Kiedyś coś czytałem o aspartamie, jakoby po zażyciu w organiźmie tworzyły się substancje szkodliwe. Ze słodzików to używam cukru białego lub trzcinowego. Ogólnie korci mnie zrezygnować z białego cukru na rzecz brązowego tylko nie mogę zrozumieć dlaczego półprodukt jest droższy od gotowego produktu.
Ponoć to właśnie substancja wybielająca jest zła dla zębów.
Cytat
Poza tym nie jestem pewien czy ta strona to nie kolejna prowokacja, już się naciąłem na kilka artykułów podobnie pisanych, np. jakoby mleko szkodziło zdrowiu itp. itd.
mleko...? Ja tam nie trawię laktozy z mleka i się dość nieciekawie objawia :)Może to o to chodzi.
Cytat
Jakby człowiek musiał się na wszystkim znać, to by zwariował ;].
Ja wiem? Ja tam wolę wiedzieć, ważna aby nie przesadzać.
Zresztą w dzisiejszych czasach substacje chemiczne dodawana są do większości produktów spożywczych. Jak chociaż dodatki do żywności z
serii E i nie wszystkie muszę mieć pozytywne efekt na organizm.