Skocz do zawartości

Le Tour de France 2010

310 odpowiedzi w tym temacie

#101 ex_lemon

ex_lemon
  • Użytkownik
  • 202 postów
  • SkądKnurów

Napisano 13 lipiec 2010 - 22:24

Ale i tak najlepszy jest Menchov :) Nikt o nim nic nie mówi, dzisiaj nawet tej grupy nie pokazywali w której jechał (może od czasu do czasu), nikt się nim nie interesuję... a jest 4 w generalce :mrgreen: :mrgreen:

Jest 4.., ale w ogóle nie atakuje, jedzie moim zdaniem zbyt zachowawczo. No chyba, że po prostu potrafi utrzymać narzucone tempo, a nie potrafi wyjść na przód. Szkoda Sylwka, bo chciał dzisiaj atakować, ale manager drużyny i Basso, kazali mu zostać.. Więcej info: http://sylwesterszmy...aniu-kogos.html

#102 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 lipiec 2010 - 11:09

a co do tej mistrzyni olimpijskiej to w ogóle niema co porównywać olimpiady z tdf
tdf trwa 3 tyg i trzeba mieć formę na każdym etapie a na olimpiadzie to jest 1 dzień ścigania

pewnie że nie ma co porównywać bo na TdF masz zawsze szansę nadrobić!!! a na olimpiadę czy MŚ szykuje się zawodnik-zawodniczka cały rok jest w życiowej formie poprostu kosmos, i start. Zalicza kraksę potem łapie kapcia goni potem znów kapeć i PO MŚ i złocie olimpijskim czego przykładem jest Maja Włoszczowska i jej upadek w zeszłorocznych MS (na treningu)

Tyle odemnie pojeździsz dłuzej to zrozumiesz jaki to sport najpiękniejszy i najcięższy.

#103 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 15 lipiec 2010 - 19:44

Widzieliście dzisiejszy sprint w wykonaniu Colambii ?

#104 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 15 lipiec 2010 - 19:54

http://www.google.pl...0yHvadoeXdiuQ6w Nom takie wiadomości to ja uwielbiam, zdyskwalifikować cały zespół. ;-)

#105 gawlo

gawlo
  • Użytkownik
  • 12 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 lipiec 2010 - 11:04

Widzieliście dzisiejszy sprint w wykonaniu Colambii ?

Ja oglądałem na żywo. Mimo, iż jestem fanem Columbii i Cavendisha, wygladąło to dla mnie skandalicznie. Uważam, że wykluczenie Renshawa z dalszego udziału w TDF było bardzo dobrą i pożądaną decyzją. Choć zastanawiam się czy organizatorzy nie powinni iść o krok dalej i odebrać punkty za ten wyścig Cavendishowi. W końcu Renshaw przepychał (?) głową przeciwnika, aby zrobić mu miejsce na sprint.... Jakby nie było jeżdżą w jednej drużynie więc działanie Renshawa było celowe i stricte pod Cavendisha... Co o tym myślicie?

#106 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 lipiec 2010 - 11:16

Wg mnie Renshaw powinien dostać dodatkowo bana od uci na 2 lata.

#107 Mister46

Mister46
  • Użytkownik
  • 91 postów
  • SkądKielce

Napisano 16 lipiec 2010 - 11:22

Jak dla mnie samo przepychanie jest ok, jakoś trzeba wywalczyć tą pozycję, a Dean pierwszy spychał Renshawa w barierki, ale no to uderzenie głową to już lekka przesada. Według mnie gorsze było zachowanie gdzie zamknął Farrara.

#108 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 lipiec 2010 - 11:36

Mister ma rację.

Przyjżyjdzie się ujęciu z góry - z helikoptera. Zobaczycie jak gość z Garminu zbacza ze swojego kursu. Widać to po lini na której był. Zaczynał z prawej strony, kończył po lewej, a linia miała jakieś 20-30 cm. Tak więc w pewnej chwili "Renszoł" znalazł się pod samą barierką. Zachowanie Renszoła nie było ładne, ale jak najbardziej słuszne i zrozumiałe.

#109 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 16 lipiec 2010 - 11:45

Walenie z "byka" to przegięcie, ale łokciowe przepychani się zdarzają, szczególnie w kolarstwie torowym. Myślę, że to w sumie trochę za mało na wykluczenie z wyścigu...ale to raczej miało na celu utemperowanie gostków z team'u Columbia-HTC, bo ostatnio Cavendish ze 3 razy położył peleton i teraz jeszcze to.

#110 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 lipiec 2010 - 11:58

Moim zdaniem w ogóle bez sensu są te sprinterskie finishe. Niby taki Cava jest maczo bo wygrywa etapy, a w gruncie rzeczy to popierdółka, która zostaje na pierwszym lepszym pagórku. Jeżeli są płaskie etapy to dziwię się czemu nikt wcześniej nie ucieknie. Np taki Cancellara, który umie wygrywać dzięki długim finishom, których nie wykorzystuje. W ogóle płaskie etapy są z dupy. Peleton jedzie sobie 200km wycieczkowym tempem, po czym na 5km budzą się i fishują jak debile (inaczej tego nie można nazwać) ryzykująć życiem. A tego kto zlikwidował bonifikaty za wygrany etap to w 1 kolejności powinno się zdyskwalifikować z wyścigu.

#111 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:04

Zawodnik wygrywający etap to przede wszystkim gratka dla sponsora, bo jego logo pojawia się w każdej relacji z wyścigu (to generuje wewnątrz teamowe premie dla zawodników). Ot dlatego tak walczą.

#112 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:21

No to zrobić 50 km płaskiego etapu i do hotelu.

#113 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:23

http://www.channelsu...-de-france.html

#114 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:29

zawsze stąd oglądam gdy jestem w robocie :mrgreen:

#115 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:32

Moim zdaniem w ogóle bez sensu są te sprinterskie finishe. Niby taki Cava jest maczo bo wygrywa etapy, a w gruncie rzeczy to popierdółka, która zostaje na pierwszym lepszym pagórku. Jeżeli są płaskie etapy to dziwię się czemu nikt wcześniej nie ucieknie. Np taki Cancellara, który umie wygrywać dzięki długim finishom, których nie wykorzystuje. W ogóle płaskie etapy są z dupy. Peleton jedzie sobie 200km wycieczkowym tempem, po czym na 5km budzą się i fishują jak debile (inaczej tego nie można nazwać) ryzykująć życiem. A tego kto zlikwidował bonifikaty za wygrany etap to w 1 kolejności powinno się zdyskwalifikować z wyścigu.

Nie wiem czy śmiać się czy płakać :lol: . Twoim tokiem myślenia Contador to też popierdółka bo nie potrafi zafiniszować z grupy :lol: . Odnośnie ucieczek to czy ty w ogóle oglądasz wyścig :?: .

Po takiej wypowiedzi sądze że w życiu nie przejechałeś nawet wyścigu o czapke śliwek.

A odnośnie Sylwka to pisał na blogu że po TdP będzie jakiś czas w Polsce i pojawi się na Road Trophy ;-) .

#116 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:32

Nikt tego nie będzie oglądał.

#117 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:35

hmm.. dla mnie Cavendish jest super.. potrafiłbys zapierda**ć w peletonie prawie 60km/h i jeszcze poprawić na finiszu ? :roll:

#118 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 lipiec 2010 - 12:51

Nie wiem czy śmiać się czy płakać :lol: . Twoim tokiem myślenia Contador to też popierdółka bo nie potrafi zafiniszować z grupy :lol: . Odnośnie ucieczek to czy ty w ogóle oglądasz wyścig :?: .

Po takiej wypowiedzi sądze że w życiu nie przejechałeś nawet wyścigu o czapke śliwek.

A odnośnie Sylwka to pisał na blogu że po TdP będzie jakiś czas w Polsce i pojawi się na Road Trophy ;-) .

Śmiać, bo to było z nutą ironii, ale napiszę Ci byś się nie pogubił.

nie wiem o co Ci chodzi z ucieczkami,
nie wiem co ma porównanie Contadora, który jest 2 z Cave, który wygrywa etapy i jest na szarym koncu klasyfikacji
Owszem wyścigu żadnego nie przejechałem, ale co ma wyścig o śliwki z TdF?

Nikt tego nie będzie oglądał.

A ciekawe ilu ludzi w Polsce siedzi przed euro sportem od 13:00 do 17:30 i ogląda całą transmisję z płaskiego i nudnego jak flaki z olejem etapu. Gdyby nie Tomek i Krzysiek to ja bym na pewno nie oglądał, choć jak oglądam to i tak czasem przysypiam.

hmm.. dla mnie Cavendish jest super.. potrafiłbys zapierda**ć w peletonie prawie 60km/h i jeszcze poprawić na finiszu ? :roll:

Ja nie mówie, że on jest cieńki, mówie tylko, co on robi na TdF? Łapie kasę? jego miejsce jest na torze i tam powinien szukać sukcesów. Albo inaczej skoro jest taki zajebisty, to powinien zapi*****lać po płakim i odstawić górala Contadora, który de fakto powinien byc wolniejszy od sprintera. Ale wszyscy wiemy, że tak się nie da i to jest banalne.

#119 Miguel

Miguel
  • Użytkownik
  • 840 postów
  • SkądGOP - Będzin

Napisano 16 lipiec 2010 - 13:05

:shock:

Dead, daruj sobie. W każdym poście, nieważne co to za temat, potwierdzasz, że na kolarstwie nie znasz się jak nikt.
Od tego jest sprinter - ma dobrze zafiniszować, a nie uciekać. Zostaje pod niewielkie górki, bo się oszczędza. Taki jest Cavendish, najszybszy człowiek w peletonie, taka tam.. popierdółka..

#120 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 lipiec 2010 - 13:12

:shock:

Dead, daruj sobie. W każdym poście, nieważne co to za temat, potwierdzasz, że na kolarstwie nie znasz się jak nikt.
Od tego jest sprinter - ma dobrze zafiniszować, a nie uciekać. Zostaje pod niewielkie górki, bo się oszczędza. Taki jest Cavendish, najszybszy człowiek w peletonie, taka tam.. popierdółka..

Ponoć dziś najlepszym i najszybszym kolarzem jest Cancellara, ale nieważne, bo co z tego, że najszybszy, jak wymiękka na pagórkach i mniejszych górach.

Moim zdaniem kolarz nr jeden powinen być dobry w górach, na płaskim i na czasówce - nie musi być najlepszy, wystaczy by był wszędzie dobry / bardzo dobry. Tak jak kiedyś był Armstrong. Tylko czy jest to możeliwe bez dodatkowych dopalaczy?

Dodaj odpowiedź