Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy ŚLĄSK

703 odpowiedzi w tym temacie

#401 tomasz1975

tomasz1975
  • Użytkownik
  • 64 postów
  • Skądchorzów

Napisano 30 marzec 2011 - 21:08

nie dałem rady, jaki dystans zrobiłeś?
myślę ze za tydzień już będę miał weekend wolny i będzie można się w końcu ustawić, bo już drugi sezon planujemy heh

zrobiłem 85km średnia 24,5
w sobotę i/lub niedziele także planuje podobna trasę

można wtedy fajnie się wpakować w jakąś dziurę.

mam nadzieje ze ten kto będzie prowadził będzie wskazywał dziury, a w grupie jesteśmy bardziej widoczni i Tiry bardziej na nas uważają
pozdro

Proszę w przyszłości zwracać uwagę na pisownię
;-)

#402 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 01 kwiecień 2011 - 07:14

ja w sobote planuje pojezdzic popoludniu, ok 15, jak ktos chetny to pisac, w niedziele mozemy sie ustawic w kochlowicach o dowolnej porze, moze wiecej osob sie wkoncu zbierze :)

pozdro

#403 Nihonjin.Adik

Nihonjin.Adik
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądKatowice-Piotrowice

Napisano 03 kwiecień 2011 - 21:45

Witam. Może i ja bym się kiedyś dołączył do jakiejś wspólnej wyprawy ^^

#404 howard

howard
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądKatosy

Napisano 05 kwiecień 2011 - 09:58

Witam, jak się trochę pozbieram po problemach zdrowotnych to równiez dołączyłbym do reszty.
Przeważnie kręcę samemu i najczęściej uderzam na Pn od Katowic.

Póki co zostaje nabijanie km po parku by sie jakos rozjeździć :-/

A w ogóle ma ktoś wiedzę jak wyglądają nasze drogi po tegorocznej zimie??

#405 Nihonjin.Adik

Nihonjin.Adik
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 05 kwiecień 2011 - 18:29

Generalnie tam gdzie ja jeżdżę nie ma źle, a te odcinki, które były tragiczne - dalej takie są :/ Na szczęście ostatnio coraz więcej widać służby zamiatające ulice - jakiś pozytyw ^^ Ale i są miejsca, gdzie zima zrobiła swoje :/

#406 MTBikerrr

MTBikerrr
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 05 kwiecień 2011 - 19:50

Ja dziś w ligocie wrąbałem się w dziurę wielkości koła, i głebokosci z 15cm ^^ Gdyby nie 100mm skoku z przodu i opony Tubeless 2.15 to bylaby fajna gleba i rozwalony rower... Na szosie trzeba uważac,(300m w strone panewnik od bazyliki)

#407 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2011 - 19:52

Moja rada na dziury, to przyśpieszyć. Przelecisz nad nią i zapomnisz. Nie widzę żadnych zmian w nawierzchni patrząc kompleksowo. Gdzieś się porobiły dziury, gdzieś położyli nowy assfoult. Ogólnie jest okej. Wedle jakiś badań na śląsku mamy jedne z lepszych nawierzchni.

#408 MTBikerrr

MTBikerrr
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 05 kwiecień 2011 - 20:06

z pzyspieszeniem to sie zgodze,ale na MTB :)
Na szosie,to zaleznie od wielkosci uszkodzenia.. a drogi,jak to drogi w polsce..

#409 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKatowice

Napisano 05 kwiecień 2011 - 20:07

Moja rada na dziury, to przyśpieszyć. Przelecisz nad nią i zapomnisz. Nie widzę żadnych zmian w nawierzchni patrząc kompleksowo. Gdzieś się porobiły dziury, gdzieś położyli nowy assfoult. Ogólnie jest okej. Wedle jakiś badań na śląsku mamy jedne z lepszych nawierzchni.

dokładnie tak, dobrze prawisz Waść.

Ja dziś w ligocie wrąbałem się w dziurę wielkości koła, i głebokosci z 15cm ^^ Gdyby nie 100mm skoku z przodu i opony Tubeless 2.15 to bylaby fajna gleba i rozwalony rower... Na szosie trzeba uważac,(300m w strone panewnik od bazyliki)

to na bank opony tubeless uratowały Cię ;)

Obadam sobie jutro tą dziurę z ciekawości.

BTW. Witam na forume.

#410 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2011 - 20:12

Na szosie trzeba uważac,(300m w strone panewnik od bazyliki)

Nic nie kojarzę tam takiego krateru. Poza tym trzeba patrzeć gdzie się jedzie, a nie przysypiać.

#411 Nihonjin.Adik

Nihonjin.Adik
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 05 kwiecień 2011 - 21:15

Za Bazyliką w kierunku Panewnik pojawiło się parę dziurek przy poboczu, w tym jedna kratka się zapadła, ale z tego co wiem jak ostatnio tamtędy jechałem chyba naprawili/załatali ;)

Największą męczarnię miałem ostatnio jadąc ulicami Chorzowską i Katowicką od Katowic, przez Chorzów i Bytom - te drogi są faaaataflne - i to przez takie duże F :|

#412 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 05 kwiecień 2011 - 21:20

Chorzowska i Katowicka to są drogi typu"nie dla kolarzy", zła jakość, duże natężenie ruchu i zwiększona prędkość dopuszczalna. Nie ma sensu się katować.

#413 MTBikerrr

MTBikerrr
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 05 kwiecień 2011 - 21:57

Tak,chorzowska to poprostu coś pięknego.. Smigam tamtedy bardzo czesto do piekar,i nie wyobrazam sobie jechac tamtedy na szosie ^^

#414 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 06 kwiecień 2011 - 06:09

Tak,chorzowska to poprostu coś pięknego.. Smigam tamtedy bardzo czesto do piekar,i nie wyobrazam sobie jechac tamtedy na szosie ^^

Po pierwsze do piekar przez siemce, po drugie dostałeś wiadomość.

#415 howard

howard
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądKatosy

Napisano 06 kwiecień 2011 - 06:35

Może nie tyle przyśpieszyć co po zlokalizowaniu (jak jest czas :mrgreen: ) odbic się i wylądować na 2 koła za dziurą. Zawsze to lepsze takie HOP niż ładowanie w kant krateru.

Co do dziur to wiem że strasznie po zimie padło kilka ulic na Józefowcu-Wełnowcu i dalej za Telewizją w Siemianowicach (ale tam to standard).

A co do dróg w naszym regionie, to teraz często jeżdżę samochodem po Krakowie i powiem wam, że nasze drogi a ich to niebo a ziemia. Po prostu pod tym względem są daleko za śląskimi (zaraz mi się od kolegów z grodu Kraka dostanie :-P )

#416 Raptor1990

Raptor1990
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • SkądChorzów

Napisano 06 kwiecień 2011 - 22:32

Ja ostatnio jeżdżąc po Tychach znalazłem dziurę do której na długość weszła cała moja szosa, na szerokość miała jakieś 0.5m a głębokość około 20cm... Na całe szczęście między krawężnikiem a tym kraterem było jeszcze jakieś 15 cm asfaltu, na który uciekłem..

Tychy i Mysłowice to moje czarne punkty pod względem złej jakości dróg..

#417 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 09 kwiecień 2011 - 20:09

Panowie jutro o 13, 14 ktos chetny na jazde ? :) około 3 godzinek delikatnie, bo wiatrzycho straszne, wszyscy jezdza a my sie opierdalamy :P

pzodro

#418 MTBikerrr

MTBikerrr
  • Użytkownik
  • 74 postów

Napisano 09 kwiecień 2011 - 21:13

ja wychodze ok 12 na szose :) mam czas do 16 tylko,jak cos to pisz na PW

#419 Raptor1990

Raptor1990
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • SkądChorzów

Napisano 09 kwiecień 2011 - 21:32

Ja rano jadę Fullem przez Mikołów,Wyry na Pszczynę i Bielsko... Powrót podobną trasą albo przez Tychy.. Generalnie większość szosy (z wyjątkiem okolic Bielska). Jak ktoś chce się przyłączyć to zapraszam.. (uprzedzam tylko, że jadę swoim tempem, niezależnie od kondycji osób tow.)

#420 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 12 kwiecień 2011 - 12:29

W niedzielę przy braku opadów kieruję się na Żar. Jakby ktoś chciał się dołączyć to zapraszam. Prawdopodobnie do Międzybrodzia przez Bielsko, Przegibek i do domu przez Kęty lub odwrotnie.

Dodaj odpowiedź