Skocz do zawartości

Zdjęcie

Raport USADA dot. L. Armstronga

396 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy uwa¿asz, ¿e raport i zarzuty stawiane Armstrongowi s± wiarygodne? (154 użytkowników oddało głos)

Czy uwa¿asz, ¿e raport i zarzuty stawiane Armstrongowi s± wiarygodne?

1. Głosowano TAK (94 głosów [61.04%])

Procent z głosów: 61.04%

2. NIE (48 głosów [31.17%])

Procent z głosów: 31.17%

3. Nie mam zdania (12 głosów [7.79%])

Procent z głosów: 7.79%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#161 bradi

bradi
  • Użytkownik
  • 76 postów
  • SkądKraków

Napisano 19 październik 2012 - 11:36

Cytat

NOT TRUE -> pierwsze przesluchania osob zeznajacych przeciwko LA rozpoczely sie w 2005 roku.

Przeciwko Lanceowi zeznawano juz wtedy - zeznania byly trzymane w tajemnicy poniewaz podlegaly postepowaniu.

Obciazala go miedzy innym byla narzeczona, zaprzeczala masazystka chociaz jak widzialem film z przesluchania to ewidentnie klamala albo chciala ukryc cos...

Fair enough, nie wiedziałem o tym.
Co nie zmienia faktu że obecna afera wynika z listu Landisa, który doprowadził do śledztwa FDA, które doprowadziło do zeznań Hamiltona, Leipheimera, Hincapiego et al, które stanowią trzon raportu.

#162 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

ją już mam nazwę dla teamu epo i to jaką ładną "la roche epo cycling team" :D

a nasz interkol sponsoruje firma farmaceutycZna 'krka' , prezes musi lepiej zagadac xd

#163 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8663 postów
  • SkądSzczecin

Cytat

Dla banku to nie misja - dla banku to reklama.
Czy ty bys wolal byc kojarzony przez znajomych z dobrym winem czy z kroplami na wzdecia?

Garmin wziął na siebie to brzemię i dziś jest jedną z najpopularniejszych drużyn.

Jeżeli mamy mówić w kategoriach biznesowych, to jest to kwestia dobrego przedstawienia sytuacji: "Byliśmy nieświadomie częścią problemu i chcemy to naprawić. Dlatego zostaniemy sponsorem 2. kategorii, za to część zaoszczędzonych pieniędzy przeznaczymy na drużynę juniorską z silnym programem antydopingowym". Dokładnie to zrobiło Chipotle, kiedy nie miało kasy na wspieranie drużyny ProTourowej, i wyszło na tym doskonale pod względem marketingu.

Decyzja Rabobanku w obecnej formie mówi coś zgoła innego: "byliśmy częścią problemu, kilku ludzi od nas także miało w tym udział, a teraz cały spisek się wydał, więc uciekamy". Średnio korzystne nawet dla nich samych.

#164 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2012 - 11:39

Cytat

bezdred - taka ekipa już jest: Rock Racing ;-)

Mijasz się z prawdą.

#165 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 19 październik 2012 - 11:45

Nie twierdze ze docelowo grupa ta miała składać sie z ex dopplerów ale była tak postrzegana jak pamiętam a to za sprawa Hamiltona, Botero, Sevilli.

#166 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 19 październik 2012 - 11:54

Cytat

Decyzja Rabobanku w obecnej formie mówi coś zgoła innego: "byliśmy częścią problemu, kilku ludzi od nas także miało w tym udział, a teraz cały spisek się wydał, więc uciekamy". Średnio korzystne nawet dla nich samych.

Też tak uważam i wydaje mi się, że decyzja być może nie jest spowodowana jedynie przez ostatnie wydarzenia.
W obecnej sytuacji ruch ekipy Sky aby kolarze podpisywali jakieś oświadczenia jest w mojej ocenie jako ewentualnego kibica lepszą reklamą niż wycofywanie się bo jeśli sponsor jest na koszulkach w jakiejś tam części chcąc nie chcąc spoczywa na nich część odpowiedzialności co się dzieje w drużynie.

#167 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2012 - 11:58

Cytat

Nie twierdze ze docelowo grupa ta miała składać sie z ex dopplerów ale była tak postrzegana jak pamiętam a to za sprawa Hamiltona, Botero, Sevilli.

Nie o to chodziło. Była taka ekipa 2007-2009 ale jej już nie ma, nawet Super Mario tam jeździł.

#168 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 19 październik 2012 - 12:00

http://www.naszosie....owac-kolarstwo/

czy mam wklić swój post o tym jak to za chwile kolarstwo zawodowe upadnie?

A teraz podziękujmy wszyscy ładnym panom z USADA za odkrycie gównianej "prawdy", skoro nadal uważacie, że Armstrong to doper to gratuluję wam! a panom z USADA powinni pogratulować wszyscy uczuciwi kolarze i grupy zawodowe, które własnie tracą grunt pod nogami.

PS. zapomnijcie o tym, że kolarstwo stanie sięczystym sportem, chyba, że zrobią je amatorskim, to wtedy może nikt się nie będzie szprycować, aczkolwiek zawsze istnieć będzie pokusa by się nakoksować i wygrać misia.

#169 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2012 - 12:33

Cytat

http://www.naszosie.pl/2012/10/rabobank-przestaje-sponsorowac-kolarstwo/

czy mam wklić swój post o tym jak to za chwile kolarstwo zawodowe upadnie?

A teraz podziękujmy wszyscy ładnym panom z USADA za odkrycie gównianej "prawdy", skoro nadal uważacie, że Armstrong to doper to gratuluję wam! a panom z USADA powinni pogratulować wszyscy uczuciwi kolarze i grupy zawodowe, które własnie tracą grunt pod nogami.

PS. zapomnijcie o tym, że kolarstwo stanie sięczystym sportem, chyba, że zrobią je amatorskim, to wtedy może nikt się nie będzie szprycować, aczkolwiek zawsze istnieć będzie pokusa by się nakoksować i wygrać misia.

Wiem że nie interesujesz się kolarstwem ale jest coś takiego jak historia. Festina, ta nazwa kolebie się Ci w głowie?

Z Twojej pokracznej logiki wynika ...(miała tu być jakaś błyskotliwa analogia ukazująca kuriozum Twojego myślenia ale się powstrzymam, szkoda czasu). W sumie tak pokraczne konstrukcje logiczne nie zasługują na dyskusję.

Zadam tylko pytanie, proszę o odpowiedź.
Deadi: czy to USADA kazała komuś się koksować?

Kolarstwo i żaden sport nigdy nie będzie czyste, życie nie jest "czyste" w 100%.

#170 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8663 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 październik 2012 - 12:44

Cytat

Bardzo, bardzo niemądra wypowiedź.

Równie dobrze mógłbyś mieć żal do lekarza za to, że wykrywa ludziom choroby i przez to są oni chorzy. Albo do sądu, że łapie mafiozów i przez to upada sprawnie działające przedsiębiorstwo. BZDURA.

#171 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 19 październik 2012 - 12:45

Widzę, że ucieczki personalne są popularne nie tylko wśród modów 8-)
No, ale do senda, bo prywate mam gdzieś.

Cytat

czy USADA udowodniła LA koksowanie się w sposób w 100% jasny, sensowny i oczywisty? czy USADA jest dać 100% wiary w to, że raport jest w 100% prawdziwy? Gdyby USADA zadziałała po pierwszym wygramym TDF to dziś nie byłoby problemu, bo takich dyskwalifikacji było mnóstwo bez poważniejszych konsekwencji - patrz Albercik.

Kończąc i podsumowywując: mam gdzieś, was - zatwardzielców i klakierów USADA, wielkiej sprawiedliwości i czystości, a raportem USADA możnaby podetrzeć sobie tyłek gdyby był wydrukowany na velvecie. Jeżeli wam - fanom kolarstwa pasuje by współczesną ikonę kolarstwa pomiatało jakieś gówniane USADA w imię jakiś pieprzonych zeznań i opowiadań spisanych na desce klozetowej podczas posiedzenia to szczerze wam gratuluję, w sumie nie wiem czego, bo nie ogarniam tego. Na obecny stan moja polemika z raportem się kończy, swoje powiedziałem, zobaczymy co będzie dalej, ba co powie na to UCI. Jeżeli UCI na podstawie owych klozetowych zeznaniach odbierze siedem triumfów LA w TdF to te całe UCI i te całe kolarstwo zaniży się do poziomu deski klozetowej, a sponsorem wyścigu TDF 2013 będzie USADA.

PS. mikross, faktycznie - bardzo mądre i sensowne jest by przedsiębiorstwa nieświadome procederu prania brudnych pieniędzy miały upadać, przez mafię które owe brudne pieniądze wprowadzała na rynek prowadząć legalne interesy z przedsiębiorcami. Kolejne gratulacje.

#172 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 19 październik 2012 - 12:48

a ja chyba sobie odetne ręce bo na lewej ręce zegarek festiny który zawsze chciałem mieć bo od zawsze kojarze.ta firmę z kolarstwem a nie dopingiem:)) prawa poleci za opaske festiny z tdp amatorów oraz livestronga:)

i zmienię też koszulkę bo akurat żółtą livestrong na mnie :D

#173 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 19 październik 2012 - 12:50

nie chce mi sie czytac wszystkich watków.Zawsze wiedziałem ze Lance bral,wszyscy brali/biora.I tak byl najlepszy i nic tego nie zmieni.Napewno dla wielu byl motywacja do rozpoczecia przygody z kolarstwem czy tez przezwyciezenia choroby.
Nawet nie czytam tych "rewelacji" ktore pojawiaja sie w prasie czy internecie.Mojego obrazu nic nie zmieni

#174 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 październik 2012 - 12:54

Deadi brak mi słów, dobrze że nie jesteś prawnikiem, bo dla Ciebie chyba nic nie jest dowodem :)
Myślę, że USADA głupia nie jest i raczej nie opublikowałaby takiego raportu jak byłyby przesłanki, że ewentualną sprawę mogą z Armstrongiem przegrać w sądzie...

I masz rację polemika nie ma tu sensu... polemika z Tobą :)

pozdrawiam

#175 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 19 październik 2012 - 12:55

Cytat

a ja chyba sobie odetne ręce bo na lewej ręce zegarek festiny który zawsze chciałem mieć bo od zawsze kojarze.ta firmę z kolarstwem a nie dopingiem:)) prawa poleci za opaske festiny z tdp amatorów oraz livestronga:)

i zmienię też koszulkę bo akurat żółtą livestrong na mnie :D

Musisz uważać bo przez takie "podejrzane gadżety" możesz zostać niedopuszczony do startów w następnym sezonie za "propagowanie symboli kojarzących się z dopingiem" :mrgreen: Ja muszę ukryć książkę L.A. bo jak ktoś mnie odwiedzi pomyśli, że koksuje wg wskazówek z książki :-P
A tak w ogóle na sfd jest dział "doping" więc dla niektórych jedno z drugim jest nierozerwalne ;-)

#176 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 19 październik 2012 - 12:57

niedługo jego książki trafia do działu "ksiąg zakazanych" :D

#177 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8663 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 październik 2012 - 13:03

Cytat

PS. mikross, faktycznie - bardzo mądre i sensowne jest by przedsiębiorstwa nieświadome procederu prania brudnych pieniędzy miały upadać, przez mafię które owe brudne pieniądze wprowadzała na rynek prowadząć legalne interesy z przedsiębiorcami. Kolejne gratulacje.

Jedna z podstawowych zasad biznesu mówi, że przed wejściem w jakiś interes należy sprawdzić kontrahenta. Przecież o dopingu w kolarstwie mówi się nie od dziś, więc dlaczego sponsorzy nie próbowali nawet zabezpieczyć swoich tyłków? Przecież mogli - w kilku drużynach się to udało i dlatego dziś Sky czy Garmin mogą spać spokojnie, a Rabobank ucieka z podkulonym ogonem.

#178 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 19 październik 2012 - 13:11

Cytat

niedługo jego książki trafia do działu "ksiąg zakazanych" :D

Założę się, że są ludzie co czytając teraz jego książkę starają się "odkodować" niektóre sformułowania i techniki próbując znaleźć wskazówki co i kiedy brać a ci bardziej dociekliwi mogliby odtwarzać wywiady z nim od tyłu :-P

#179 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2012 - 13:14

Cytat

Widzę, że ucieczki personalne są popularne nie tylko wśród modów 8-)
No, ale do senda, bo prywate mam gdzieś.

Cytat

czy USADA udowodniła LA koksowanie się w sposób w 100% jasny, sensowny i oczywisty? czy USADA jest dać 100% wiary w to, że raport jest w 100% prawdziwy? Gdyby USADA zadziałała po pierwszym wygramym TDF to dziś nie byłoby problemu, bo takich dyskwalifikacji było mnóstwo bez poważniejszych konsekwencji - patrz Albercik.

Kończąc i podsumowywując: mam gdzieś, was - zatwardzielców i klakierów USADA, wielkiej sprawiedliwości i czystości, a raportem USADA możnaby podetrzeć sobie tyłek gdyby był wydrukowany na velvecie. Jeżeli wam - fanom kolarstwa pasuje by współczesną ikonę kolarstwa pomiatało jakieś gówniane USADA w imię jakiś pieprzonych zeznań i opowiadań spisanych na desce klozetowej podczas posiedzenia to szczerze wam gratuluję, w sumie nie wiem czego, bo nie ogarniam tego. Na obecny stan moja polemika z raportem się kończy, swoje powiedziałem, zobaczymy co będzie dalej, ba co powie na to UCI. Jeżeli UCI na podstawie owych klozetowych zeznaniach odbierze siedem triumfów LA w TdF to te całe UCI i te całe kolarstwo zaniży się do poziomu deski klozetowej, a sponsorem wyścigu TDF 2013 będzie USADA.

Ja zawsze uwielbiałem Arma ale sorry, jak coś robisz to ponosisz tego konsekwencje. Koksuj się ile chcesz ale jak się wyda to bierz to na klatę. Masz 25lat niby a napisałeś jak byś miał się zaraz popłakać. Proszę poczytaj co nieco to się dowiesz że nie ma czegoś takiego jak 100% pewności;) że afera Festiny była porównywalna i jakoś kolarstwo żyje dalej.
Nie robię wycieczek personalnych tylko odnoszę się do Twoich postów, przecież nie można oddzielić posta od autora. Więc otrzyj łzy i ogarnij coś więcej niż tylko to co Tobie się wydaje. Pokazujesz swoją postawą że raczej Ty jesteś zatwardziały. My(ja i niektórzy userzy) pokazujemy dokładnie błędy w tym co piszesz. Nie lepiej przemyśleć to że tylu ludzi doświadczonych i w kolarstwie i życiu coś jednak neguje?
Dodatkowo przecież w ani jednym zdaniu nie podjąłeś polemiki z raportem....
Do kolejnych słów szkoda czasu się odnosić bo widzę że trafia się na ścianę która nie jest otwarta na informację zwrotną.

Deadi, jeden apel, nie rozmnażaj się!

#180 pawelek_G

pawelek_G
  • Użytkownik
  • 177 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 19 październik 2012 - 15:54

LINK
Skutki owej afery....

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy