Szkoda bo można by było zaryzykować i w razie czego zapłacić VAT jak już Panowie z urzędu się przyczepią.
Dostał ktoś w ogóle końcowy produkt?
Napisano 19 grudzień 2017 - 19:30
W pierwszej kolejności marketing, tj. pierwsze sztuki trafiają do testerów-blogerów, jak np. https://www.johnsedl...mmerhead-karoo/
Napisano 22 grudzień 2017 - 18:20
Albo kończy się kasa na rozwój projektu.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 22 grudzień 2017 - 21:49
Gdyby Sony produkowało następcę Xperii Active zapotrzebowanie byłoby z pewnością duże. I co? No właśnie - nie doczekasz się..
Nowa activia z dużą ilością pamięci, dużą baterią, transreflexive screen, albo nawet e-ink, wodoszczelnym gniazdem słuchawek i portem ładowania z "Z"etek. Jeszcze jakby były mounty na rurę w zestawie.. E.. rozmarzyłem się.
Niestety wg Sony "stara" Activia była podobno niewypałem rynkowym i firma poniosła "znaczne straty" w związku z tym modelem. Ja tam chyba nie rozumiem rynku.. ale ten telefon jest cały czas w obrocie (ciekawe czy w produkcji też), a nie wydaje się, żeby był specjalnie kosztowny w produkcji.
Chociaż patrząc na Z Compact versus "duże" Z.. Te pierwsze praktycznie nie istnieją na rynku, a drugie są "pożądanymi flagowcami" (pomimo braku większych różnic).
Karoo śledzę od początku (nawet "pisałem" z ludźmi.. żeby wyprowadzili możliwość zasilania z zewnątrz nie przez USB), wydaje się, że ma bardzo duże szanse na wejście na ten "niszowy" rynek. Również 300$ wydaje się "odpowiednią" ceną (chyba tyle kosztowała Activia na starcie?)
Jednak.. zaczynają "od d..rugiej strony" i zajmują się pisaniem własnego softu (zamiast dogadać się z autorami istniejącego softu, np. Iforem ). Nowy soft to zazwyczaj nowe problemy, a to może trochę "odgonić" ludzi.
Napisano 07 styczeń 2018 - 13:02
Ok, pojawiają się pierwsze "nieco konkretniejsze" przeglądy młotka:
opisać ma dopiero jak będą modele produkcyjne dystrybuowane dla przeciętnego kowalskiego...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 08 styczeń 2018 - 10:37
Z ciekawości przeczytałem najnowsze komentarze na stronie DC Rainmakera pod artykułem o Karoo. Wychodzi na to, że urządzenie nie obsługuje Ant+, ani nie będzie emitować żadnych dźwięków. Poza tym ludzie piszą, że kolejny raz firma poinformowała o przesunięciu terminu dostawy na marzec/kwiecień.
Napisano 08 styczeń 2018 - 11:31
Biorąc pod uwagę, że nie ma osłoniętego gniazda na usb, to przy gorszej pogodzie nawet na szosie trzeba by uważać na niego. Ciekawe ile trzyma realnie na baterii, bo rzeczywiście nawigacja (urządzenie można by wykorzystać zarówno na rowerze, w samochodzie, jak i w turystyce) jest główną atrakcją. Poza tym, to taki przerośnięty telefon (pewnie z dużą baterią).
Brak ANT+ w urządzeniu sportowym to spory minus - kto nie ma czujników na ant+ niech pierwszy rzuci kamieniem.
Napisano 08 styczeń 2018 - 12:41
Posiadacze Polarów. Dotychczas to chyba jedyna firma, która z premedytacją nie wyposażyła swoich urządzeń w ANT+
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 08 styczeń 2018 - 13:27
racja.
Widzę zastosowanie tego Karoo w turystyce rowerowej i przy brewetach, jeśli będzie się dało korzystać z niego podczas ładowania z powerbanku i jeśli wytrzyma na baterii z włączonym ekranem te 10-12 godzin.
do zastosowań typowo sportowych nie widzę w nim niczego nowatorskiego, czego nie miałyby wcześniej liczniki rowerowe. Widzę tylko wielki klocek i problemy z wypuszczeniem produktu na rynek.
Napisano 08 styczeń 2018 - 22:44