Nie, nie, yasiu

Odpuszczę. Jestem obojętny wobec Contadora, kibicowałem innym. Po prostu wyobraziłem sobie, że jestem Albertem i faktycznie coś zjadłem, a nikt mi nie wierzy

Tu trzeba silnych dowodów.
Cytat
Uwaga wytrzymałościowcy , ta substancja nie jest dla was. Badania na temat wpływu Clenbuterolu na wytrzymałość treningową dostarczają niezbyt optymistycznych informacji. Naukowcy badali wydolność treningową szczurów , którym podawano Clenbuterol w dawce 2 mg /kg masy ciała dziennie. Zwierzęta podzielono na trzy grupy jedna z nich pływała , druga biegała po ruchomej bieżni a ostatnia ćwiczyła na kole treningowym . Wyniki doświadczeń jakie odnotowali badacze rzeczywiście świadczyły o dużym spadku wydolności treningowej u wszystkich szczurów , którym był podawany Clenbuterol. Zwierzęta te nie mogły biegać ani pływać tak długo jak grupa kontrolna , której opisywany środek nie był podawany. Wszystkie szczury na Clenbuterolu uległy szybkiemu wyczerpaniu i nie dotrwały do końca testu. Owszem odnotowano wzrost mięśni szkieletowych jak i mięśnia sercowego ale jednocześnie zauważono słabszy jego skurcz. Ponadto , co bardzo ważne dla sportowców wytrzymałościowych , zauważono spadek aktywności enzymu mięśniowego związanego z reakcjami energetycznymi. Te informacje stanowią podstawę do tego aby sportowcy wytrzymałościowi nie stosowali tego środka , nie jest on bowiem przeznaczony dla nich. Dlatego też jeżeli boksujesz , biegasz czy jeździsz w wyścigach kolarskich musisz zapomnieć o tym środku. Nawet kulturyści podczas brania Clenbuterolu obserwują u siebie podwyższone zużycie glikogenu w mięśniach , wielu z nich twierdzi , że środek ten niejako wypłukuje to ważne paliwo . Wiele razy sam doświadczyłem uczucia niemocy już po czwarty czy piątym powtórzeniu w serii w której zwykle wykonywałem od 8 do 10 ruchów i jestem przekonany , że te nagłe załamania mięśni miały związek z niedoborem glikogenu. Dlatego też wszystkim stosującym tą substancje polecam podczas jej brania uzupełnienie w postaci kreatyny , która na pewno zrekompensuje stracony zapas glikogenu . Prócz tego należy zwiększyć spożycie witamin i minerałów co zapobiegnie skurczom.
Ok, powiedźcie w jaki sposób clenbuterol ma dawać kopa... Najlepiej, żeby poparte to było doświadczeniami...
Justyna Kowalczyk pewnie myli działanie leku z efektem placebo... ale w końcu to tylko sportowiec