Mnie rozbraja ta ilość magnesów neodymowych, może taką ilością dało by się sensownie hamować normalną obręcz.
Pomiar Mocy - Sprzęt (Tylko Sprzętowe Mierniki Mocy!)
Napisano 27 październik 2014 - 14:36
Posiadam miernik mocy stages ultegra. Wyczerpała mi sie bateria i po zmianie na nowa wyczerpują sie dramatycznie szybko. Nie pamiętam symbolu oryginalnie włożonej baterii, dlatego mam pytanie i prośbę o informacje jakie optymalne baterie należny używać do stagesa?
Napisano 27 październik 2014 - 22:32
Pytanie brzmi jeszcze jakie baterie dałeś? Bo jak poszedłeś "po taniości" to nie ma się co dziwić...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 28 październik 2014 - 19:39
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 29 październik 2014 - 21:20
- play lubi to
Napisano 07 listopad 2014 - 14:07
No dobra Panowie. Jestem na etapie testów. Kolejna bateria i jazda po 3 dniach i bateria niedomaga. Ale...własnie. A może po kazdym treningu należy wyjac baterię z korby? Bo póki co wychodzi na to, że pracuje ona non stop, nawet jak rower stoi w garażu. A może jakis problem z moim garminem który nie odłącza działania pomiaru po zakonczeniu pracy (?) A może nie fart z bateriami. No takie refleksje. Może ktoś ma jakiś pomysł albo zna odpowiedz
Napisano 07 listopad 2014 - 21:23
Nawet jakby ktoś mu kręcił korbą po nocach, czy też nawalił układ wyłączający w bezruchu korby, to i tak bateria powinna wystarczyć na jakieś 8 dni ciągłej pracy - zakładając, że ma wystarczyć na 200h (200/24=8,3(3)dnia). Czyli i tak prawie 3x za krótko działa, jeśli działa 3 dni. Jeśli nie felerne bateryjki to może jakiś defekt elektroniki i do serwisu trzeba odesłać...
Popróbuje jeszcze z bateriami, a jak nie pomorze to reklamuje.
A które Pomorze? Szczecińskie czy Gdańskie? No i jak Pomorze ma pomóc? Może co innego pomoże? :-P
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 10 listopad 2014 - 20:03
Mam pewien problem. Zastanawiam się nad kupnem piasty Powertap Pro, jednak ciężko mi znaleźć informacje odnośnie jej serwisowania. Chodzi mi o to czy jest możliwa samodzielna wymiana łożysk. Wiem, że w modelu G3 można to zrobić samemu. Jednak jest ona trochę droższa... Widziałem na zdjęciach, że piasta Pro ma także mocowanie baterii w takim koszyczku, połączonym kabelkiem. Wygląda to dość delikatnie według mnie. Czy ktoś z Was używa tej piasty i może napisać kilka zdań o jej serwisowaniu?
Napisano 10 listopad 2014 - 23:22
Jesli chodzi o trwalosc baterii w Stages to wszystko lezy w jakosci baterii. Przy najtanszych bateriach wytrzymuje u mnie max 2 tygodnie przy 2-4 jazdach w tygodniu, a przy lepszych znacznie dluzej. Nic sie tam nie odlacza po skonczonej jezdzie. Sam to wszystko przerabialem i polecam kupic dobre baterie.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PowerTapPower2MaxSRM, Quarq, Stages, Polar, i inne.
|
Giełda →
Sprzedam / Oddam / Zamienię →
Pomiar Mocy Fsa Powerbox Bb386Evo 172,5 Mm 53/39Napisany przez dmxzor , 01 sty 2020 pomiar mocy, powerbox, stages i 3 więcej |
|
|
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Opaska Sigma R1Napisany przez @ndrew , 07 sty 2017 sigma, polar, hr, r1, m400 |
|
||
Giełda →
Wspólne zamówienia →
Power2Max - 2 PomiaryNapisany przez Lason , 03 gru 2016 Power2max, pomiar mocy i 3 więcej |
|