Kurtka, Windstoper, Zakres Temp. 4-15 Stopni.
Napisano 05 kwiecień 2021 - 21:19
Infinium rzeczywiscie gorzej radzi sobie z deszczem, ale mysle ze z lekka mzawka lub delikatnym deszczem sobie poradzi
- Tomo i Hargin lubią to
Napisano 06 kwiecień 2021 - 09:24
Napisano 06 kwiecień 2021 - 09:48
Subiektywnie wygląda to tak w castelli, że na telefonie w tylnej kieszonce jest sporo wilgoci po godzinnej jeździe. Nie mam natomiast zupełnie uczucia termosu w środku. Nie jest to kurtka która cię ogrzeje, ale przed wiatrem chroni świetnie i jej oddychalność jest bardzo dobra.
- Tomo lubi to
projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów
Napisano 06 kwiecień 2021 - 14:37
Raczej rozmiar więcej. Koszulkę Sportful mam L przy wzroście 179cm i 76kg wagi. Podobnie Castelli. Kurtka Castelli XL. Dla porównania Martombike i Nalini mam M.
projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów
Napisano 04 listopad 2021 - 18:58
Poratujcie, castelli perfetto ros czy assos mille gt evo ?
Castelli Perfetto Ros jest geniuszem! To jest tak dobra kurtka, że nie żałuję żadnej z tych 850 złotówek na nią wydanych. Mam ją od trzech tygodni i na razie byłem w niej trzy razy na rowerze.
Uwaga: Przy 12 stopniach w bieliźnie sportowej z długim rękawem pod spodem (ta z decathlonu za 49 zł) przy żwawej jeździe jest już dla mnie za ciepło, za to wilgoć odprowadza perfekcyjnie. Myślę, że ona będzie idealna na temperatury w okolicach 6-8 stopni z lekką potówką z długim rękawem pod spodem.
Napisano 04 listopad 2021 - 21:04
Dzisiaj mierzyłem tą castelli to niepozornie wyglada assos jest grubszy taki softshell, cóż widze ze castelli wygrywa, jeździł ktoś w tym w okolicach 0?
Gdy kupiłem Castelli to nie wiedziałem czy to bluza czy kurtka. Faktycznie jest lekka, cienka i aero. Byłem pewny, że muszę od razu zaopatrzyć się w jakieś koszulki z merino, bo poniżej 10 stopni będzie za zimno, a tymczasem okazało się, że Perfetto Ros doskonale trzyma ciepło i zabezpiecza przed wiatrem. Choć w okolice 0 merino pod spodem już na pewno się przyda.
Napisano 04 listopad 2021 - 21:07
https://www.sportful.../111950021A-002
Za Sportfulem przemawia membrana neoshell, która w Castelli jest zastosowana, w najnowszej kurtce Elite Ros .
Dodatkowo Fliandre ma lepiej skrojony tył, w Castelli u mnie się podwija.