Skocz do zawartości

Zdjęcie

Strava - Nauczcie Mnie W To :)

strava

721 odpowiedzi w tym temacie

#581 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 grudzień 2022 - 20:01

Konspiracje to mamy tutaj, nikt już nie opisuje jak trenuje/jeździ :(

#582 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 06 grudzień 2022 - 21:07

Nie ma to jak wartościowy wpis gimnazjalisty

Może ty uczęszczałeś do gimnazjum, bo ja jestem na to za stary

#583 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 07 grudzień 2022 - 11:26

Możliwości jest kilka , najlepiej jakbyś dal link do segmentu

#584 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudzień 2022 - 12:45

Poczekaj jeszcze pare dni, ja mialem tak, ze po kilku dniach czasem updatował. Jak nie to ticket do stravy. Ew. Mozesz jeszcze sprobowac przeliczyc osiag iecia, jest cos takiego w aktywnosci. Moze wtedy zalapie.

#585 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 grudzień 2022 - 12:49

Konspiracje to mamy tutaj, nikt już nie opisuje jak trenuje/jeździ :(

Moje jazdy odkąd odstawiłem szosę na sen zimowy, czyli od ok 10list to żałosne nabijanie km w tych zimowych mrocznych warunkach i każde 40km jest sporym wyzwaniem z modleniem się o nieprzeziebienie. Nie ma sie czym chwalic. Zostało mi jeszcze 200km do konca roku a nie ma mnie do 20tego

Ew. Zwiftowcy moga sie pochwalic kolejnymi trasami po oceanie zawsze mam z tego bekę
  • artho lubi to

#586 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 08 grudzień 2022 - 13:06

Poczekaj jeszcze pare dni, ja mialem tak, ze po kilku dniach czasem updatował. Jak nie to ticket do stravy. Ew. Mozesz jeszcze sprobowac przeliczyc osiag iecia, jest cos takiego w aktywnosci. Moze wtedy zalapie.

Przeliczania nie działały, sprawdzone ;) 

Napisałem do stravy, rozwiązane przez nich ręcznie. Dostałem info, że ostatnio segmenty mogą być źle zrobione (JAK DO CHOLERY TO MOŻNA SCHRZANIĆ?XD) i KOM będzie ciągle należał do osoby, która stworzyła segment, mimo że inni go objeżdżają :D 

"Pracują nad tym" heh

• piotrkol, blackrain i cauchy lubią to

#587 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2019 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 08 grudzień 2022 - 14:28

^Słabo, ale z drugiej strony w mojej okolicy jestem pionierem stravy i 95% segmentów jest stworzona przeze mnie, to w sumie mogłoby się wykrzaczyć i dać mnie na pierwsze miejsce wszędzie xD

:P 

• Born Ready lubi to

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#588 mrfreeze

mrfreeze
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 08 grudzień 2022 - 17:28

To może ktoś wie dlaczego nie chce odpalić niektórych ogwiazdkowanych segmentów? Wjeżdżam w segment i cisza. Z tego co pamiętam to niektórych nigdy nie odpaliło a niektóre kiedyś tak a potem już cisza. Zdarzają się też takie, że odpalą ale w trakcie znikają. Spotkaliście się z czymś takim?

#589 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 08 grudzień 2022 - 18:44

Segmenty w dol nie sa uwzgledniane.

Jak Cie wywali w trakcie to moze byc jakis blad gps mimo, ze potem slad bedzie sie zgadzał.

Mi sie tak pare razy zdarzylo na segmentach uphill gdy trasa leci w lesie np Przegibek w Bielsku, a  na segmencie po zgraniu pliku bylem :)

• piotrkol lubi to

#590 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 08 grudzień 2022 - 23:22

To może ktoś wie dlaczego nie chce odpalić niektórych ogwiazdkowanych segmentów? Wjeżdżam w segment i cisza. 

Downhill segments are not eligible for segment goals

Co oznacza, że pojawią się też jako segment live

Dobrze rozwiązane

#591 artho

artho
  • Użytkownik
  • 2879 postów

Napisano 09 grudzień 2022 - 10:14

Ew. Zwiftowcy moga sie pochwalic kolejnymi trasami po oceanie zawsze mam z tego bekę

Mogliby już dodać do Stravy mapy Zwifta :)

#592 mrfreeze

mrfreeze
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 02 styczeń 2023 - 05:47

Downhill segments are not eligible for segment goals

Co oznacza, że pojawią się też jako segment live

Dobrze rozwiązane

Ktoś w ogóle gwiazdkuje segmenty downhill?

#593 lupus

lupus
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 02 styczeń 2023 - 08:52

Z pewnoscia duzo osob.

To z pewnoscia t grupa co zaklada segmenty na podjazdy uwzgledniajace kawalek zjazdu.

Albo jakies segmenty, ktore przelatuja przez jakies glowne skrzyzowanie lub wrecz na nim sie konczace ;)

#594 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 styczeń 2023 - 22:28

nie nauczyłem się poprzednim razem i teraz mam...

jechałem wczoraj fajną rundkę z człowiekami, no i wpadło mi do głowy uciąć począteczek i końcóweczkę.. no i człowieków już nie ma w group activity. Przypomniało mi się, że kiedyś raz już to zrobiłem i miałem to samo. Opcja Add Friends nie działa, w ogóle nie wyszukuje ludzi. 

Zgłosiłem incident. 

#595 MarcoPe

MarcoPe
  • Użytkownik
  • 76 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 styczeń 2023 - 22:07

Miałem dłuższą przerwę w użytkowaniu Stravy, pod koniec roku powróciłem do niej, logując się do serwisu.

Czy brak moich statystyk rocznych jest normalny? Wrzuciłem screen. Wiem o zmianach jeśli chodzi o wersję płatną, ale wydaje mi się że statystyki roczne były za free.

Co ciekawe jeśli wejdę na profile osób, które obserwuje to u jednych widzę ich podsumowania roczne i wtedy obok widzę swoje, a u innych nic.

Będę wdzięczny za pomoc jeśli ktoś zna odpowiedź.

STRAVA.jpg

#596 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 styczeń 2023 - 18:45

nie nauczyłem się poprzednim razem i teraz mam...

jechałem wczoraj fajną rundkę z człowiekami, no i wpadło mi do głowy uciąć począteczek i końcóweczkę.. no i człowieków już nie ma w group activity. Przypomniało mi się, że kiedyś raz już to zrobiłem i miałem to samo. Opcja Add Friends nie działa, w ogóle nie wyszukuje ludzi. 

Zgłosiłem incident. 

odp

Hello Andrzej,

Sorry for the trouble! The reason your activity is not grouped to the other is that it was cropped. We are aware of an issue impacting cropped activities and grouping and are working on solving it as quickly as possible. 

We appreciate your patience and understanding. 

#597 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 styczeń 2023 - 22:06

Brzmi jak odpowiedź automatu ;)

#598 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 22 styczeń 2023 - 09:52

Edycja czasu trwania aktywności jak edytować?

Facebuk i  YT  Strava

#599 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 styczeń 2023 - 10:12

Nie da sie w stravie.

Gdyby sie dalo to polowa segmentow i komow bylaby oszukana.

Możesz ew. na okretke sciagnac jakis program do edycji gpx i tam pieczolowicie edytowac sekunda po sekundzie, a potem upload na strave z uprzednim skasowaniem oryginalnej aktywnosci.

To nie endomondo

#600 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 22 styczeń 2023 - 10:35

No w moim przypadku jest na odwrót zegarek Suunto zarejestrował czas aktywności 9godzin a po przesłaniu do strava jest 1,5 godziny co sprawia że mam pełno rekordów które chciałbym usunąć

Facebuk i  YT  Strava

Dodaj odpowiedź

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: strava