jako ciekawostka, po 8 tygodniach z lekkim rowerem 1x/tydzien - FTP wg testu 20min spadło mi o 20% (zdanie specjalnie zbudowane aby Arni nie mógł się czepiać )
ciekawe jestem, ile czasu zajmie mi odbudowanie chociaż 15%
Napisano 07 styczeń 2019 - 11:47
jako ciekawostka, po 8 tygodniach z lekkim rowerem 1x/tydzien - FTP wg testu 20min spadło mi o 20% (zdanie specjalnie zbudowane aby Arni nie mógł się czepiać )
ciekawe jestem, ile czasu zajmie mi odbudowanie chociaż 15%
Napisano 07 styczeń 2019 - 15:47
Napisano 07 styczeń 2019 - 21:28
Na koniec sezonu FTP 331. Aż jestem ciekawy co mi na koniec stycznia pomiar pokaże. Dwa miesiące bez roweru, w zasadzie tylko siłownia i marszobiegi. Teraz wracam na rower i jest słabo czyli idzie zgodnie z planem. Styczeń to treningi na wytrzymałość czyli rower z pomiarem na haku a zimówka złożona dzięki koledze Kugel na zmianę z MTB kiedy zimno i mokro. Pod koniec stycznia jak pogoda pozwoli test na dworze i zaczynam orkę. Jak pogoda brzydka to testów na trenażerku nie będę robił tylko luty jadę na czuja troszkę poniżej jesiennego FTP. Pierwszy szczyt ma być na Bydgoszcz Cycling Challenge więc końcówka Maja. Potem wracam do podstaw i szczytowanie szykuje na Wrzesień.
Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
Twoj nick sugeruje superwytop, strasznym potworem musisz byc
Napisano 07 styczeń 2019 - 22:15
Napisano 09 styczeń 2019 - 06:37
Napisano 09 styczeń 2019 - 13:38
Koledzy, tak czytam o FTP - proszę miejcie na uwadze, że są osoby na forum, które zbytnio nie są zgłębieni tematem. Jeśli ktoś przyjdzie i zobaczy, że niektórzy mają FTP 320 to się mogę załamać. W związku z tym, jeśli to możliwe, proszę o podawanie FTP + wagi lub mocy/kg, co będzie bardziej wymowne. Dzięki i pozdrawiam.
Napisano 09 styczeń 2019 - 14:20