dao, dnia 10 Sty 2015 - 20:58, napisał:
Naowwet teraz, gdy zmieniłem na Focusa
Z czystej ciekawości - dlaczego tak często zmieniasz te rowery? Chyba już 3 przełajówki przerobiłeś w ciągu roku? W dodatku każdą chwaliłeś.
Napisano 14 marzec 2015 - 19:56
Jakby ktoś szukał przełaju w tych pieniądzach, to niech pamięta, że zawsze można coś samemu skręcić
Tylko potrzeba trochę czasu i cierpliwości.
Wylansuje trochę swój rower
http://szosa.org/top...th-cx-homemade/
Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade
Napisano 15 marzec 2015 - 01:29
W linku są zdjęcia i opis
Napisano 07 kwiecień 2015 - 15:08
Teraz ja się przymierzam do zakupu Ridley-a X-Bow 10 Disc. Widzę, że jest obniżka na sportosito.pl. Jest szansa dostać go gdzieś jeszcze taniej? A może ktoś jeszcze planuje zakup? Przy większym zamówieniu można byłoby dostać większy rabat.
Pozdrawiam.
Napisano 07 kwiecień 2015 - 15:52
To dorzucasz niecałe 100 zł i masz na tarczach: http://www.sportosit...4bm-p-2972.html
Napisano 07 kwiecień 2015 - 16:01
elcidx, dnia 07 Kwie 2015 - 14:52, napisał:
To dorzucasz niecałe 100 zł i masz na tarczach: http://www.sportosit...4bm-p-2972.html
Model z linku, który podałeś jest na Sorze. Ja pisałem o X-BOW 10 na 105. Oczywiście hamulce tarczowe.
Napisano 07 kwiecień 2015 - 21:36
dao, dnia 07 Kwie 2015 - 19:08, napisał:
Nie ma lżejszych przełajówek alu od Ridleya. I jako dawny posiadacz X-Bowa na mini-v i obecny Focusa na tarczach hydro-mech, gdybym miał raz jeszcze podjąć decyzję - wybrałbym canti. Mniej problemów z sensownym wyborem wśród kół i piast.
W X-Bow są tarczówki mechaniczne AVID BB7, podobno lepsze niż niejedne hydrauliczne.
Napisano 07 kwiecień 2015 - 21:44
Nie powiedział bym aby mechaniczne były lepsze od hydraulicznych Może lepsze od hudraulików za 100 zł, ale same kosztują koło 500 zł a w tym przedziale znajdą się lepsze hydrauliczne (chociaż nie w przełaju-szosie bo wiadomo inna klamka.)
Napisano 07 kwiecień 2015 - 22:15
Napisano 07 kwiecień 2015 - 23:15
Arewicz, dnia 07 Kwie 2015 - 20:36, napisał:
W X-Bow są tarczówki mechaniczne AVID BB7, podobno lepsze niż niejedne hydrauliczne.
Proszę Cię. Nie mam nic do swoich hamulców - TRP HY/RD, są świetne. Jedynym 'ale' jest to, że rynek jeszcze nie jest dostosowany do tego co proponuje. Praktycznie nie da się kupić w normalnej cenie (3-4 tys.) karbonowych kół dedykowanych do CX'a na tarcze i pod sztywną oś. Jedynie Chiny, albo rzeźbienie indywidualne.
Sponsorzy serwisu →
Rosebikes.pl →
Rose BackroadNapisany przez paulsen , 17 gru 2018 ![]() |
|
||
Rowery oraz części →
Koła - części do kół - ogumienie →
Koła - obręcze - piasty - szprychy - nyple →
Koła Szosowe Do PrzełajaNapisany przez mazinello , 01 paź 2017 ![]() |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Klamkomanetki - przerzutki - hamulce - linki - pancerze →
[Przednia Przerzutka] Górny Ciąg Do 50/34TNapisany przez mario_awario , 24 lip 2016 ![]() |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Ramy →
Poszukiwania RamyNapisany przez Robob , 26 cze 2016 ![]() |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
Magik - Przełaj Na Ramie P. Rychtarskiego (Columbus Sl, Campagnolo Athena)Napisany przez axiomax , 13 cze 2016 ![]() |
|