku, masz klapki na oczach myślę że powinieneś zrobić badania kompleksowe na zawartość witamin i minerałów w organizmie to by się tobie oczy wtedy szeroko otworzyły.
Napisano 16 maj 2017 - 12:32
Też mnie zawsze śmieszy, jak ktoś operuje nazwami "kamienna", "himalajska", jakby to było coś innego jak NaCl. Taki sam marketing jak cukier brązowy
Napisano 16 maj 2017 - 17:22
NaCl to NaCl - taki związek chemiczny. Nie można go przetworzyć chemicznie, bo to jest związek chemiczny.
Zanieczyszczone to są kryształy soli. Te z morza (kryształy soli) są zanieczyszczone jakimiś związkami lub pierwiastkami, a te z himalajów innymi, dające inne zabarwienie. Nie ma dowodów, żeby jakaś sól była "zdrowsza" od tej wydobywanej np w naszej Wieliczce.
Pewnie wszyscy słyszeli, lub czytali, wielu stara się stosować do prawd objawionych w takich pozycjach Joe Friela, jak "Biblia treningu..." , "Trening z pulsometrem". A dlaczego nikt nie zainteresował się (przynajmniej ja na Naszym forum nie pamiętam) inną pozycją naszego guru, tzn. książką "Paleodieta. Dieta dla aktywnych" ? - napisana do spółki z Loren Cordain.
Tutaj krótka recenzja oraz fragmenty do poczytania (rozwińcie na dole, "czytaj dalej"):
http://cyfroteka.pl/...ok/p0062295i006
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 16 maj 2017 - 23:52
No i co z tego ?
Sól warzoną (najczęściej spotykaną) uzyskuje się przez odparowywanie solanek, jest też oczyszczana chemicznie. Nie zmienia to faktu, że NaCl, to ... NaCl - to taki związek chemiczny.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
#132 Gosc_marvelo_*
Napisano 17 maj 2017 - 12:57
Ostatnio dowiedziałem się o co chodzi z tymi wszystkimi solami. Otóż taka zwykła sól kuchenna jest jodowana. O ile NaCl przedawkowac się nie bardzo da to za dużo jodu to nie zdrowo:). Dlatego jak ktoś dużo się poci i spożywa dużo soli to lepiej właśnie jakąś himalajską czy inną eko, hiper, super:) bo jest to poprostu NaCl bez jodu. Czyli de facto płacisz więcej za mniej:)
Napisano 17 maj 2017 - 14:00
Zwykłą sól niejodowaną też idzie tanio kupić - w większości marketów bez problemu powinno się znaleźć Często jako sól "do przetworów".
Napisano 18 maj 2017 - 05:23
A odkąd jod dodaje się do soli w postaci pierwiastka? To tak, jakbyś powiedział, że sól kamienna jest trująca, bo zawiera chlor, a woda będzie wybuchowa, bo zawiera wodór.... Hesher proszę, przeczytaj jakąś książkę z podstaw chemii ogólnej, a nie tylko internety... W dzisiejszych czasach 90% treści internetowych to brednie przenoszone z jednego portalu/blogu/forum na drugie, a pozostałe wartościowe 10% są albo płatne, albo bardzo trudno dostępne.
- ROZMIAR, robo i tadzikpl lubią to
Napisano 18 maj 2017 - 07:15
powiem krótko nie wierz mi sprawdź sam , tak zawsze mowi Dr Hubert Czerniak. a wiec sprawdźcie sobie metabolit 25 OH D3 , sprawdźcie sobie ile jodu jest w soli , spróbujcie diety ketogennej i sprawdźcie jakie zachodzą procesy w organiźmie, zbadajcie w lab, poziom wit. z grupy B, itd. ja to zrobiłem i slepo lekarzom nigdy nie bede wierzył , którzy faszerują ludzkość chemicznymi lekami w tej chwili rekord sprzedazy dzierżą statyny, sprawdźcie temat cholesterolu nie wierzcie mi. firmy farmaceutyczne i powiem niektórzy pseudo lekarze , bo nie wszystkich mozna nazwac konowalami , jadą na jednym wozie
- Arni lubi to