Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szosowcy ŚLĄSK

703 odpowiedzi w tym temacie

#481 czester_

czester_
  • Użytkownik
  • 428 postów
  • SkądWarszawa / Wola

Napisano 21 kwiecień 2011 - 12:30

Ostatni już mój wpis.

Oto bardzo ogólna trasa wycieczki:
http://www.bikemap.n...ustomize_widget

Jak już wspominałem żaden to trening, a świąteczna wycieczka, gór nie ma dużo więc każdy da radę.
Gdyby ktoś chciał jechać odezwijcie się na priv podam wam mój numer tel byśmy się spotkali w tej Pszczynie przykładowo.

#482 OssO

OssO
  • Użytkownik
  • 60 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 kwiecień 2011 - 19:57

Z sugestiami co do zmian w trasie na Pilicę wyglądało by to tak
http://www.bikemap.net/route/920226

Co do godziny na tą świąteczną niedzielę to piszcie czy później niż 10-ta np 10:30, w końcu mamy demokrację

Co do tras jest to pierwsza ustawka z Katowic mam nadzieję że cyklicznie będą następne, choćby dwu osobowe. Wtedy więc koło wtorku środy dobrze było by rzucać propozycje z wytyczoną trasą np na bikemap.net lub innym podobnym portalu. Czego jak czego ale tras na Śląsku to nam nie brak. Ustalmy też jakieś ramy w kilometrach np 80-140 w których powinno się zmieścić kółko.

Ustalmy przy okazji cyklicznych jazd termin 10:00 niedziela Rynek - teatr
Zobaczymy co się urodzi po pierwszej jeździe, przede wszystkim zachęcam wszystkich samotnych, jazda w grupie to i inna szybkość i możliwość zweryfikowania swej formy.

Poddaję pod propozycję przeniesienie tego wątku do nowego tematu
Ustawka Katowice - niedziela 10:00
ten temat w Szosowcy Śląsk jest dość ogólny i ciężko się przebić przez mnogość wątków.

Ode mnie będą póki co trzy osoby.

#483 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 21 kwiecień 2011 - 20:02

a moze jednak poniedzialek ? ;) a od przyszlego tygodnia normalnie w niedziele, dajcie sie wyspac hehe

#484 OssO

OssO
  • Użytkownik
  • 60 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 kwiecień 2011 - 20:07

Termin niedzielny zapadł chyba już wcześniej, teraz pozostała godzina, imp dojedziesz w następną niedzielę co za problem.

#485 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 21 kwiecień 2011 - 20:09

Osso, nie dasz rady w poniedziałek? Mnie i jeszcze jednej osobie też by bardziej pasowało.

#486 OssO

OssO
  • Użytkownik
  • 60 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 kwiecień 2011 - 20:29

Wszystko da się dograć.
A co na poniedziałek inni, którzy do tej pory pisali się na jazdę niedzielną?
Nie chcę gmatwać wątku.

Czyli teraz mamy 3-ech poniedziałek i kilku niedziela.
Czy aby nie motamy teraz za bardzo?

#487 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 21 kwiecień 2011 - 20:52

Ankieta. Jest czas :) Ty jesteś kluczowy, bo będziesz za przewodnika :D

#488 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 21 kwiecień 2011 - 21:41

Witam.Poczytalem posty i moje wnioski.Jak pisal Osso ustawka w kazda sucha niedziele Katowice teatr 10 -termin godzina jak najbardziej ok i mysle ze w tym aspekcie nie ma co juz dyskutowac.Sprawa zapadla i tego sie trzymajmy.w swiateczne dni jesli ktos ma ochopte i czas to przyjedzie i w niedziele i w poniedzialek.ja osobiscie w niedziele nie moge (praca)ale wponiedzialek chetnie pokrece aczkolwiek nie mam formy i takie dystanse do Pilicy sa poki co nie w moim zasiegu.Jak na razie wolalbym pojezdzic i wolniej i krocej (ok 40-60km)jak forma wroci to moze sie za Wami utrzymam ztym ze nie na pewno :-/ ale sprobowac sprobuje.Reasumujac Niedziela ustawki cykliczne.A w swiateczny poniedziale(przy suchej pogodzie) chetnie zrobie w towarzystwie pare km Trasa ktora proponuje to w okolice Rogoznika jest tam fajna petelka ok 50km z katowic na Siemce potem Dabrowka wielka, dobieszowice Rogoznik i z powrotem jest tez troche innych wariantow w tamtej okolicy.Pozdrawiam

#489 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 21 kwiecień 2011 - 21:53

W normalnym tygodniu niedziela godzina 10, teatr. To już jest klepnięte na amen :) Teraz zbieramy ekipę na poniedziałek, bo to okres świąteczny.

#490 viego

viego
  • Użytkownik
  • 36 postów
  • SkądChorzów

Napisano 21 kwiecień 2011 - 21:53

chamsin, Ja się piszę :)

#491 OssO

OssO
  • Użytkownik
  • 60 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 kwiecień 2011 - 12:32

Jeszcze raz przeglądnąłem posty i wynika że staje ten Poniedziałek.
W takim razie ja też podpisuje się pod poniedziałkiem godzina 10:00 rynek - teatr.

Chamsin, zapraszamy pierwsze 20-30km to kierunek o którym piszesz, odbijesz w Wojkowicach, Psarach czy Przeczycach, jeśli więc dla kogoś zaproponowana teraz trasa jest za długa to odbije z Chamsinem na zachód a my na wschód.

Naprawdę proszę się nie obawiać o tempo czy odległości, zawsze można odbić, przecież nikt się nie pogniewa, dla wielu to początek sezonu. Najgorzej siedzieć przed kompem i się zastanawiać czy dam radę. W grupie i adrenaliny więcej i jazda zupełnie inna.
Jadąc trasę na Pilicę samotnie wycieczkowym tempem jesienią ze stawaniem na pączki i pi-pi, miałem średnią 26km/h, jest tam sporo odcinków z góry szczególnie za Pilicą.

Zapewne jest też parę osób które jedynie czytają to forum, nie koniecznie mając chęć cokolwiek pisać, tych też zapraszamy na rundę.

Trasa jest podana więc jeśli ktoś chciałby dołączyć po drodze w Siemianowicach czy gdzie indziej nie ma problemu.

Reasumując

Poniedziałek godzina 10:00 rynek teatr, trasa na Pilicę.

Trasa:
http://www.bikemap.net/route/920226

Macie sugestie co do przebiegu trasy piszcie.

Grześ

#492 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2011 - 12:46

Można zrobić też listę obecności, żebyśmy wiedzieli ilu Nas będzie. No i jedna sprawa jeszcze. Pakujemy i bierzemy ze sobą zapasy na całą trasę? Osobiście przerwy mnie wybijają z rytmu, ale nie każę też jechać, jak nie ma nic w bidonie.

#493 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 kwiecień 2011 - 12:53

no 1.5L wody to może być mało, a pewno gdzieś po drodze jakiś sklep można wyhaczyć.
Jak ma być luźne tempo to bym nie forsował za wszelką cenę jazdy 'non stop'

W poniedziałek obecny.

#494 Raptor1990

Raptor1990
  • Użytkownik
  • 142 postów
  • SkądChorzów

Napisano 22 kwiecień 2011 - 13:15

Jeśli nie wybiorę się znów z ekipą na Czechy to również się zjawie..

#495 OssO

OssO
  • Użytkownik
  • 60 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 kwiecień 2011 - 13:44

Sklepów jest po drodze bez liku, tylko czy będą czynne w poniedziałek to inna sprawa.
Dla mnie zapas 1.5 litra to i tak mało więc przynajmniej raz gdzieś będzie trzeba się zatrzymać, chyba że organizujecie samochód asysty za nami ;-)
No i jeszcze pi-pi.

Zbieramy się pierwszy raz więc wszystko wyjdzie po drodze.

#496 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 22 kwiecień 2011 - 15:12

Razem z kolegom z chęcią do Was dołączymy w okolicach Psar i Strzyżowic.
Dzisiaj pokręciłem w Łazach, Rokitnie i Niegowonicach, w taką pogodę to sama przyjemność!

JAK znam życie wiać będzie ze wschodu (jakoś ostatnio taka tendencja jest),co umili powrót.

#497 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 22 kwiecień 2011 - 23:19

OssO spoko nawet fajnie to wymysliles.jak pisalem nawet nie bede poki co probowal tej Pilicy ale zaczac mozemy razem a potem sie zobaczy.Oby tylko pogoda dopisala.Pierwsze spotkanie i oby nie ostatnie.mam nadzieje ze spotkania bede cykliczne i wpisza sie w szose rownie dobrze jak spotkania w Grodzcu.pozdrawiam

#498 imp

imp
  • Użytkownik
  • 178 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 23 kwiecień 2011 - 07:59

pieknie, w poniedziałek obecny :)

#499 MTBikerrr

MTBikerrr
  • Użytkownik
  • 74 postów
  • SkądKatowice-Piotrowice

Napisano 24 kwiecień 2011 - 13:56

Jak się do jutra poprawi pogoda,też będe :)
A chyba sie poprawi :)
A więc Panowie,do zobaczenia jutro o 10 w centrum :)
Ps. Ktoś jedzie z południowych dzielnic ?

#500 Junior

Junior
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 24 kwiecień 2011 - 18:57

Jest ktoś chętny na wyjazd jutro na Równice, trasa 81 ( Wislanka ) z Mikołowa.Można się spotkać gdzieś na trasie.Zapraszam.Info GG lub forum.

Dodaj odpowiedź