Skocz do zawartości

Zdjęcie

Contador na dopingu!?!?

237 odpowiedzi w tym temacie

#121 axfjmk

axfjmk
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądTychy

Napisano 04 październik 2010 - 10:06

Cytat

na koniec takie motto Zullego

No to ja na koniec zacytuję LeMonda:

Cytat

"I want to be clear that I believe Lance to be a great champion and I do not believe, in any way, that he has ever used any performance-enhancing substances. I believe his performances are the result of the same hard work, dedication and focus that were mine 10 years ago".

#122 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 październik 2010 - 11:23

Cytat

No to ja na koniec zacytuję LeMonda:

Cytat:
"I want to be clear that I believe Lance to be a great champion and I do not believe, in any way, that he has ever used any performance-enhancing substances. I believe his performances are the result of the same hard work, dedication and focus that were mine 10 years ago".

to zacytuj moze wszystkie jego wypowiedzi a nie cos wyduszone z przymusu.

#123 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 04 październik 2010 - 20:07

http://www.eurosport...933/story.shtml :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: To koniec światowego kolarstwa, już nawet serek Danio jest z koksem ;-)

#124 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 04 październik 2010 - 20:11

Cytat

nawet serek Danio jest z koksem

A jaka jest zawartość koksu w koksie ? Bo o zawartości cukru w cukrze już było ;-)

#125 ojcie_c

ojcie_c
  • Użytkownik
  • 312 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 04 październik 2010 - 20:33

Średni koks - 80% koksu w koksie, najlepszy - 95% koksu w koksie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

#126 axfjmk

axfjmk
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądTychy

Napisano 04 październik 2010 - 20:57

Dlaczego chcecie, żeby był winny? Przez swoją irracjonalność nie zauważacie na przykład czegoś takiego:

http://www.eurosport...753/story.shtml

Cytat

W sportach wytrzymałościowych, a takim jest kolarstwo, clenbuterol nie tylko nie pomaga, ale wręcz obniża sprawność zawodników. Biorąc clenbuterol, Contador działałby na swoją szkodę.

Poza tym gdyby jakiś kolarz chciał pozbyć sie konkurenta, wystarczyłoby dosypać odrobinę czegoś do jedzenia :)

#127 yaki

yaki
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 04 październik 2010 - 22:32

Cytat

Dlaczego chcecie, żeby był winny? Przez swoją irracjonalność nie zauważacie na przykład czegoś takiego:

http://www.eurosport...753/story.shtml

Cytat

W sportach wytrzymałościowych, a takim jest kolarstwo, clenbuterol nie tylko nie pomaga, ale wręcz obniża sprawność zawodników. Biorąc clenbuterol, Contador działałby na swoją szkodę.

Poza tym gdyby jakiś kolarz chciał pozbyć sie konkurenta, wystarczyłoby dosypać odrobinę czegoś do jedzenia :)

Sorry ale cytujesz mecenasa..czyli takiego który zawodowo zajmuje się wyciąganiem takich jak Contador z tarapatów...Jak wiadomo Marit Bjoergen łyka clenbuterol a przed igrzyskami wyprosiła o papier na podwójną dawkę...Więc chyba pomaga ??? A Seroczyński -kajakarstwo ? Połowa narciarzy i pływaków używa. Oczywiście legalnie bo mają papiery na astmę.

Co do podłożenia świni to zgadzam się.

W 2006 Contadora chcieli ustrzelić razem z innymi koksiarzami w sprawie Fuentesa ale zgodził się sypać. Może komuś zależy aby pozbyć się podp*****lacza ze środowiska kolarzy...

#128 axfjmk

axfjmk
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 październik 2010 - 07:02

Dwa lata się tym zajmuje... :) Wie na pewno więcej niż my wszyscy :]

#129 yaki

yaki
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 05 październik 2010 - 07:53

Justyna Kowalczyk o clenbuterolu:
"...Będę mówiła o jej (Marit B.) astmie i o tym, że leki, które bierze, na trasie naprawdę dają solidnego kopniaka. Pomagają w oddychaniu. Wiem, co mówię, bo sprawdziłam to osobiście - podkreśla..."

Myślę że to wyczerpuje temat o tym specyfiku.

#130 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 październik 2010 - 09:34

axfjmk, jak prawdziwy fanboj nie odpusci. nawet jak by we krwi contadora znalezli THC, testosteron, sterydy anaboliczne ... to by i tak stwierdzil ze te prochy nie pomagaja w kolarstwie i ze pewnie ktos mu swinie podlozyl.

Cytat

To koniec światowego kolarstwa

spokojnie, jest wielu na jego miejsce

#131 axfjmk

axfjmk
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 październik 2010 - 19:59

Nie, nie, yasiu :) Odpuszczę. Jestem obojętny wobec Contadora, kibicowałem innym. Po prostu wyobraziłem sobie, że jestem Albertem i faktycznie coś zjadłem, a nikt mi nie wierzy :) Tu trzeba silnych dowodów.

Cytat

Uwaga wytrzymałościowcy , ta substancja nie jest dla was. Badania na temat wpływu Clenbuterolu na wytrzymałość treningową dostarczają niezbyt optymistycznych informacji. Naukowcy badali wydolność treningową szczurów , którym podawano Clenbuterol w dawce 2 mg /kg masy ciała dziennie. Zwierzęta podzielono na trzy grupy jedna z nich pływała , druga biegała po ruchomej bieżni a ostatnia ćwiczyła na kole treningowym . Wyniki doświadczeń jakie odnotowali badacze rzeczywiście świadczyły o dużym spadku wydolności treningowej u wszystkich szczurów , którym był podawany Clenbuterol. Zwierzęta te nie mogły biegać ani pływać tak długo jak grupa kontrolna , której opisywany środek nie był podawany. Wszystkie szczury na Clenbuterolu uległy szybkiemu wyczerpaniu i nie dotrwały do końca testu. Owszem odnotowano wzrost mięśni szkieletowych jak i mięśnia sercowego ale jednocześnie zauważono słabszy jego skurcz. Ponadto , co bardzo ważne dla sportowców wytrzymałościowych , zauważono spadek aktywności enzymu mięśniowego związanego z reakcjami energetycznymi. Te informacje stanowią podstawę do tego aby sportowcy wytrzymałościowi nie stosowali tego środka , nie jest on bowiem przeznaczony dla nich. Dlatego też jeżeli boksujesz , biegasz czy jeździsz w wyścigach kolarskich musisz zapomnieć o tym środku. Nawet kulturyści podczas brania Clenbuterolu obserwują u siebie podwyższone zużycie glikogenu w mięśniach , wielu z nich twierdzi , że środek ten niejako wypłukuje to ważne paliwo . Wiele razy sam doświadczyłem uczucia niemocy już po czwarty czy piątym powtórzeniu w serii w której zwykle wykonywałem od 8 do 10 ruchów i jestem przekonany , że te nagłe załamania mięśni miały związek z niedoborem glikogenu. Dlatego też wszystkim stosującym tą substancje polecam podczas jej brania uzupełnienie w postaci kreatyny , która na pewno zrekompensuje stracony zapas glikogenu . Prócz tego należy zwiększyć spożycie witamin i minerałów co zapobiegnie skurczom.

Ok, powiedźcie w jaki sposób clenbuterol ma dawać kopa... Najlepiej, żeby poparte to było doświadczeniami...

Justyna Kowalczyk pewnie myli działanie leku z efektem placebo... ale w końcu to tylko sportowiec :)

#132 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 październik 2010 - 20:08

Cytat

Ok, powiedźcie w jaki sposób clenbuterol ma dawać kopa... Najlepiej, żeby poparte to było doświadczeniami...

nie martw sie Clena nikt nie je samego ;]
Wiele lekarstw branych w izolacji nie daloby zadnego efektu, dlatego najlepsze są mieszanki (nawet tradycyjne w stylu miód z mlekiem i masłem).
co do Justyny to jak by nie bylo MŚ MO ME itp itd. wiec na pewno sporo zjadła i wie co jak dziala na organizm.

#133 axfjmk

axfjmk
  • Użytkownik
  • 45 postów
  • SkądTychy

Napisano 05 październik 2010 - 20:11

Hehe, ok ja odpadam :P Będę dalej wierzył, że większość sportowców robi, co robi, z przyjemności i pasji itd. Nie chcę świata takiego, jak go przedstawiacie, czyli wszyscy oszukują, są zachłanni, niemoralni :D Może nie dorosłem mimo moich 21 lat ;D Trudno.

#134 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 październik 2010 - 20:26

http://www.cyclingne...-without-doping

#135 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 05 październik 2010 - 21:07

Arnoldzik nie wiem ile jest tej zawartości . Ale wiem że u Mariusza Pudzianowskiego , zawartość koksu jest 100% . ;-)

#136 yaki

yaki
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 05 październik 2010 - 21:11

Cytat

Justyna Kowalczyk pewnie myli działanie leku z efektem placebo... ale w końcu to tylko sportowiec :)

Jeśli uważasz że sportowiec na takim poziomie, znający każdą cząstkę swojego organizmu, każdy niuans którego nie dostrzeglibyśmy wszyscy tu razem wzięci, mówi że daje kopa a Ty twierdzisz że się nie zna to faktycznie nie ma o czym dyskutować...

Acha...

kolarz Fuyu Li z drużyny Lance'a Armstronga RadioShack stosował doping - poinformowała gazeta "China Daily". Próbka B potwierdziła obecność w jego organizmie sterydu anabolicznego o nazwie clenbuterol... Zespół RadioShack poinformował, że kolarz został zwolniony z grupy po pozytywnym wyniku badania próbki B. Li był pierwszym Chińczykiem, który występował w ekipie startującej w Pro Tour.

Ciekawe czy siedział z Contadorem przy jednym stole ;-)

#137 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1389 postów
  • SkądRumia

Napisano 05 październik 2010 - 21:38

Cytat

jak by we krwi contadora znalezli THC

No bez przesady, chyba nie zrywał boków podczas wyścigów? ;-)

#138 yaki

yaki
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 05 październik 2010 - 23:06

Cytat

Cytat

jak by we krwi contadora znalezli THC

No bez przesady, chyba nie zrywał boków podczas wyścigów? ;-)

Nie śmiej się ;-) ;-)

Znalazłem w necie poważne CV specjalisty inżyniera d.s. przyrządów metrologicznych, gdzie wśród organizacji do których przynależy wymienia: "Grupa Kolarska THC Promil"...

żeby nie było permanentnie off topic :

Bjarne Riis 25 maja 2007 roku, na zwołanej przez siebie konferencji prasowej, przyznał się do stosowania w latach 1993-1998 (a więc także podczas zakończonego zwycięstwem startu w Tour de France w 1996 roku) erytropoetyny, niedozwolonego środka dopingującego, a także hormonu wzrostu i kortyzonu. Kilka dni później został skreślony z oficjalnej listy najlepszych sportowców Danii, a także z listy oficjalnych zwycięzców Tour de France. W czerwcu 2008 roku został ponownie wpisany na listę zwycięzców Tour de France z dopiskiem, że w celu wygrania wyścigu stosował doping.

Może to jest sposób ? Demaskować ale nie dyskwalifikować... bo nie będzie komu jeździć... Tylko przy nazwisku w tabelach pisać "koksiarz".

#139 slaweko

slaweko
  • Użytkownik
  • 596 postów
  • Skądz Polski

Napisano 06 październik 2010 - 07:16

intel action, "Arnoldzik nie wiem ile jest tej zawartości . Ale wiem że u Mariusza Pudzianowskiego , zawartość koksu jest 100% ."
Mariusz Pudzianowski znacznie ograniczył spożycie "koksu" z powodu postępującej cukrzycy.

#140 yasiu

yasiu
  • Użytkownik
  • 310 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 październik 2010 - 08:22

Cytat

kortyzonu

ktory to zostal wykryty u Lance ale on stwierdzil ze se pupke smarował

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy