Raport USADA dot. L. Armstronga
Napisano 22 październik 2012 - 16:16

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 22 październik 2012 - 18:20
Napisano 22 październik 2012 - 18:29
Gosc_kobrys_*
Napisano 22 październik 2012 - 19:14
Jeszcze jedno. Chciałbym kiedyś zobaczyc badanie w którym ochotnik/ochotnicy amatorzy (z jakimś już tam stażem) są prowadzeni przez specjalistów lekarzy/trenerów i podaje im się wszelkie wynalezione dotychczas rodzaje dopingu i badamy jak to wpływa na wydolnośc/organizm/zachowanie kolarza. Oczywiście do tego najepsza znana suplementacja, pełna odnowa biologiczna i trening kontrolowany na najwyższym poziomie. Dla porównania równolegle prowadzono by grupę dostającą "placego" zamiast koksu. Byłoby to ciekawe doświadczenie i swego rodzaju punkt odniesienia do "prawdziwych kolarzy".
Ale po co?
Wszyscy koledzy Lansa przyznali się, że w pewnym momencie peleton zaczął im uciekać podczas wyścigów, a oni ledwo co do mety dojeżdżali w tempie peletonu nie wspominając już o braku możliwości podjęcia walki.
Mnie to wystarczy za dowód tego, że działa...
Napisano 22 październik 2012 - 19:24

Napisano 22 październik 2012 - 21:59
Dokładnie. Po krótkiej burzy zmieni się nastawienie do kolarstwa - ludzie zaczną dostrzegać, że pojawiła się prawdziwa wola zmiany chorej sytuacji.Mysle dokladnie odwrotnie.No to teraz jestem ciekaw, który kolejny bank się wycofa ze sponsoringu i które grupy kolarskie zostaną na lodzie i ilu młodych kolarzy straci perspektywy rozwoju kariery.
...
Nie sądzę. Do czasu gdy media nie zaczną przedstawiać spraw rzetelnie i nie zabiorą się za inne śmieszne dyscypliny to obraz kolarstwa/koksiarstwa będzie nędzny.
Jakby ktoś zrobił porządek z UCI to była by nadzieja. USADA ma sporo materiału i miało by to ewidentnie sportowy wymiar. Inaczej to pytanie kiedy i kto, a nie czy!
Napisano 23 październik 2012 - 14:30
To tez prawda - LA gromadzil miliony ludzi na trasie i przed TV. Nie tak dawno temu czytalem analizy (tutaj na forum tez do tego byl link) gdzie byla liczba widzow na trasie i przed tv podczas TDF.jakbym był na miejscu LA dok którego by chcieli z powrotem kasy, to bym powiedział że już im w poprzednich latach oddał z nawiązką
W latach 'wczesniejszej emerytury', a przed powrotem LA liczba widzow spadala nawet o 60% - po powrocie wrocila do 'nominalnej' wartosci. Potem znowu spadla.
Ciekawe o ile wzrosłaby oglądalność gdyby jakiś Chińczyk zaczął wygrywać? Tam narodu jeszcze więcej niż w USA.
Na miejscu fanów czy też ex-fanów L. "Fraudstronga", żądałbym zwrotu kasy z odsetkami za zakupione książki, czy też inne materiały do których miał prawo "Swindlestrong"
Myślę, że macie szanse, bo mu org. TdF i sponsorzy chcą zabrać grube miliony za zwycięstwa. Ciekawe tylko komu org TdF przekaże ten nagrody? Ulrichowi, a później kolejnym zawodnikom w miarę wykrywania kolejnych afer? To może nawet jakiś Polak się załapie na zwycięstwo całego TdF?
Sytuacja robi się nieciekawa dla Lanca, ale niech to będzie nauczka, że oszustwo nie zawsze popłaca. Szkoda tylko, że tak często oszustwo uchodzi płazem.
Widzę, że powstała już nawet odpowiednia stronka: http://www.fraudstrong.org/
Mogli się postarać i coś tam dodać.
Napisano 23 październik 2012 - 16:07
Czy byłbyś tak uprzejmy i przedstawił jakiś logiczny ciąg przemyśleń prowadzący do takiego wniosku?A to że dzisiaj zawodnicy jeżdzą wolniej to myślicie , że przez to , że jest mniej "kokszenia"? Bo mi się wydaje , że jest coraz więcej i w coraz młodszych kategoriach

Gosc_Bullet_*
Napisano 23 październik 2012 - 18:30
Gosc_Bullet_*
Napisano 23 październik 2012 - 20:14
http://www.sport.pl/...szustem_od.html
http://www.sport.pl/...wszystkimi.html
Napisano 23 październik 2012 - 20:40
Zastanawia mnie jedno - z jakiego powodu anulowali Armstrongowi 3 miejsce w 2009 roku? przecież wtedy już pewnie były kontrole antydopingowe na najwyższym (w sensie dzisiejszym) poziomie - wielu zawodników wpadło wcześniej. A jednak Lance był w tamtym roku 3 na Tourze. Czyżby wtedy również (jak podczas całej kariery) używał w 100% niewykrywalnych i niedostępnych dla nikogo innego środków?
W to, że jeździł na wspomagaczach to nie wątpię - bo w końcu jakby był w stanie wygrać z tymi wszystkimi innymi kokserami, na czele z Pantanim czy hiszpanami. Ale jakby popatrzeć w historię, to nigdy nie był zamieszany w żadną dużą aferę dopingową (poza ostatnią, opierającą się w 100% na poszlakach), w które to niemal wszyscy zwycięscy (liczący się zawodnicy) wielkich tourów byli zamieszani i przeważnie na nich ucierpieli.
Gosc_Pegos_*
Napisano 23 październik 2012 - 21:51
Przyznam się, że nie czytałem całego wątku choć sprawę śledziłem.
Zastanawia mnie jedno - z jakiego powodu anulowali Armstrongowi 3 miejsce w 2009 roku? przecież wtedy już pewnie były kontrole antydopingowe na najwyższym (w sensie dzisiejszym) poziomie - wielu zawodników wpadło wcześniej. A jednak Lance był w tamtym roku 3 na Tourze. Czyżby wtedy również (jak podczas całej kariery) używał w 100% niewykrywalnych i niedostępnych dla nikogo innego środków?
W to, że jeździł na wspomagaczach to nie wątpię - bo w końcu jakby był w stanie wygrać z tymi wszystkimi innymi kokserami, na czele z Pantanim czy hiszpanami. Ale jakby popatrzeć w historię, to nigdy nie był zamieszany w żadną dużą aferę dopingową (poza ostatnią, opierającą się w 100% na poszlakach), w które to niemal wszyscy zwycięscy (liczący się zawodnicy) wielkich tourów byli zamieszani i przeważnie na nich ucierpieli.
Zadaj sobie jedno ważne, ale to zajebiście ważne pytanie. Po co to napisałeś? Jak byś przeczytał wątek to masz odpowiedzi na wszystko:) Wystarczy je wyłuskać z pomiędzy niektórych bzdur.
Napisano 23 październik 2012 - 22:52
2. UCI zrobi wszystko, żeby nie ukarać SIEBIE za łapówy, więc poszli na układ z WADA - ok, popieramy, ale nas zostawcie ...
3. WADA, wiadomo, potrzebują kasy na życie, COŚ muszą wykryć spektakularnego i medialnego, Lance jest najlepszym kozłem, będzie kasiurka rządowa na delegacje i dochodzenia, będą awanse ..
4. Nieudacznicy idą na współpracę, niektórzy przez zazdrość, bo nie wierzę, że nagle POTRZEBA SUMIENIA ich ruszyła i sypią, jest cel - skoro inni to i ja, co mi teraz zrobią ? mogą mi obciągnąć, bo i tak nawet jak brałem to byłem cieniutki ..
5. Teraz wypada pokiwać głową i przytaknąć, że Lance był "brzydki" - wszyscy kiwają głowami to i ja pokiwam, może mi się do dupy nie dobiorą ...
6. Lance chciał iść w politykę więc dostał bana, bo zaczął być niewygodny dla PRAWDZIWEJ WŁADZY ..
7. Czy dawca szpiku jest doperem ? ;-) "(...) około 4-6 dni przed samym zabiegiem, dawca przyjmuje specjalny lek, który zwiększa ilość komórek krwiotwórczych we krwi obwodowej. Co 12 godzin stosuje się podskórne zastrzyki tego leku. (...)"
Idę do lekarza, bo boli mnie kolano, robi mi "blokadę" - zostaję koksem ;-) ?
Przeziębienie, alergia, ale "wziewka" Pana Doktora mi pomogła, mogę żyć normalnie :-) !
A jak fajnie się głęboko oddycha !
Lance walczy z rakiem, wygrywa, łatwiej zliczyć czego nie wziął ale ostatecznie wygrał !
Władzom robi się przykro chłopaka, ee, przymknijmy oko, w końcu założył fundację, działa, płaci nam "składkowe" .... ooo, jak nie zapłaci to go udupimy ..
No i mamy Cię Lance, po prostu za bardzo ci sodówka uderzyła a i nam zaczęli się dobierać do dupy więc ... wal się Lance, z głodu nie umrzesz ..
Jak byś umarł - miałbyś co najmniej pomnik i jakiś memorialik, ale raczyłeś przeżyć i pławić się w dostatku, a to nie fair ...
Napisano 24 październik 2012 - 05:45
Powód jest bardzo prosty: bo otrzymał dożywotnią dyskwalifikację.Zastanawia mnie jedno - z jakiego powodu anulowali Armstrongowi 3 miejsce w 2009 roku?

Napisano 24 październik 2012 - 08:37
Tylko o mniejszej sile nabywczej, no i nie tylko Ameryka z zainteresowaniem oglądała, ale raczej świat zachodni. O dużo większym potencjale nabywczym niż Chiny. Nie mozna porównywać chin z tamtego okresu do ich siły teraz.Ciekawe o ile wzrosłaby oglądalność gdyby jakiś Chińczyk zaczął wygrywać? Tam narodu jeszcze więcej niż w USA.
jakoś jego książka o walce z rakiem dla mnie straciła wartości, inne nie propagują brania koksu, a to co jest napisane w treningu mistrza nadal jest aktualne. Przynajmniej mi się sprawdza na moim superamatorskim poziomie... Więc nie wiem o co Ci chodzi.Na miejscu fanów czy też ex-fanów L. "Fraudstronga", żądałbym zwrotu kasy z odsetkami za zakupione książki, czy też inne materiały do których miał prawo "Swindlestrong"
własnie chyba nie, bo jeśli uczynią go bankrutem, to wniosek jest odwrotny. Poza tym kto mamiałby od niego ta kasę ściągać? UCIMyślę, że macie szanse, bo mu org. TdF i sponsorzy chcą zabrać grube miliony za zwycięstwa.
sprawa o niesportowe zachowanie w niesportowym świecie, prowadzonym przez skorumpowane UCI, o ile raport jest wiarygodny. Ciekawe kryteria zastosowano. Ścignięto jednego zawodnika, przy okazji wyszło, że świętości kolarstwa brały, choć to nikogo nie oburza. Choć winowajcą głównym jest UCI, które najwyraźniej trzymało na tym łapę i wspierało nieuczciwość. Całość jest dość kuriozalna, cytując pewien film to jest kuzoriumCiekawe tylko komu org TdF przekaże ten nagrody? Ulrichowi, a później kolejnym zawodnikom w miarę wykrywania kolejnych afer? To może nawet jakiś Polak się załapie na zwycięstwo
Szkoda, że uchodzi płazem strażnikowi/propagatorowi czyli UCI. Jeśli tu nie ma uczciwości - wiara, że sportowa śmierć Armstronga podniesie uczciwość w kolarstwie jest płonna.Sytuacja robi się nieciekawa dla Lanca, ale niech to będzie nauczka, że oszustwo nie zawsze popłaca. Szkoda tylko, że tak często oszustwo uchodzi płazem.
Napisano 24 październik 2012 - 08:52
Armstrong musi oddać 12mln dolarów.. myślicie że ma tyle wolnej kasy?
Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
Gosc_Pegos_*
Napisano 24 październik 2012 - 09:11
Zadaj sobie jedno ważne, ale to zajefajnie ważne pytanie. Po co to napisałeś? Jak byś przeczytał wątek to masz odpowiedzi na wszystko:) Wystarczy je wyłuskać z pomiędzy niektórych bzdur.
spomiędzy
klęczę na grochu i błagam o przebaczenie, niestety czas na edycję minął