Skocz do zawartości

Zdjęcie

Badania wydolnościowe.

213 odpowiedzi w tym temacie

#141 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 10 styczeń 2011 - 20:36

Pozwolę sobie wpisać notkę z magazynu rowerowego.

Gdzie i za ile można zrobić badania.

Warszawa -> COMS
tel. 22-592-93-40 lub 43. coms.pl (400zł)
Warszawa -> Instytut Sportu,
tel. 22-834-08-12. wew. 235. insp.pl (300-600zł)
Katowice -> AWF
tel. 32-207-5185, knfm.awf.katowicel.pl (300-330 zł)

#142 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 styczeń 2011 - 20:41

Jak już wrzucasz to wrzuć całość ;)
Trzeba jeszcze dopisać:

Wisła - Centrum Diagnostyki Diagnostix
www.diagnostix.pl (200-300zł)

Wrocław - AWF Pracownia Badań Wysiłkowych
www.awf.wroc.pl (400zł)

pzdr

#143 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 10 styczeń 2011 - 23:39

Dzięki Virenque, za uzupełnienie, nie było czasu :)

#144 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 marzec 2011 - 11:43

Tak mnie naszło, po tym jak sobie poszperałem w necie i zobaczyłem [znowu] temat Marit Bjoergen.. Która "dopinguje" się SYMBICORTem...

Takie moje pytanie.. Czy wyzywalibyście "kolege" ,który stanie obok Was na starcie maratonu ,od dopingowicza tylko przez to ,że wciąga symbicort ,który przypisał mu lekarz?
Zakładając oczywiście ,że przyjeżdżacie razem na metę. Bo jak Wam taki dołoży to oczywiście "doper" :-P

#145 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 18 marzec 2011 - 11:54

Cytat

Tak mnie naszło, po tym jak sobie poszperałem w necie i zobaczyłem [znowu] temat Marit Bjoergen.. Która "dopinguje" się SYMBICORTem...

Takie moje pytanie.. Czy wyzywalibyście "kolege" ,który stanie obok Was na starcie maratonu ,od dopingowicza tylko przez to ,że wciąga symbicort ,który przypisał mu lekarz?
Zakładając oczywiście ,że przyjeżdżacie razem na metę. Bo jak Wam taki dołoży to oczywiście "doper" :-P

Normalnie nie miał bym nic przeciwko, ale Norweżki wszystkie mają astmę. 2 lata temu zdobywały brąz czasami, a jak by miały astmę na serio, to by nawet tego nie zdobyły. A 2 lata temu przed zawodami okazało się że są chore wszystkie :-P

#146 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 18 marzec 2011 - 13:40

Cytat

To zależy czy by mu przepisał, bo ma astmę, czy... sam sobie dokończ :P

Perkoz zgadza się. Jakieś te Norweżki słabe... Norwedzy za to na astmę nie narzekają :mrgreen: :mrgreen:

#147 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 marzec 2011 - 13:51

Zobaczcie sobie jakie miejsca miały Norweżki na mistrzostwach świata w Libercu w 2009:
http://pl.wikipedia....Klasycznym_2009
Baaaaaardzo dziwne jest, że właśnie po tej imprezie u większości z nich zdiagnozowano astmę, dla mnie to jest chore wszystko.
Skoro ktoś kto ma astmę leci na podbiegu jak czołg i nie ma zadyszki, a nasza zdrowa Justyna ciężko oddycha to ja więcej dowodów na to, że to nie jest fair nie potrzebuję.
pozdrawiam

#148 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 postów
  • SkądPTB

Napisano 18 marzec 2011 - 15:10

Po prostu Justyna jeszcze nie ma astmy ale może mieć w przyszłości .... prawdopodobnie jej organizm jest po prostu silny i komunistyczne czekoladopodobne produkty i mielonki z puszki ją zahartowały, poza tym jeśli mieszkała w bloku z wielkiej płyty i dożyła tego wieku to nic jej nie ruszy;-) Norweżki nie miały tyle szczęścia i wychowywały się w czystej okolicy i organizm nie miał do czynienia z patogenami więc gdy zaczęły podróżować po świecie i wdychać różne z nich ich organizm się zbuntował i ...astma gotowa!! :cry: :mrgreen:
Aż strach pomyśleć jak się dorobi na reklamach i zamieszka w ekologicznym domu :roll:

A co do badań wydolnościowych to nie wiem co w tym jest ale czasem na kacu mam większego pałera niż normalnie. Badał to ktoś?

#149 Perkoz

Perkoz
  • Użytkownik
  • 265 postów
  • SkądWołomin

Napisano 18 marzec 2011 - 17:33

Bezdred nie mów że po kacu jest większy power, bo już widzę jak na TDP śmigają skacowani Polacy :mrgreen:

#150 PsYhOl

PsYhOl
  • Użytkownik
  • 1064 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 18 marzec 2011 - 18:44

Perkoz, ja też na porządnym kacu potrafię nieźle pocisnąć, ale do max 30km.. później momentalnie flaczeję i nie mam sił uciągnąć 30kmh.. Też mnie ciekawi dlaczego, bo męczę się niemiłosiernie, a na rowerze jadę dość ostro i pewnie.

#151 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 18 marzec 2011 - 19:21

Ja tu pytam o nasze "zadupie sportowe" ,a oni mi o norweżkach i kacach :mrgreen:
A nawiązując do postu perkoz'a to śmiem twierdzić ,że nasi jechali by na podwójnym gazie ciągle bo by wytrzeźwieć nie zdążyli :-D

#152 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 18 marzec 2011 - 21:47

xubix fajny przykład dajesz :-P
Perkoz, kuba259, Virenque, bezdred, nie mam nic przeciwko jak jest delikatny OT ale co ma wspólnego astma Norweżek z badaniami wydolnościowymi...???

#153 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 marzec 2011 - 22:05

Zaczął Xubix :P
Po prostu jak słyszę temat astmy i Norweżek to muszę się wypowiedzieć, bo szlak mnie trafia, nawet kosztem OT...
Żeby nie było całkowicie OT to zastanawia mnie jakie badania robią właśnie biegacze narciarscy i biathloniści - na bieżni czy na rowerze stacjonarnym ?
pzdr

#154 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 19 marzec 2011 - 19:33

Cytat

na bieżni czy na rowerze stacjonarnym ?

Podejrzewam, że na rowerze, bo przecież w jakimś tam ich okresie przygotowań to właśnie jeżdżą na rowerze, a nie biegają :) - Z tegi wnioskuję, że jest to właśnie rower.

#155 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 21 marzec 2011 - 13:30

Cytat

Cytat

Obserwuję wątek i czekam na Wasze relacje z badań / z wielką niecierpliwością - ale w pyskówki się już nie dam wciągnąć/.

W marcu będę robił na 100% (w tym roku nie dam rady ani z czasem ani z kasą). Masz moje słowo, że relacja będzie. Każda opinia będzie mile widziana.

Czekam z wielką niecierpliwością. ;-)

#156 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 18 kwiecień 2011 - 09:37

Muszę tu wkleić informację jaką Malik zamieścił w usuniętym już wątku pt. “Kurs żywienia i suplementacji”. Dzięki niemu mamy dowód, że po tym forum buszował reklamiarz, jednak umieszczenie tej informacji w śmietniku uniemożliwia zdobycie tej wiedzy przez wielu forowiczów, którzy w tamtym wątku nie brali udziału. Ten reklamiarz założył lub wtrącał się do kilku wątków / w tym do tego / robiąc wodę z mózgów niezorientowanych w temacie /przy okazji rzucając inwektywami na swoich kontrdyskutantów – myślę o sobie:)/. Cytuję wpis Malika:

Wysłany: 2011-04-16, 07:39

--------------------------------------------------------------------------------

alfaketoalfa13 napisał/a:
byłam na kursie Olimpiakosa we Wrocławiu 3 tyg. temu. jestem bardzo zadowolona i polecam wszystkim. studiuję na AWF-ie ale na kursie dowiedziałam się wielu ciekawostek i praktycznych informacji, które dziś wykorzystuję w treningach. fajna sprawa.

Tak oczywiście.

"byłam, byłem, mój kolega był" itd.

7 użytkowników, 1 IP, ten sam sposób pisowni. Na pewno to zachęci ludzi do udania się do tejże firmy.
Zaraz zrobimy czystkę.

alexa80 [ 8 Posty ]
oliwia32 [ 2 Posty ]
edward-t [ 2 Posty ]
antonii1 [ 1 Post ]
kevin19 [ 1 Post ]
antos141 [ 1 Post ]
alfaketoalfa13 [ 1 Post ]

Ostatnia 6 idzie do kasacji.

Ponieważ paru innych uczestników tych “skażonych” wątków poszło tropem tego reklamiarza, co czasami rozwalało teamat, radzę przeczytać je od nowa.
6 nicków tego reklamiarza "idzie do kasacji" więc może się zdarzyć, że nie będzie już można zapoznać się z jego wpisami /obym się mylił/.
Proszę niniejszym administratora i modów o ich pozostawienie z odpowiednią adnotacją /dla wiedzy starych i nowych uczestników/.

#157 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 kwiecień 2011 - 16:07

marekg58 dobre spostrzeżenie, zaraz opatrzę wpisy tych użytkowników odpowiednią notką.

#158 Gosc_marekg58_*

Gosc_marekg58_*
  • Gość

Napisano 18 kwiecień 2011 - 19:10

Cytat

zaraz opatrzę wpisy tych użytkowników odpowiednią notką.

Dzięki.
PS:
alexa80 to wyjątkowo prymitywny reklamiarz i nawet ja go wyczułem /choć nie mam takich zdolności-naiwny jestem z natury/, ale jeśli na tym forum jest więcej takich, to "przesrane".
Piszę tak, bo śledzę tylko kilka wątków i mam wrażenie, że prawie każdy, który się dobrze rozwija dostaje "swojego opiekuna" od marketingu. Nie potrafię tego udowodnić, więc żeby nie posądzać kogoś fałszywie zadaję "głupie pytania"; po udzielonej mi odpowiedzi/ripoście każdy, kto chce się wgryźć w temat może ocenić intencje..

#159 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 22 kwiecień 2011 - 17:12

Jeszcze jeden post pod postem w krótkim odstępie czasu i poleci kolejne ostrzeżenie, które jest równoznaczne z brakiem możliwości pisania na forum przez pewien czas.
Pomijam już fakt postów nic nie wnoszących do danego tematu.

#160 Gosc_adam.kolarz_*

Gosc_adam.kolarz_*
  • Gość

Napisano 24 kwiecień 2011 - 07:50

ciekawy wontek.
ja do Olimpiakosa nic nie mam. nie będę pisał że są super i tanio biorą (nie wiem ile:), ale chcę wtrącić 3 grosze. jestem kolarzem z kadry Polski - jeżdżę sprit klasyczny, 500 i 1000 m, czasem keirin. w dniach 21-22 kwietnia wykonywali nam badania już po raz 4 w ciągu kilku miesięcy. bardzo sympatyczni i spoko ludzie. trener Kasprzak sprawdzał też inne firmy, ale ostatecznie powrócił do olimpiakosa.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy