Za Canyonem przemawia dobra cena + waga.
Posted 25 November 2015 - 14:46
Różnica na długości pomiędzy Endurance M i L nie jest duża, a dłuższa główka pomoże zachować wygodną pozycję. Dlatego zdecydowanie L.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Posted 25 November 2015 - 17:09
I tak na marginesie: również zastanawiałem się mocno nad Canyonem Endurace (nawet pytałem w tym temacie), ale -ze względu na spore wątpliwości co do właściwego dobrania rozmiaru- ostatecznie skończyło się na BH Quartz.
i to tez dobrze ... co by było jakby wszyscy jeździli canyonami ... nuda 😃
Posted 27 November 2015 - 15:23
Panowie podepnę się pod temat, mój budżet ok 3700 , -176 cm długość nogi 84, czy możecie polecić doradzić co wybrać czy czekać jeszcze na okazję rowerów jest dużo tylko że ciężko mi podjąć decyzję co do firmy?
Będę jeździł po płaskim, żadnych górek, może podjazdy lekkie?Z góry dzięki za sugestie i podpowiedzi?
Posted 27 November 2015 - 15:31
Wpisz swoje wymiar w Canyonowski PPS ale myślę, że rozmiar S powinien być ok. https://www.canyon.c...-bikes&id=10628.
Z wysyłką będzie niestety przekraczał budżet.
Posted 27 November 2015 - 15:31
Wpisz swoje wymiar w Canyonowski PPS ale myślę, że rozmiar S powinien być ok. https://www.canyon.c...-bikes&id=10628.
Posted 27 November 2015 - 20:45
Czyli muszę szukać innej marki niestety.
Posted 16 December 2015 - 10:07
Posted 16 December 2015 - 10:46
Za duzy maja popyt, to zaczynaja krecic nosem
Posted 16 December 2015 - 10:53
Coś w tym jest. Kolega zamawiał jak jeszcze nie było takiego szału na Canyony to skakali wokół niego jak się dało. Ja zamawiałem kilka miesięcy później jak już Canyony zaczęły być popularne to ledwo szło maila wydusić od nich.
A popularność jest - najdroższe modele schodzą jak ciepłe bułki ;P
Posted 16 December 2015 - 13:33
A popularność jest - najdroższe modele schodzą jak ciepłe bułki ;P
wg mnie najdroższe modele czyli > 30 tys nie są wcale wielce konkurencyjne w stosunku do rynku topowego - Spec itd
różnica jest ok 20 % w cenach katalogowych a w sklepie bez problemu dostaniesz 10~ 15 % rabatu i nie wychodzi już tak "różowo"
nie jestem przekonany, że tak im schodzą te topowe modele mając na uwadze, że jednak zostajesz prawie bez serwisu a różnica ceny jest znikoma
nikt liczący kasę rozsądnie np. canyona aeroad za 40 tys nie kupi jak ma speca za 42 do zapłacenia i to z pomiarem mocy w standardzie a w canyonie trzeba jeszcze go dokupić
canyon jest bardzo konkurencyjny w cenach 15 ~ 25 tys - czyli średnio wyższa półka i ta wg mnie się sprzedaje najlepiej
- GoscNiedzielny likes this
Posted 16 December 2015 - 14:35
No nie wiem, z tego co pamiętam to właśnie te najdroższe modele zawsze mają straszne terminy czekania i jako pierwsze zostają "wyprzedane". Też mnie to dziwiło z początku no ale jak się pochodzi po zagranicznych forach to się okazuje, że goście mają karbony na dura ace jako rowery zimowe i wtedy już mnie nie dziwi, że kupuje się rowery za 30k
Przy takim budżecie kilkanaście stówek w przód czy w tył nie robi różnicy, więc ludzie raczej biorą nie to co się opłaca, tylko to co się podoba.
Posted 16 December 2015 - 14:39
wg mnie to może być wina zamawiania części - topowych zamawiają mniej i dlatego się mogą kończyć
Posted 16 December 2015 - 19:47
Z tymi zamówieniam w tej chwili u Canyona to dodatkowo są duże opóżnienia, bo oni jakoś pod koniec października przenosili się do nowej fabryki. I z robili to iście po polsku. Kompletny chaos organizacyjny, system informatyczny w ogóle dłuższy czas nie działał (pan prezes słał listy z przeprosinami i tłumaczeniami) i do dziś chyba nie działa normalnie. Bo raz jest dobry kontakt, a innym razem cisza i to na wszystkich kanałach łączności. Gdzie się podział niemiecki porządek :-(
Reply to this topic
Also tagged with one or more of these keywords: rozmiar ramy, canyon
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
Canyon Grail Cfr Mars AttackStarted by sargento , 29 Oct 2024 canyon, grail, shimano grx |
|
||
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Czapka Arkea Samsic / Canyon / EkoiStarted by tomicher , 28 Nov 2022 czapka, arkea samsic, trucker cap and 2 more... |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
Canyon Ultimate Cf SlxStarted by Gosc_adazz_* , 28 Nov 2020 canyon, canyonultimate, di2 and 1 more... |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
Szosa Endurance/gravel Do 6000Zł?Started by Sevbike , 08 Oct 2020 canyon, endurace, endurance and 2 more... |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Pytanie Odnosnie Rozmiaru Ramy / Maly ProblemStarted by noobz , 08 Sep 2020 rozmiar ramy |
|