Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odchudzanie Czy Brać Jakieś Suplementy? Co Pić?

230 odpowiedzi w tym temacie

#121 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 16 maj 2017 - 07:21

Brzmi naukalnie.. W Korei Północnej Kim chętnie wdroży na narodzie(bo nie na sobie), będzie na nowe rakiety.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#122 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów
  • SkądBrzeg, Wrocław, Bytom

Napisano 16 maj 2017 - 07:38

Acha shmoo przy takiej głodówce to organizm wtedy ma czas by się oczyścić,  nie wypisuj głupot. Odnośnie mnie ja jem raz dziennie, ale nie jem chleba,  ryżu, ziemniaków, czyli zero pokarmów z glutenem,  3 jaja kurze gotowane na miękko dziennie to podstawa, wszystkie warzywa gotowane na parze, mięso tylko i wyłącznie duszone, jeśli chodzi o sól to kopalniana,  a nie kuchenna czyli zwykły chlorek sodu,  przyprawy do woli i tylko jakie chcę to dodaje, zero cukru i słodyczy, żywność przetworzona czyli chipsy, frytki, żarcie z puszek odpada. Suplementuje również Wit. D3, K2, beta-karoten, witaminę C, kompleks witamin z grupy B, Selen, Magnez, Potas, Cynk, i nie są to minerały i witaminy z apteki i kropla płynu lugola by dostarczyć Jod i Jodek Potasu. Oczywiście że przy głodówce nie będziemy intensywnie ćwiczyć ale jazda rowerem jest możliwa ćwiczenia własnym ciałem, drążki bez forsowania się jak najbardziej trzeba słuchać swego ciała Poszukajcie  na ten temat. Marvelo co nieco wspomniał i widzę że ogarnia temat. Nie piszmy na temat religii bo nie o to tu chodzi.

Poczytaj co to jest cykl jelitowo wątrobowy i do czego służy żółć i z czym są wydalane nieczystości i którym otworem.

Płyn lugola? Pan Zięba?

Chlorek sodu to chlorek sodu. Sól kopalniana różni się tym że jest zanieczyszczona. Może być zanieczyszczona również składnikami szkodliwymi.

logo1pp-64x64.pngmedium.jpgbadge_new.png

#123 HESHER

HESHER
  • Użytkownik
  • 305 postów

Napisano 16 maj 2017 - 11:13

Shmoo, poczytaj co to jest dieta ketogenna,  i co to jest chlorek sodu. Nie mam o czym z tobą rozmawiać człowieku, masz klapki na oczach myślę że powinieneś zrobić badania kompleksowe na zawartość witamin i minerałów w organizmie to by się tobie oczy wtedy szeroko otworzyły. 

#124 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów

Napisano 16 maj 2017 - 11:27

Rozmawiamy o twojej 25 dniowej głodówce a nie diecie katogennej.

Od moich minerałów to się odfyrtaj.

#125 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 maj 2017 - 12:32

Też mnie zawsze śmieszy, jak ktoś operuje nazwami "kamienna", "himalajska", jakby to było coś innego jak NaCl. Taki sam marketing jak cukier brązowy :)

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#126 HESHER

HESHER
  • Użytkownik
  • 305 postów

Napisano 16 maj 2017 - 16:44

Jaki kolwiek cukier jest nie zdrowy,  sól kopalniana nie jest przetworzona chemicznie, tak jak nacl 

#127 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 maj 2017 - 17:07

Z DHMO też uważaj, łatwo go przedawkować.

#128 Drake29a

Drake29a
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 16 maj 2017 - 17:13

A czy wiesz że jeszcze niedawno z użyciem DHMO torturowano więzniów w Stanach Zjednoczonych? Obama ukrócił proceder, skoro tam tego zabraniają to czemu miałbyś spożywać to dobrowolnie?

#129 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 16 maj 2017 - 17:22

NaCl to NaCl - taki związek chemiczny. Nie można go przetworzyć chemicznie, bo to jest związek chemiczny.

Zanieczyszczone to są kryształy soli. Te z morza (kryształy soli) są zanieczyszczone  jakimiś związkami lub pierwiastkami, a te z himalajów innymi, dające inne zabarwienie. Nie ma dowodów, żeby jakaś sól była "zdrowsza" od tej wydobywanej np w naszej Wieliczce.

Pewnie wszyscy słyszeli, lub czytali, wielu stara się stosować do prawd objawionych w takich pozycjach Joe Friela, jak "Biblia treningu..." , "Trening z pulsometrem". A dlaczego nikt nie zainteresował się (przynajmniej ja na Naszym forum nie pamiętam)  inną pozycją naszego guru, tzn. książką "Paleodieta. Dieta dla aktywnych" ?  - napisana do spółki z Loren Cordain. 

Tutaj krótka recenzja oraz fragmenty do poczytania (rozwińcie na dole, "czytaj dalej"):

http://cyfroteka.pl/...ok/p0062295i006

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#130 HESHER

HESHER
  • Użytkownik
  • 305 postów

Napisano 16 maj 2017 - 21:11

Robo ale zwykła sól kuchenna jest tworzona w procesie odparowywania przy udziale związków chemicznych, ludzie poczytajcie jak ja się uzyskuje 

#131 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 16 maj 2017 - 23:52

No i co z tego ?

Sól warzoną (najczęściej spotykaną) uzyskuje się przez odparowywanie solanek, jest też oczyszczana chemicznie. Nie zmienia to faktu, że NaCl, to ... NaCl - to taki związek chemiczny.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#132 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 17 maj 2017 - 01:28

http://www.akademiaw...wy-dabrowskiej/

#133 macior

macior
  • Użytkownik
  • 130 postów

Napisano 17 maj 2017 - 07:09

I trzeba się położyć na 4-6 tyg na kanapie z pilotem w ręce bo na więcej nie starczy energii podczas tej diety cud do 800kcal (czytałem diete warzywno-owocową tej Pani zaleca ona też jeść mniej niż 800kcal żeby nie "załączać" mechanizmu głodu.

#134 celar

celar
  • Użytkownik
  • 211 postów
  • Skądkraków

Napisano 17 maj 2017 - 12:57

Ostatnio dowiedziałem się o co chodzi z tymi wszystkimi solami. Otóż taka zwykła sól kuchenna jest jodowana. O ile NaCl przedawkowac się nie bardzo da to za dużo jodu to nie zdrowo:). Dlatego jak ktoś dużo się poci i spożywa dużo soli to lepiej właśnie jakąś himalajską czy inną eko, hiper, super:) bo jest to poprostu NaCl bez jodu. Czyli de facto płacisz więcej za mniej:)

#135 shmoo

shmoo
  • Użytkownik
  • 1730 postów

Napisano 17 maj 2017 - 13:54

Ja wiem czy nie tak trudno? Trzeba by jeść jakieś 10-20g soli dziennie. Czyli jakieś 2-3 czubate łyżeczki.

Przynajmniej według tego ile jodu powinno się znajdować w 1kg soli.

#136 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 maj 2017 - 14:00

Zwykłą sól niejodowaną też idzie tanio kupić - w większości marketów bez problemu powinno się znaleźć :) Często jako sól "do przetworów".

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#137 HESHER

HESHER
  • Użytkownik
  • 305 postów

Napisano 17 maj 2017 - 15:23

tego jodu w soli nie ma , jod jest silnie lotny jako pierwiastek, nie istotne czy organiczny , czy promieniotwórczy.

#138 Pirx

Pirx
  • Użytkownik
  • 269 postów
  • SkądKlucze

Napisano 18 maj 2017 - 05:23

A odkąd jod dodaje się do soli w postaci pierwiastka? To tak, jakbyś powiedział, że sól kamienna jest trująca, bo zawiera chlor, a woda będzie wybuchowa, bo zawiera wodór.... Hesher proszę, przeczytaj jakąś książkę z podstaw chemii ogólnej, a nie tylko internety... W dzisiejszych czasach 90% treści internetowych to brednie przenoszone z jednego portalu/blogu/forum na drugie, a pozostałe wartościowe 10% są albo płatne, albo bardzo trudno dostępne.

• ROZMIAR, robo i tadzikpl lubią to

#139 HESHER

HESHER
  • Użytkownik
  • 305 postów

Napisano 18 maj 2017 - 07:15

powiem krótko nie wierz mi sprawdź sam , tak zawsze mowi Dr Hubert  Czerniak. a  wiec sprawdźcie sobie metabolit 25 OH D3 , sprawdźcie sobie ile jodu jest w soli , spróbujcie diety ketogennej i sprawdźcie jakie zachodzą procesy w organiźmie, zbadajcie w lab, poziom wit. z grupy B, itd. ja to zrobiłem i slepo lekarzom nigdy nie bede wierzył , którzy faszerują ludzkość chemicznymi lekami w tej chwili rekord sprzedazy dzierżą statyny, sprawdźcie temat cholesterolu nie wierzcie mi. firmy farmaceutyczne i powiem niektórzy pseudo lekarze , bo nie wszystkich mozna nazwac konowalami , jadą na jednym wozie

• Arni lubi to

#140 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 18 maj 2017 - 07:45

Zanim zaczniesz zagłębiać się w naukowe publikacje i przekazywać tą wiedzę nam "niedouczonym", najpierw proponuję naukę poprawnego pisania, bo słabo to wygląda.

Dodaj odpowiedź