TDP 2010 - etap dla amatorów
Napisano 22 lipiec 2010 - 22:42
Cytat
Pytanie może nieco z innej beczki, czy będzie dostępna w sieci, a może już jest, lista zawodników wraz z numerami startowymi. Będę akurat w Ustroniu i na mecie chętnie wyłowiłbym niektórych, a wiadomo, że po numerach łatwiej:)
to chyba pytanie do organizatorów, spróbój maila wyslac moze odpisza, chyba takiego info nie było na stronie nt temat
Napisano 22 lipiec 2010 - 22:51
Cytat
http://www.cyclingstartlists.com/2010/08Aug/06Polen2010.htmPytanie może nieco z innej beczki, czy będzie dostępna w sieci, a może już jest, lista zawodników wraz z numerami startowymi. Będę akurat w Ustroniu i na mecie chętnie wyłowiłbym niektórych, a wiadomo, że po numerach łatwiej:)
tu się stale uaktualnia, a na dzień, dwa przed wyścigiem już powinien być komplet

Ewentualnie tu:
http://www.cyclingfe...ie_idd=MTk2NDk=
ale to też trzeba cierpliwie czekać do przedednia i aktualizacji. A na stronie organizatora już po starcie powinna być aktualna

Napisano 23 lipiec 2010 - 08:58
Mam tradycyjne 53-39 , w góry biorę kasetę 12-27 .Wystarcza.
No w sumie racja, ale zgodzisz sie chyba , że na podjazd o nachyleniu powyzej 20% (nawet jeśli jest to na długości 50-100m), 23 lub 26 zębów z tyłu przy 39 z przodu to moze byc za mało :-/
Napisano 23 lipiec 2010 - 10:09
Cytat
Miałem do czynienia z paroma akcjami , fundacjami ,itp. Jak pani Błaszczyk dostanie dwie dychy od każdej stówki to może mówic o szczęściu.
no i to jest właśnie to o czym pisałem ... jak mi przyjdzie ochota przeznaczyć kase na charytatywny cel to zrobie to tak żeby faktycznie trafiło tam gdzie trzeba.
geolog - www.geologpoludnie.cba.pl
Napisano 24 lipiec 2010 - 11:55
Napisano 24 lipiec 2010 - 14:00
Cytat
No w sumie racja, ale zgodzisz sie chyba , że na podjazd o nachyleniu powyzej 20% (nawet jeśli jest to na długości 50-100m), 23 lub 26 zębów z tyłu przy 39 z przodu to moze byc za mało :-/
eee co ty styka spokojnie. 39/26 wystarcza nawet na 30%(więcej nie jechałem, w Polsce trudno o >30%) ścianki, chyba, że pierwszy raz jedzie się w góry.
rebe: 1km przewyższeń?? Jak dla mnie jakieś 850 metrów
Poza Gliczarowem to raczej łatwe podjazdy
100zł jak dla mnie za dużo - to ma niby propagować kolarstwo wśród społeczeństwa, a będzie nastawiało ludzi, że ktoś na tym chce zarobić...
Napisano 24 lipiec 2010 - 16:59
Cytat
To nie szosowe przełożenia są przeszkodą w pokonaniu tej trasy , tylko wożący tyłek na szosówce.
Mam tradycyjne 53-39 , w góry biorę kasetę 12-27 .Wystarcza.
Miałem do czynienia z paroma akcjami , fundacjami ,itp. Jak pani Błaszczyk dostanie dwie dychy od każdej stówki to może mówic o szczęściu.
Dokładnie, przecież wszystko zależy od nogi i wagi ciała. Niektórym może i przy kompakcie 23 z tyłu wystraczy...sprawa indywidualna.
Zastanawiam się jaki skutek przyniesie wysokie wpisowe oraz jaka będzie frekwencja i charakterystyka osób biorących udział w tej zabawie.
Napisano 26 lipiec 2010 - 15:37
2 http://www.cyclingfe...ie_idd=MTk2NDk=
Oglądałem wczoraj po sporcie na TVP 1 reklamę TdP i mówili o Nibalim. Zdziwiłem się bo na początku nic nie pisało, że startuje.
W linku numer 1 go nie ma, a w 2 jest.
To on startuje czy nie wreszcie

max dst:
412 km Kraków - Warszawa (2020)
Napisano 26 lipiec 2010 - 15:49
ŚWIADCZENIA DLA UCZESTNIKÓW
Uczestnicy Tour de Pologne Amatorów w ramach wpisowego otrzymują:
•numer startowy z chipem,
•prawo do korzystania z bufetów na trasie (woda, napoje, owoce, ciasta, itp.),
•posiłek regeneracyjny,
•pomiar czasu (pełne wyniki będą dostępne na stronie internetowej www.tourdepologneamatorow.pl oraz na tablicy ogłoszeń w miejscu wyścigu),
•profesjonalnie oznaczone trasy,
•zabezpieczenie medyczne i ratownicze,
•nagrody rzeczowe dla zwycięzców,
•doskonałą organizację, oprawę i kolarską atmosferę,
•możliwość uczestniczenia w zakończeniu VI etapu 67. Tour de Pologne,
•ubezpieczenie OC na czas trwania imprezy,
•medale pamiątkowe dla trzech pierwszych zawodników na dystansach SPORT i FITNESS.
Czyli nic poza standardem jakiegokolwiek wyścigu mtb nawet.
2. Sprawa to wpisowe jest stanowczo za duże jesli chodzi o wyścig amatorski , gdzie ma to byc propagowanie kolarstwa , zwłaszcza wśród młodzieży.
3. Ale daje mozliwość sprawdzenia się nie w jeździe tak sobie tylko naprawde rywalizacji sportowej- czyli ściganie sie od poczatku do końca.
4. Dla tych co jeździli po płaskim będie spora niespodziewanka , te dwa podjazdy - bedzie potu sie lało, dla górali raczej będzie się gdzie wykazać .
5. Cieszcie sie ze nie ma podajzdu takiego jak na Gubałówke przez Ząb w sumie z jakiejkoliwek strony
no fakt tak z połowe - 50 zł wpisowego byłoby w sam raz
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 26 lipiec 2010 - 19:40
Cytat
1.
ŚWIADCZENIA DLA UCZESTNIKÓW
Uczestnicy Tour de Pologne Amatorów w ramach wpisowego otrzymują:
•numer startowy z chipem,
•prawo do korzystania z bufetów na trasie (woda, napoje, owoce, ciasta, itp.),
•posiłek regeneracyjny,
•pomiar czasu (pełne wyniki będą dostępne na stronie internetowej www.tourdepologneamatorow.pl oraz na tablicy ogłoszeń w miejscu wyścigu),
•profesjonalnie oznaczone trasy,
•zabezpieczenie medyczne i ratownicze,
•nagrody rzeczowe dla zwycięzców,
•doskonałą organizację, oprawę i kolarską atmosferę,
•możliwość uczestniczenia w zakończeniu VI etapu 67. Tour de Pologne,
•ubezpieczenie OC na czas trwania imprezy,
•medale pamiątkowe dla trzech pierwszych zawodników na dystansach SPORT i FITNESS.
Czyli nic poza standardem jakiegokolwiek wyścigu mtb nawet.
2. Sprawa to wpisowe jest stanowczo za duże jesli chodzi o wyścig amatorski , gdzie ma to byc propagowanie kolarstwa , zwłaszcza wśród młodzieży.
3. Ale daje mozliwość sprawdzenia się nie w jeździe tak sobie tylko naprawde rywalizacji sportowej- czyli ściganie sie od poczatku do końca.
4. Dla tych co jeździli po płaskim będie spora niespodziewanka , te dwa podjazdy - bedzie potu sie lało, dla górali raczej będzie się gdzie wykazać .
5. Cieszcie sie ze nie ma podajzdu takiego jak na Gubałówke przez Ząb w sumie z jakiejkoliwek strony
no fakt tak z połowe - 50 zł wpisowego byłoby w sam raz
a fakt, startowania w amatorskim wyścigu TdP nie ma żadnego znaczenia i wyścig o nic gdzieś w mieścinie jest tak samo fajny i tak samo interesujący jak wyścig TdP?
a fakt, fundacji jaka by ona nie była też nie ma znaczenia?
Co do tego podjazdu: nie wiem czy mam się bać, czy płakać - ze strachu 8-)
Ile one mają %?
Dodaj odpowiedź