Skocz do zawartości

Zdjęcie

TDP 2010 - etap dla amatorów

385 odpowiedzi w tym temacie

#81 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 27 lipiec 2010 - 19:38

Deadhorse, na trening to troche za późno . Najwyżej będziesz targał rower pod góre ;) a później to w łapu capu pokaża :D

u2250y2014v3.gif

#82 rzeznik14

rzeznik14
  • Użytkownik
  • 80 postów
  • Skądpolska

Napisano 27 lipiec 2010 - 21:26

Cytat

Deadhorse, na trening to troche za późno . Najwyżej będziesz targał rower pod góre ;) a później to w łapu capu pokaża :D

haha sie usmialem^^^

kolego deathhorse, jezdzilem po okolicach zakopanego i slowacji w maju i powiem ci ze dla mnie są to srednie podjazdy,ale ja mieszkam w terenie gorzystym... na slowacjii to dopiero sa gory.Wg mnie jesli nigdy w zyciu nie jechales pod gorke to nie ma sie co nastawiac na niewiadomo co :)a pod swoja gore najedź na nia np te 30km/h i ciagle trzymaj/zwiekszaj predkosc ale nie wstajac z siodelka bo inaczej nic ci to nie da, a jesli bedizesz mial sile to na samym koncu jeszcze mocniej nadepnij pozdr

#83 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 lipiec 2010 - 22:43

haaaaaaaaa ewentualnie cie rodzina popchnie :lol: :mrgreen: coś bym dopisał ale już zatankowałem i bym nie pamiętał co :lol: .
Co sie martwisz, z rozpędu sią dziesz na kole wycinakowi jakiemuś i w cieniu dolecisz z blatu.

Ejże , na Gubałówke jest lajtowo , ha, ciekawe z któreje strony, załoze sie ze przynajmniej 60 % tutaj jadąc od strony Dunajca by kleło ile wlezie, bo nawet od wsi pod radar to ostro jest , a wczesniej spoory spadek przed wsią ( tam gdzie na silniku sie zjeżdża ) .

Ewentualnie Butorowy, dymaliśmy tam na maratonie i nie było łatwo.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#84 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 27 lipiec 2010 - 23:56

Cytat

haaaaaaaaa ewentualnie cie rodzina popchnie :lol: :mrgreen: coś bym dopisał ale już zatankowałem i bym nie pamiętał co :lol: .
Co sie martwisz, z rozpędu sią dziesz na kole wycinakowi jakiemuś i w cieniu dolecisz z blatu.

Ejże , na Gubałówke jest lajtowo , ha, ciekawe z któreje strony, załoze sie ze przynajmniej 60 % tutaj jadąc od strony Dunajca by kleło ile wlezie, bo nawet od wsi pod radar to ostro jest , a wczesniej spoory spadek przed wsią ( tam gdzie na silniku sie zjeżdża ) .

No no Podziwiam Butorowy ? Ja na sam widok czułem się zmęczony........Możecie mi wyjaśnić ten podjazd pod Gliczarów to jest taki jak np Polana Szymoszkowa na samej górze? Przepraszam za takie narciarskie porównanie ;-)

#85 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 27 lipiec 2010 - 23:58

A jeszcze jedno pytanie.......Te wszystkie gwiazdy !!! Którą wybierają trasę ?

#86 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 postów
  • Skądkraków

Napisano 28 lipiec 2010 - 07:21

Cytat

eee a mnie się zdawało że od dunajca to akurat najprostrzy podjazd. Owszem najdłuższy za to nie ma takich stromizm

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#87 howard

howard
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądKatosy

Napisano 28 lipiec 2010 - 07:54

[quote]eee a mnie się zdawało że od dunajca to akurat najprostrzy podjazd. Owszem najdłuższy za to nie ma takich stromizm

Od B.Dunajca do Gliczarowa jest najwredniejszy podjazd na tej trasie, wąska dróżka z twardymi momentami, choc jak niektózy tu pisali sa w stanie zrobić to z palcem w...

#88 tomash2310

tomash2310
  • Użytkownik
  • 19 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 28 lipiec 2010 - 08:08

http://www.naszosie....om-w-spiaczce”/

Przeczytajcie sobie na co idzie to 100 zł wpisowe a nie tylko krytykujecie ze za duzo.

A tak w ogóle to ile osób z tego forum jedzie na 100% a ilu się zastanawia?:>

#89 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 28 lipiec 2010 - 08:54

Cytat

http://www.naszosie....om-w-spiaczce”/

Przeczytajcie sobie na co idzie to 100 zł wpisowe a nie tylko krytykujecie ze za duzo.

Ja jadę na 100% No chyba że wydarzy się coś nieprzewidzianego, sami wiecie: rodzina, praca itp. Zastanawiam się tylko nad wyborem trasy :-/ Na razie zapisałem się na dystans sport ale na co dzień zasuwam raczej po płaskim, więc mam nad czym się zastanawiać ale najwyżej pokręcę po swojemu i nie będę się zabijać ;-) Myślę że najważniejsze jest uczestnictwo i atmosfera, natomiast jakiekolwiek poważne traktowanie takiego etapu trzeba zacząć rok wcześniej to wtedy można mieć blade szanse na jakąkolwiek rywalizacje ;-) Pozdrowienia dla wszystkich zdecydowanych i niezdecydowanych :oops: Jacek

#90 wujek

wujek
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 28 lipiec 2010 - 09:34

Cytat

Ja jadę wersję SPORT. Wpłaciłem już kasiorę 8-) . Trasę juz przejechałem miesiąc temu, o czym pisałem już wcześniej. Czas 2h21min, średnia 18.85km/h, przewyższenia ok 1050m. Rower trekkingowy.

zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl 

#91 Sid

Sid
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • Skądsiemianowice

Napisano 28 lipiec 2010 - 11:02

Ja jadę już sie zapisałem i wpłaciłem kase.
To będzie mój pierwszy wyścig na szosówce, wziałem trase fitnes

#92 narek

narek
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 28 lipiec 2010 - 13:55

Dorga na "sporcie" jest raczej ok. Tzn asfalt równy i prawie bez dziur. w niektórych miejscach jak np na skrzyżowaniu w szaflarach wymienili własnie nawierzchnię. Ogólnie nawierzchnię oceniam na 8,5 w skali do 10 z wyjątkiem przejazdów kolejowych. Gorzej z szerokością szczególnie na odcinku z Sierockie do Białego Dunajca i potem do Gliczarowa jest podobnie ok 4 m, ale tam się jedzie o jakieś 40-50 km wolniej. Martwi piach i żwirek na zakrętach przy zjeździe do Białego. Nie ma tego dużo ale przy takim tempie może być b śliko.
Jeżeli będzie lało zmienię trasę na fitnes. Wybrałem życie dla gór ;-) a rower mi tylko ma w tym pomagać więc wielkiej plamy za "fitnes" nie będzie ;), za to będzie gwarancja przeżycia.

#93 wujek

wujek
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 28 lipiec 2010 - 14:12

Cytat

Gorzej z szerokością szczególnie na odcinku z Sierockie do Białego Dunajca i potem do Gliczarowa jest podobnie ok 4 m, ale tam się jedzie o jakieś 40-50 km wolniej. Martwi piach i żwirek na zakrętach przy zjeździe do Białego. Nie ma tego dużo ale przy takim tempie może być b śliko.

Podobnie jest przy zjeździe z Gliczarowa przez Rusiński Wierch do dolnej Bukowiny. Bardzo wąsko i bardzo, bardzo stromo przy ograniczonej widoczności zwłaszcza w samiuśkiej końcówce zjazdu. Nawet gorzej niż końcówka zjazdu z Leszczyn (Sierockiego), o której tu piszesz.

zapraszam na moją stronę w całości poświęconą górskim fotorelacjom --> www.fotografie.nowytarg.pl 

#94 howard

howard
  • Użytkownik
  • 135 postów
  • SkądKatosy

Napisano 28 lipiec 2010 - 14:23

Cytat

Cytat

Gorzej z szerokością szczególnie na odcinku z Sierockie do Białego Dunajca i potem do Gliczarowa jest podobnie ok 4 m, ale tam się jedzie o jakieś 40-50 km wolniej. Martwi piach i żwirek na zakrętach przy zjeździe do Białego. Nie ma tego dużo ale przy takim tempie może być b śliko.

Podobnie jest przy zjeździe z Gliczarowa przez Rusiński Wierch do dolnej Bukowiny. Bardzo wąsko i bardzo, bardzo stromo przy ograniczonej widoczności zwłaszcza w samiuśkiej końcówce zjazdu. Nawet gorzej niż końcówka zjazdu z Leszczyn (Sierockiego), o której tu piszesz.

Czyli wychodzi powoli na to , ze to trasa dla tych co potrafią (nie boją się) zjeżdżać, a nie dla tych co potrafią podjeżdżąć... :-P

#95 wujek

wujek
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • SkądNowy Targ

Napisano 28 lipiec 2010 - 14:29

Cytat

Czyli wychodzi powoli na to , ze to trasa dla tych co potrafią (nie boją się) zjeżdżać, a nie dla tych co potrafią podjeżdżąć... :-P

Troche jednak chyba przesadzamy i lekko panikujemy :-P Po prostu stwarzamy atmosferę grozy :mrgreen:

#96 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 28 lipiec 2010 - 14:59

Cytat

Cytat

Troche jednak chyba przesadzamy i lekko panikujemy :-P Po prostu stwarzamy atmosferę grozy :mrgreen:

ejj ja chce wrócić żywy :mrgreen:

#97 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 28 lipiec 2010 - 15:10

Wiecie co......wszyscy i ja też, przeżywamy ten wypad jak mrówka okres.......co ma być to będzie, oczywiście moim skromnym zdaniem.... :oops: :mrgreen:

#98 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 28 lipiec 2010 - 15:32

Cytat

Wiecie co......wszyscy i ja też, przeżywamy ten wypad jak mrówka okres.......co ma być to będzie, oczywiście moim skromnym zdaniem.... :oops: :mrgreen:

Pewnie nic wielkiego nie będzie, część z Nas myśleć będzie o tym by dojechać do mety w tempie przyzwoitym, nieośmieszającym, a część pewnie po cichu liczy na jakiś mały sukces, czyli np. pozycja w pierwszej dziesiątce.

Moje oczekiwania są skromne: ładna pogoda, wielka frajda żadnych niemiłych przygód typu gleba czy guma i miejsce w pierwszej stupięćdziesiątce, które oznacza zagarnięcie medaliku :)

#99 condoor

condoor
  • Użytkownik
  • 361 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 28 lipiec 2010 - 15:50

Cytat

Cytat

Pewnie nic wielkiego nie będzie, część z Nas myśleć będzie o tym by dojechać do mety w tempie przyzwoitym, nieośmieszającym, a część pewnie po cichu liczy na jakiś mały sukces, czyli np. pozycja w pierwszej dziesiątce.

Moje oczekiwania są skromne: ładna pogoda, wielka frajda żadnych niemiłych przygód typu gleba czy guma i miejsce w pierwszej stupięćdziesiątce, które oznacza zagarnięcie medaliku :)

I o to chodzi............To mi się podoba :mrgreen:

#100 narek

narek
  • Użytkownik
  • 27 postów
  • SkądOświęcim

Napisano 28 lipiec 2010 - 16:04

[quote name="howard"][quote name="wujek"][quote]

Czyli wychodzi powoli na to , ze to trasa dla tych co potrafią (nie boją się) zjeżdżać, a nie dla tych co potrafią podjeżdżąć... :-P[/quote]
NAwet może nie dla tych co się nie boją ile dla tych co potrafią uniknąć kontaktu z tymi co się nie boją a jeszcze nie umieją ;-)

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy