Panowie mam problem z kolorem kursów oznaczony opcją 'zawsze wyświetlaj' na ekranie mapy... Edge 840...
Wszystkie ślady które mam włączone na mapie są strasznie nieczytelne przez kolor jakim są wyświetlane - zamiast kontrastowej czerwieni jest to brudny bordowy kolor który w słońcu/okularach zlewa się tak, że nie jestem w stanie go rozpoznać patrząc na ekran mapy... To samo dotyczy innych kolorów - zawsze domyślnie pokazuje się ciemniejszy odcień koloru.
Na ekranie wyboru koloru widać dwa odcienie , ale po wyświetleniu mapy kolor jest nadal ten mniej kontrastowy
Myślałem na początku że to kwestia ustawień kolorystyki ekranu dzień/noc - ale to niczego nie zmieniło.
Przykład:
- kurs który powinien być na mapie wyświetlony turkusowym kontrastowym kolorem- po wyświetleniu mapy kolor jest inny..
Nie mam odpowiedzi, ale chce sie cos upewnic. Na zrzucie na samym dole, masz kawalek trasy w wybranym przez Ciebie kolorze. Kolo Skierniewic. Czy moze ten ciemny granatowy to jest jakas dodatkowa informacja jak na przyklad "segment" albo jakis historyczny przejazd.