Skocz do zawartości

Zdjęcie

Raport USADA dot. L. Armstronga

396 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy uwa¿asz, ¿e raport i zarzuty stawiane Armstrongowi s± wiarygodne? (154 użytkowników oddało głos)

Czy uwa¿asz, ¿e raport i zarzuty stawiane Armstrongowi s± wiarygodne?

1. Głosowano TAK (94 głosów [61.04%])

Procent z głosów: 61.04%

2. NIE (48 głosów [31.17%])

Procent z głosów: 31.17%

3. Nie mam zdania (12 głosów [7.79%])

Procent z głosów: 7.79%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#301 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 30 październik 2012 - 23:25

Robi się wesoło (albo wręcz 'robi się komedia'):
- sprawa LA w nowym odcinku South Park --> http://www.bikeradar...g-affair-35656/

#302 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8658 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 31 październik 2012 - 06:56

Cytat

Cytat

hehe, Lance zaćwierkał" : Alive and well in Hawaii.
:mrgreen:

W 3 min po tym poscie bylo ponad 3200 "lubie to" na facebooku ;)

Rydzyk pewnie miałby niewiele mniej. Hitlera swego czasu też uwielbiał niemal cały naród.

Chcesz może podyskutować o statystykach? :)

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#303 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 31 październik 2012 - 08:27

Cytat

Cytat

Cytat

hehe, Lance zaćwierkał" : Alive and well in Hawaii.
:mrgreen:

W 3 min po tym poscie bylo ponad 3200 "lubie to" na facebooku ;)

Rydzyk pewnie miałby niewiele mniej. Hitlera swego czasu też uwielbiał niemal cały naród.

Chcesz może podyskutować o statystykach? :)

Rydzyk i Hitler ma/miał fanatyków, Armstrong ma po prostu wiernych kibiców.
Paradoskem jest to, że owych wiernych kibiców stawia się na próbę, która nie jest jednoznacznie wskazać jak było na prawdę. Jeżeli uwierzymy USADA to LA brał i jest zerem, oszustem i należy go olać, jeżeli uwierzymy logice i zdrowemu rozsądkowi to LA został wrobiony w afer dopingową co nie oznacza, że się nie koksował, lecz jednoznacznej odpowiedzi nikt nie zna poza nim i paru bliskim osobom po fachu, jeżeli uwierzymy samemu LA to idol wielu fanów jest po prostu czysty.
Ja cały czas obstawiałem opcje drugą, wyważoną i niewyjaśnioną. Bez zbędnych osądów, bez dowodów, z wieloma niedomówieniami i insynuacjami. Jeżeli byłbym prawdziwym i zatwardziałym fanem LA to na 100% nie odwróciłbym się od niego po tym co przedstwiła USADA, bo to brzmi jak jakiś bełkot.

#304 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 01 listopad 2012 - 15:08

A ja polecam aktualny odcinek SouthPark'a...

kolega skręcał się ze śmiechu, a mnie jednak trochę zmieszało. Jednak pokazane dokładne w krzywym zwierciadle to co my tutaj kłócimy się i pokazane jak pewnie to się skończy.

#305 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 01 listopad 2012 - 15:21

http://www.youtube.c...NRvMM-JTE#t=41s

Paul Kimmage już dawno temu miał racje o LA :mrgreen: Lance się wtedy nieźle wzburzył, szkoda że teraz cichutko siedzi... :->

ps. czy czasem lance nie zakończył kariery chwilę przed wprowadzeniem paszportów biologicznych ? ;-)

No i teraz też nie wiem jak mam patrzeć na takie obrazki:

A pamiętam jak sie emocjonowałem tym patrząc na żywo w Eurosporcie :-> Ale styl imponujący ;-)

#306 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8658 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 listopad 2012 - 17:01

[quote name="Deadi"][quote][quote][quote]hehe, Lance zaćwierkał" : Alive and well in Hawaii.
:mrgreen:[/quote]

W 3 min po tym poscie bylo ponad 3200 "lubie to" na facebooku ;)[/quote]
Rydzyk pewnie miałby niewiele mniej. Hitlera swego czasu też uwielbiał niemal cały naród.[/quote]
Kwestia nomenklatury, niczego więcej.

rowerplus-logo-2.png

#307 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 01 listopad 2012 - 17:52

Leżał, potem rozbił sobie resztkę jaj, a mimo to nie odpuścił. Tego, jak myślę, nie da się wytłumaczyć tylko koksem. Tutaj decydowała psychika pewnie. pozdr

#308 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 01 listopad 2012 - 19:25

Cytat

No i teraz też nie wiem jak mam patrzeć na takie obrazki:

A pamiętam jak sie emocjonowałem tym patrząc na żywo w Eurosporcie Ale styl imponujący

Cytat

eżał, potem rozbił sobie resztkę jaj, a mimo to nie odpuścił. Tego, jak myślę, nie da się wytłumaczyć tylko koksem. Tutaj decydowała psychika pewnie. pozdr

Może był w szoku powypadkowym albo tak bardzo 'na haju' :-D

A oto link do wspomnianego wyżej odcinka South PArk --> http://www.southpark...se-for-applause

#309 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 05 listopad 2012 - 21:15

Cytat

A ja polecam aktualny odcinek SouthPark'a...

A ja się zastanawiałem, kto to g... ogląda.

Ja jestem tylko rozczarowany, że tak słabo pokarali Lanca. Jeśli nawet mu zabiorą parę mln, to cóż to jest w stosunku do 130 mln (albo i więcej), które zarobił dzięki oszustwom. Wszyscy sponsorzy powinni od niego wyciągnąć z powrotem kasę.

Obecna sytuacja jest tylko zachętą aby dalej kombinować, bo suma summarum, nawet jak załapią wychodzi się na wielkim plusie. Kara powinna być taka, aby zniechęcała do oszustwa. Dziwią mnie ludzie którzy są wpatrzeni w Lanca jak w Bożka.

#310 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 05 listopad 2012 - 23:15

Słusznie powiedział w jednym z wywiadów 'Purito', że przyłapanego na dopingu kolarza powinno się zdyskwalifikować dożywotnio. Podobnie jak z pijanymi kierowcami - dożywotnio odbierać prawo jazdy/konfiskować samochód (oprócz sowitej kary więzienia). Tylko w ten sposób można wyplewić chwasty i oczyścić peleton. Żadnych ustępstw i dawania 'drugiej szansy'.
Pozostaje tylko kwestia 100% pewności i udowodnienia brania, a nie opierania się na świadkach/poszlakach/pomówieniach.

#311 Riccardo

Riccardo
  • Użytkownik
  • 63 postów
  • SkądOwock

Napisano 06 listopad 2012 - 13:48

Cytat

[Jeśli nawet mu zabiorą parę mln, to cóż to jest w stosunku do 130 mln (albo i więcej), które zarobił dzięki oszustwom. Wszyscy sponsorzy powinni od niego wyciągnąć z powrotem kasę.

Tylko jak wykażą szkodę? Jeśli ktoś sprawdzi oglądalność, sprzedaż produktów sponsorów w okresie kiedy się ścigał, w stosunku do pozostałego okresu, to może być kłopot z wykazaniem szkody...
Sponsorzy w tamtym okresie czerpali zyski z jego wyników, a zakładając prawdziwość ustaleń USADA to wspieranie UCI wskazywałoby na świadomość tego na co idą sponsorskie pieniądze.
Pytanie oczywiście o postanowienia umów sponsorskich i ewentualne przedawnienie.

#312 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 06 listopad 2012 - 23:18

http://www.naszosie....chele-ferrarim/

cyrku ciąg dalszy...

jeszcze kilka zawieszeń zawodników/wycofań sponsorskich i z pro touru zrobi się pro amator :mrgreen:

#313 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 07 listopad 2012 - 00:00

Następny baran

Cytat

jeszcze kilka zawieszeń zawodników/wycofań sponsorskich i z pro touru zrobi się pro amator :mrgreen:

Nie mam nic przeciwko jeśli tylko będzie to uczciwa i zgodna z przepisami rywalizacja.

#314 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 07 listopad 2012 - 10:44

Cytat

Następny baran

Cytat

Nie mam nic przeciwko jeśli tylko będzie to uczciwa i zgodna z przepisami rywalizacja.

Ja też nie mam tylko, że za chwile okaże sie, że TdF, GdI czy VE będzie tak emocjonujące jak pierwsza runda mistrzostw świata w snookera ;-)

Apropo dopingu - może UCI, może WADA, może UE w porozumieniu z USA powinny ustanowić prawo mające na celu karanie dopingowiczów w ramach prawa karnego i za doping groziłoby po prostu więzienie. Może wtedy strach przed braniem coś by znaczył, bo dzisiejsze konsekwencje brania są śmieszne. I nawet gdyby LA faktycznie brał i został skazany na hmmmm 5 lat to te miliony, które ma może i by mu pozostały, ale 5 latek w pudle swoje by zrobiło.

Z dopingiem jest jak w PL z pijaństwem i jazdą pod wpływem - kary są, wszysy o tym wiedzą, a jak jest długi weekend to tysiące nawalonych jeździ po drogach. Ale, kary są śmieszne, kontrole w sumie też śmieszne, więc myślenie "aaa jade po tym piwie, bo policji mało, a jak złapią to jakoś się wymigam" ma jak najbardziej sens (powiedzmy, że ma, bo mądry człowiek sensu w jeździe po piwie nie widzi) Ale gdyby kary i kontrole były kilkukrotnie wyższe to większa część jednak by zmądrzała i zamiast tysięcy to byłyby setki, a może i dziesiątki. Z dopingiem jest podobnie, lecz tu różnica jest taka, że ten kto ryzykuje faktycznie coś zyskuje, więc i pokusa do brania jest jeszcze większa, zatem i konsekwencje powinny być jeszcze bardziej dotkliwe.

#315 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8658 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 listopad 2012 - 17:16

Cytat

Ja też nie mam tylko, że za chwile okaże sie, że TdF, GdI czy VE będzie tak emocjonujące jak pierwsza runda mistrzostw świata w snookera ;-)

A jakie to ma znaczenie, czy zawodnicy będą jechali 41 czy 39 km/h, skoro na końcu i tak wygra najlepszy i najbardziej waleczny?

rowerplus-logo-2.png

#316 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 07 listopad 2012 - 17:29

Ano takie, że ten najbardziej waleczny może nie wytrzymać wyższego tempa. pozdr

#317 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8658 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 listopad 2012 - 17:32

Wtedy wygra najsilniejszy albo najsprytniejszy - widzisz w tym coś złego?

Zawsze wydawało mi się, że na tym polega kolarstwo, ale czasy się chyba zmieniły i, jak widzę, najlepiej kibicować najlepiej naszprycowanemu?

rowerplus-logo-2.png

#318 asedio

asedio
  • Użytkownik
  • 260 postów
  • SkądTczew

Napisano 08 listopad 2012 - 10:15

Cytat

Leżał, potem rozbił sobie resztkę jaj, a mimo to nie odpuścił. Tego, jak myślę, nie da się wytłumaczyć tylko koksem. Tutaj decydowała psychika pewnie. pozdr

koksem może i nie ale testosteronem ;)

#319 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 10 listopad 2012 - 22:49

I coś ucichło w sprawie LA w mediach.. Znowu cisza o kolarstwie, nic nie piszą, nic nie mówią.. Wszyscy cicho siedzą.. :lol:

#320 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów

Napisano 10 listopad 2012 - 23:13

kris91, może i cisza w eterze, ale za to fajne foto LA wypuścił godzinę temu na Mobli --> http://www.mobli.com...ia&refoffset=35

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy