V max
Started By
Gosc_felipe_*
, 10 mar 2007 22:08
434 odpowiedzi w tym temacie
Gosc_kobrys_*
Napisano 01 czerwiec 2011 - 14:49
Cytat
kobrys, wskaż proszę instytucję, która zajmuje się pomiarami rekordów prędkości uzyskiwanymi na rowerach...
Swoją drogą używanie wulgaryzmów jest niezgodne z regulaminem, o czym były moderator powinien wiedzieć najlepiej.
Z DUPY z moich informacji nie jest wulgaryzmem. To jest część ciała...
Odpowiadając na twoje pytanie:
- księga rekordów guinness'a
- wikipedia
- znalezienie przypadku lepszego...
Ja wykorzystałem ostatnią opcję w pierwszej kolejności i w 13sek znalazłem dwa filmiki które dają lepszy wynik - potem szybka weryfikacjia chociażby w wiki i proszę.
Trudne?
Napisano 01 czerwiec 2011 - 14:59
http://sjp.pwn.pl/szukaj/dupa
Jest to wulgaryzm. Niekoniecznie mam coś przeciwko używaniu delikatnie ich na forum, ale mówienie, że białe jest czarne to lekkie nadużycie.
Mój rekord prędkości na CX to 44 km/h po wertepach, na sztywnym widelcu. Ciężko się było utrzymać
Jest to wulgaryzm. Niekoniecznie mam coś przeciwko używaniu delikatnie ich na forum, ale mówienie, że białe jest czarne to lekkie nadużycie.
Mój rekord prędkości na CX to 44 km/h po wertepach, na sztywnym widelcu. Ciężko się było utrzymać

Napisano 02 czerwiec 2011 - 09:34
Proszę trzymać się tematu i nie robić śmietnika. Dziękuję.
Napisano 04 czerwiec 2011 - 11:48
Jakieś 25 km ode mnie jest fajna górka do bicia rekordów, 0,7 km o nachyleniu koło 20%, leciutki zakręcik i podjazd, który przy 80 podjeżdża się bez dokręcania.. Pasowałoby się przebić tam przez 90kmh ;> 3km ode mnie też fajny zjazd, ale na samym końcu droga prostopadła i trzeba dużo wcześniej dohamowywać albo przelecieć nad rowem i w las 
Mediana, gdzie ten zjazd jest?
Na tej górce miałem 86,2 kmh, za tirem najszybciej 82,2, a za tirem pod górkę(lekką, ale długą) 75 przy ograniczeniu do 70
Troi87, ciekawe jakie przełożenie byłoby potrzebne, żeby móc wyjechać na wprost pod taką górę ;]

Mediana, gdzie ten zjazd jest?

Na tej górce miałem 86,2 kmh, za tirem najszybciej 82,2, a za tirem pod górkę(lekką, ale długą) 75 przy ograniczeniu do 70

Troi87, ciekawe jakie przełożenie byłoby potrzebne, żeby móc wyjechać na wprost pod taką górę ;]
Gosc_czonk86_*
Napisano 04 czerwiec 2011 - 12:43
Żeby coś dokręcać na zjeździe i mówić o konkretnych prędkościach, to trzeba mieć nieliche przełożenie. Moje 50-11 starcza do dokręcania tak do 75-80km/h potem już jest wysoka kadencja, dupsko się trzęsie i stabilność całego systemu przestaje być satysfakcjonująca. Najlepiej dokręcić, upakować się i mieć dobrą górkę, bez ślepych zakrętów, nawierzchnia dobra.
Gosc_Stas_*
Napisano 15 październik 2011 - 14:46
W tym roku na wyścigu TDP dla amatorów mieliśmy sporo skutków puszczenia wodzy fantazji. Gliczarów nie był jedyną atrakcją trasy. Pod Gliczarowskie dwie chopki wjeżdża się ciężko. Słabsi mniej doświadczeni prowadzili rowery, ale Ci sami mniej doświadczeni gnali na zjazdach by choć przez chwile utożsamić się z najlepszymi. W kilku miejscach bez pedałowania można było się nieźle rozpędzić. Kilku niestety nie zjechało już do Zakopianki w dół. Mój max na tych zjazdach, ale nie w dniu wyścigu, kiedy na plecach czułem kamikaze - to 97 km/h W dniu wyścigu max - 88 km/h
Stas
Stas
Napisano 15 październik 2011 - 15:01
a to ciekawe bo akurat na tdpa imho nie ma wybitnie szybkich zjazdow - do poronina nie ma o czym gadac, z zebu super zjazd, fajne zakrety ale 75 z dobra technika max, z leszczyn dlugo i fajnie, ale nie sadze ze na wiecej niz 70kmh (moze na samym dole wiecej ale jw tam jest zakret i sila rzeczy nie bardzo), moze ten zjazd do ronda pozwalalby na 80kmh, ale ja choc dobrze zdjedzam imho (na tym zdjedzie dogonilem bez problemow Mirka Sólnice i Krzyska Podolskiego ktorzy z calej naszej ok 15-osobowej grupy odskoczyli na gliczarowie) nie mialem z calego wyscigu nawet 80kmh afair. dodam ze z gliczarowa zjezdalem juz 90 choc to jest nawet wg mnie samobojstwo (z 80-ciu jeszcze w miare bezpiecznie hamuje sie przd ostatnim prawym zakretem, przed ostatnim lewym natomiast lepiej nie miec za duzo bo on jest wybitnie wynoszacy choc nie wyglada; przy 90 mozna juz nie wyrobic) - natomiast osobiscie najbardziej lubie zjedziac nowym asfaltem z banskiej wyznej do skrzypnego - asfalt tam jest po prostu idealny

Dodaj odpowiedź