Skocz do zawartości

Zdjęcie

Raport USADA dot. L. Armstronga

396 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy uwa¿asz, ¿e raport i zarzuty stawiane Armstrongowi s± wiarygodne? (154 użytkowników oddało głos)

Czy uwa¿asz, ¿e raport i zarzuty stawiane Armstrongowi s± wiarygodne?

1. Głosowano TAK (94 głosów [61.04%])

Procent z głosów: 61.04%

2. NIE (48 głosów [31.17%])

Procent z głosów: 31.17%

3. Nie mam zdania (12 głosów [7.79%])

Procent z głosów: 7.79%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#281 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 październik 2012 - 18:46

Dlaczego ?? było losowanie i wyciągnął krótszą słomke , zamiast 10-ciu niech jeden sie wypnie ...

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#282 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8663 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 październik 2012 - 18:55

Zapominacie chyba o tym, że LA był nie tylko koksiarzem, ale też centrum całego ringu dopingowego, prowodyrem koksowania i organizatorem całego procederu, który nie tylko brał, ale też ułatwiał branie innym, a niektórych wręcz osobiście do tego zmuszał.

Naprawdę nie widzicie różnicy pomiędzy TYM a "zwykłym" koksowaniem?

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#283 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 24 październik 2012 - 20:16

Doping funkcjonuje już od starożytnych Igrzysk, więc LA tego nie wymyślił. Miał wielu mentorów w tym procederze. Nie bronię go, ale presja to nie przymus. Każdy ma wolą wolę. No, chyba, że przystawiał współuczestnikom Magnum 45 do głowy :roll: pozdr SPIKE, myślisz, że USADA grała tu w dupnioka?

#284 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 październik 2012 - 20:31

nie wiem, ja myśle że i tak wszyscy "biorą " to , albo inne pastylki , kwestia czasu (wykrycia) .
Co jakiś czas wypływa na wierzch , jak widać...kozioł ofiarny .

Ja rozumiem : dzisiaj wyścig , sikanko , 1-2 dni wynik jest i wszystko wiadomo ,a nie zawracanie dupy po 2-czy 5 latach , to jakaś dziecinada i żenada.

Cały czas trwa wyścig między tymi co projektują popędzacze i tymi co je wykrywają, a po środku jest ........ i tak non stop od momentu jak wyszlismy z jaskiń na ...szose.

Nick - to tylko biznes , i straty wliczone w zyski.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#285 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 24 październik 2012 - 22:32

Cytat

Amerykanin nie miał nigdy wyniku pozytywnego. Nie było bezpośrednich dowodów tylko słowne oskarżenia. Nie uważam to za sprawiedliwe. Uważam, że powinien odbyć się uczciwy proces. Nie można ukarać osoby, tylko przez słowne oskarżenia. Myślę, że Lance nie miał pozytywnego wyniku w całej swojej karierze, nigdy nie został ukarany. Bitwa jest stworzona w mediach i podaje się opinii publicznej szokujące informację , które są przeciw sportowcowi i chcące go ukarać.

Czy trzeba coś jeszcze dodawać? O ile wiem Sanchez nie miał zbyt wiele wspólnego z LA, więc jest jego sportowym przeciwnikiem, więc LA (rzekomo) pokonał go stosując doping. Przegrany Sanchez z kolarskim honorem broni go, bo broni także siebie i kolarstwa. Pokazuje to tylko jakim wielkim sportowcem jest Sanchez.

W zasadzie temat już się powoli wyczerpuje, karty na stole, pula już w kasie. W zasadzie sprawa jest już zamknięta i jedyne co pozostało LA to wytoczyć USADA prawdziwy proces sądowy o zniesławienie. Jeżeli tego nie zrobi to legenda TDF zostanie wygnana i całkowicie zeszmacona. Mimo wszystko dziwi bierność LA w stosunku do obecnych wydarzeń.

#286 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 25 październik 2012 - 07:09

A oto komentarz i stanowisko Kolarza Wszechczasów w sprawie Mr. LA http://www.cyclingne...ap-of-armstrong

#287 janekws

janekws
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • Skądddz

Napisano 25 październik 2012 - 18:58

dziwny ten jego komentarz, z jednej strony wspierał Lance mówiąc:
Lance był poprawny przez całą karierę. Merckx powiedział La Dernière Heure. "Co więcej on możne zrobić ? wszystkie kontrole, które zrobił - ponad 500 od 2000r. – były negatywne. Żadna z kontroli nie dostarczyła żadnych powodów, może Armstrong był uczciwy. Cała sprawa opiera się na świadkach, to głęboko niesprawiedliwe.

Jest już za późno. Jeśli zawodnik jest zaniepokojony wątpliwymi praktykami, to jego obowiązkiem jest powiedzenie o tym dla dobra innych."

A późnie przyznaje, że wpadł w pułapkę

Merckx wcześniej wyraził poparcie dla byłego zwycięzcy Tour jednakże z aktualnościami UCI, dożywotniej dyskwalifikacji w dodatku odebraniu siedmiu zwycięstw Tour de France, Belg pozostaje głęboko rozczarowany stanem sportu.
Wypowiadając się po oświadczeni UCI wydanym na początku tygodnia, Merckx, powiedział: ". Jestem chory, jedynie dla mojego sportu. Spotkałem Lance wiele razy, nigdy nie powiedział mi o dopingu, lekarzach lub innych rzeczach. Nie potrzebował zgłaszać się do mnie. , to jego problem, ale wpadłem w pułapkę. Jestem zdumiony nim, zwłaszcza po tym, co przeszedł. "powiedział Le Soir

Fajnie gdyby teraz Lance wydał jakieś oświadczenie, niech się przyzna i powie jak to z jego punktu widzenia wyglądało, chyba lepsze to niż totalna cisza. Każdy już wie, że doping był. A takie oświadczenie mogłoby mu pomóc w opinii publicznej.

#288 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 25 październik 2012 - 19:36

Wiggins oddaj medale haha Bobby Julich przyznał się do dopingowej przeszłości i opuścił Sky pewno teraz się okaże ,że cały skay na wibowicie jechał ;-)
http://eurosport.one...,wiadomosc.html

#289 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8663 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 25 październik 2012 - 19:47

Sky zrobił najdurniejszą rzecz, jaką tylko mógł zrobić: ukarał człowieka za to, że miał odwagę przyznać się do błędu z przeszłości, którą na dobrą sprawę mógł najprawdopodobniej ukryć bez większych konsekwencji. Naprawdę doskonały pomysł.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#290 czegevara

czegevara
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądKobyłka

Napisano 25 październik 2012 - 21:26

http://bikepure.org/...is-pat-mcquaid/

A Greg na to: Get the fuck out McQuaid! You and Hein represent the essence of corruption!

#291 mustafa30

mustafa30
  • Użytkownik
  • 20 postów
  • SkądJeżowe

Napisano 25 październik 2012 - 22:00

Kowal zawinił cygana powiesili !!! A i uważajcie czy nie oglądacie TV bez zapłaconego abonamentu, bo za 13 lat mogą was znaleźć i wtedy zapłacicie !!!!

#292 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 25 październik 2012 - 23:02

taktyka Lance'a jest dobra, czeka aż wszyscy wyłożą karty i po konsultacji ze sztabem prawników przyjmie defensa, ofensa albo jeszcze inną strategię, musi ocenić szanse i słabości, niemniej jednak osobiście jestem ciekaw jak się sprawy potoczą, a na bank będzie co najmniej "film oparty na faktach" zrobiony w Hollywood w 3D, pokazujący tragicznie rozdartą postać lub afirmację walki z chorobą itedeitepe, taki "wyciskacz łez" z elementami szpiegowskimi i oczywiście błyskotliwymi prawnikami na sali sądowej (może Jenifer Lopez ?!) tylko jakie efekty specjalne "dorobią" ?
Lance, podpisze scenariusz, film zarobi 100 baniek i wtedy odda im te marne 12 baniek :lol: ...

#293 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów

Napisano 26 październik 2012 - 21:12

hehehe, właśnie CCC zatrudniło byłego (?!) koksa - Rebellina ... czyli generalnie rządzi kasa, i o to właśnie w tym wszystkim chodzi, o kasiurę !
po prostu biorą dopóki nie wpadną, a jak wpadną to byle przepękać 2 latka i później już nie muszą się koksować, bo i po co ?

#294 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 27 październik 2012 - 10:54

Cytat

hehehe, właśnie CCC zatrudniło byłego (?!) koksa - Rebellina ... czyli generalnie rządzi kasa, i o to właśnie w tym wszystkim chodzi, o kasiurę !
po prostu biorą dopóki nie wpadną, a jak wpadną to byle przepękać 2 latka i później już nie muszą się koksować, bo i po co ?

wiesz po co? zapewne aby mieć bardziej otwarte drzwi do włoskich wyścigów

#295 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 28 październik 2012 - 07:08

Jak czytam ten wątek przypomina mi się fragment któregoś artykułu na ten temat:
"Ludziom bardzo ciężko przyznać, że się dawali robić w konia" ;)

#296 Maitre

Maitre
  • Użytkownik
  • 483 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 28 październik 2012 - 08:30

Cytat

Jak czytam ten wątek przypomina mi się fragment któregoś artykułu na ten temat:
"Ludziom bardzo ciężko przyznać, że się dawali robić w konia" ;)

Bo to w ogóle taka przypadłość 39,18% Polaków. ;-)

#297 gibon12

gibon12
  • Użytkownik
  • 65 postów
  • Skądmars

Napisano 28 październik 2012 - 19:40

Cały ten raport to coś okropnego.Jak można tak wystawić swojego kolegę i po części bossa.
Wszyscy ci kapusie powinni iść na odstrzał a z mojej strony jak będę z kumplami się wybierać pokibicować na jakiś wyścig i zobaczę któregoś z nich to będę się rzucał i zabierał rower

#298 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 29 październik 2012 - 09:54

Cytat

Cały ten raport to coś okropnego.Jak można tak wystawić swojego kolegę i po części bossa.
Wszyscy ci kapusie powinni iść na odstrzał a z mojej strony jak będę z kumplami się wybierać pokibicować na jakiś wyścig i zobaczę któregoś z nich to będę się rzucał i zabierał rower

A wiesz że większość z nich pokończyła kariery albo dostała bany po których i tak zapewne będzie koniec ich karier?

#299 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów

Napisano 30 październik 2012 - 22:34

hehe, Lance zaćwierkał" : Alive and well in Hawaii.
:mrgreen:

#300 astronom

astronom
  • Użytkownik
  • 1367 postów
  • SkądBurzyn

Napisano 30 październik 2012 - 22:45

Cytat

hehe, Lance zaćwierkał" : Alive and well in Hawaii.
:mrgreen:

W 3 min po tym poscie bylo ponad 3200 "lubie to" na facebooku ;)

www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna

"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy