Moim zdaniem w ogóle bez sensu są te sprinterskie finishe. Niby taki Cava jest maczo bo wygrywa etapy, a w gruncie rzeczy to popierdółka, która zostaje na pierwszym lepszym pagórku. Jeżeli są płaskie etapy to dziwię się czemu nikt wcześniej nie ucieknie. Np taki Cancellara, który umie wygrywać dzięki długim finishom, których nie wykorzystuje. W ogóle płaskie etapy są z dupy. Peleton jedzie sobie 200km wycieczkowym tempem, po czym na 5km budzą się i fishują jak debile (inaczej tego nie można nazwać) ryzykująć życiem. A tego kto zlikwidował bonifikaty za wygrany etap to w 1 kolejności powinno się zdyskwalifikować z wyścigu.
Nie wiem czy śmiać się czy płakać . Twoim tokiem myślenia Contador to też popierdółka bo nie potrafi zafiniszować z grupy . Odnośnie ucieczek to czy ty w ogóle oglądasz wyścig :?: .
Po takiej wypowiedzi sądze że w życiu nie przejechałeś nawet wyścigu o czapke śliwek.
A odnośnie Sylwka to pisał na blogu że po TdP będzie jakiś czas w Polsce i pojawi się na Road Trophy ;-) .
Śmiać, bo to było z nutą ironii, ale napiszę Ci byś się nie pogubił.
nie wiem o co Ci chodzi z ucieczkami,
nie wiem co ma porównanie Contadora, który jest 2 z Cave, który wygrywa etapy i jest na szarym koncu klasyfikacji
Owszem wyścigu żadnego nie przejechałem, ale co ma wyścig o śliwki z TdF?
No to zrobić 50 km płaskiego etapu i do hotelu.
Nikt tego nie będzie oglądał.
A ciekawe ilu ludzi w Polsce siedzi przed euro sportem od 13:00 do 17:30 i ogląda całą transmisję z płaskiego i nudnego jak flaki z olejem etapu. Gdyby nie Tomek i Krzysiek to ja bym na pewno nie oglądał, choć jak oglądam to i tak czasem przysypiam.
hmm.. dla mnie Cavendish jest super.. potrafiłbys zapierda**ć w peletonie prawie 60km/h i jeszcze poprawić na finiszu ? :roll:
Ja nie mówie, że on jest cieńki, mówie tylko, co on robi na TdF? Łapie kasę? jego miejsce jest na torze i tam powinien szukać sukcesów. Albo inaczej skoro jest taki zajebisty, to powinien zapi*****lać po płakim i odstawić górala Contadora, który de fakto powinien byc wolniejszy od sprintera. Ale wszyscy wiemy, że tak się nie da i to jest banalne.