Skocz do zawartości

Zdjęcie

Strava - Nauczcie Mnie W To :)

strava

721 odpowiedzi w tym temacie

#561 Bialas198720

Bialas198720
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 23 październik 2022 - 22:11

Dzięki, tylko, że w biegu wcześniejszym, gdzie próbowałem to zrobić, nadal główna jest mapa, a zdjecie potem. A chyba będzie to dopiero przy nowej aktywności. Nie udało się jednak.

#562 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 24 październik 2022 - 20:31

Daj skrin z aktywnosci

#563 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 29 listopad 2022 - 21:42

Czy jest jakiś sposób aby powiadomienia na telefon o aktywnościach osób które obserwuje wyciszyć w porze nocnej?

Facebuk i  YT  Strava

#564 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 listopad 2022 - 21:45

wyłączasz opcję wiadomości push z appki i tyle

#565 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 29 listopad 2022 - 21:47

No ale wtedy nie będę otrzymywał powiadomień w dzień :-)

Facebuk i  YT  Strava

#566 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 29 listopad 2022 - 21:52

Tryb "nie przeszkadzać" ?

#567 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 29 listopad 2022 - 21:53

Ale w aplikacji strava?

Facebuk i  YT  Strava

#568 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 listopad 2022 - 22:16

po cholerę Ci powiadomienia ze Stravy?  :lol:

#569 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 29 listopad 2022 - 22:21

Wiesz co gdyby nie forum publiczne to bym ci odpowiedział ale boje się że dostanę bana :-) 

• piotrkol lubi to

Facebuk i  YT  Strava

#570 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 30 listopad 2022 - 08:53

Ale w aplikacji strava?

W telefonach sie da taki ustawić.

Powiadomienia przychodza jako ciche.

#571 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 30 listopad 2022 - 08:57

No wiem ale pracuje i mam dyżury tak więc telefonu nie mogę wyciszyć

Facebuk i  YT  Strava

#572 brachol

brachol
  • Użytkownik
  • 113 postów

Napisano 30 listopad 2022 - 13:07

Nie chodzi o to, żeby całkowicie wyciszyć telefon. Android? Jeżeli dźwięk samego powiadomienia powiadomienia ze stravy nie jest dla Ciebie jakiś bardzo ważny, to możesz go wyłączyć w ustawieniach powiadomień aplikacji (tych systemowych, a nie bezpośrednio w aplikacji) - przytrzymaj ikonę aplikacji, przejdź do informacji o aplikacji (ewentualnie przez ustawienia systemu -> aplikacje i powiadomienia) i tam powinieneś mieć możliwość zarządzania powiadomieniami. Tym sposobem w dalszym ciągu będziesz miał info o nowych aktywnościach, tyle że bez dźwięku i bez ruszania dźwięków innych rzeczy.

Jeszcze można by przetestować jakieś aplikacje do automatyzacji, ale tutaj mógłby być wymagany root.

Można jeszcze odpowiednio skonfigurować tryb "nie przeszkadzać", tzn. pomimo jego włączenia można dopuścić wybrane powiadomienia dźwiękowe, np. dla połączeń, wiadomości, alarmów, wydarzeń czy dla aplikacji, którym zezwolisz na dźwięki w tym trybie (np. inne komunikatory, które nie zostaną uwzględnione przy "połączeniach" i "wiadomościach").

• Chertan lubi to

#573 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 30 listopad 2022 - 16:16

Testuję MarcoDroid. Ustawiłem na samą stravę wyciszenie powiadomień od zachodu do wschodu słońca dla mojej lokalizacji :-)

Facebuk i  YT  Strava

#574 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 05 grudzień 2022 - 21:55

Słuchajcie, mieliście może taką sytuację, że segment przejechany prawidłowo, wynik na liście pierwszy, a KOM i tak jest tego typa, co wcześniej? 

Mi przytrafiło się to wczoraj - zrobiłem dwa segmenty na mocno, dwa KOMy. W domu wieczorem okazało się, że tego drugiego nie mam (pierwszy bez problemów). 

Aktywność publiczna, żadnych prywatnych stref, na segmencie jestem pierwszy na liście, a KOMa ma ten sam typ, co wcześniej... no kabaret. Aktywność ładowałem już kilka razy i ciągle to samo. Dziwne jest to o tyle, że ten drugi segment jest zaliczony jak warto, tylko na tym jakieś cuda. 

Gdzie to zgłosić lub co zrobić? Bo sprawa honorowa :D 

• cauchy lubi to

#575 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 06 grudzień 2022 - 01:15

Ja bym zgłosił na płokulature

#576 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 06 grudzień 2022 - 09:17

Nie ma to jak wartościowy wpis gimnazjalisty
  • piotrkol i lupus lubią to

#577 shiler

shiler
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 06 grudzień 2022 - 09:24

Mi się zdarzyło że KOM wskoczył dopiero po dłuższej chwili. Tak jak u Ciebie na liście było OK a nie było samego KOM. Więc poczekałbym i nie wrzucał na nowo tych aktywności.

#578 dywyn

dywyn
  • Użytkownik
  • 706 postów

Napisano 06 grudzień 2022 - 09:41

Miałem tak wielokrotnie. Wystarczyło poczekać kilka godzin i wyniki były zaliczane. Ale co z tego jaka cała chwała mijała bezpowrotnie, bo koronek już nikt nie zauważył :( 

#579 Marqs

Marqs
  • Użytkownik
  • 477 postów

Napisano 06 grudzień 2022 - 10:20

Pewnie załaduje się po kilku godzinach. Afery o KOMy jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale kurde nie trawie gości co ukrywają swoję treningi zimą. Po co? Żeby nikt ich nie naśladował? Żeby później na wiosnę tak z zaskoczenia błysnąć formą? Żeby inni się zaczęli bać? No nie ogarniam...

#580 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 06 grudzień 2022 - 10:26

Miałem tak wielokrotnie. Wystarczyło poczekać kilka godzin i wyniki były zaliczane. Ale co z tego jaka cała chwała mijała bezpowrotnie, bo koronek już nikt nie zauważył :(

Walić koronki (ta i tak jest), chodzi o tytuł, bo konkurencyjny wśród mojej grupy segment :D

I kilka godzin to normalna sprawa, tutaj już dwa dni. No nic, trzeba jeszcze raz się wybrać.

A z tym ukrywaniem treningów... Mieliśmy takiego jednego, tylko że chłopak zapomniał że na connect wszystkie treningi miał widoczne, i całą konspirację i narrację o braku jazd w zimie szlag trafił :)
  • lupus lubi to

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: strava