Trening Podjazdów
Napisano 08 czerwiec 2018 - 13:46
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gosc_AdamKrz94_*
Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:39
Tu nie ma mocnych wyjazdów ale już na magurce(blisko 14 minut)są 6.4
Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:01

- mess lubi to
Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:05
Blue, dnia 08 Cze 2018 - 14:01, napisał:
Czekajcie czy ten kolega z pierwszego postu chce nadganiac za kolegami, czy od razu byc najlepszy w ogole? Bo wg Arniego to idzie o to drugie, a beskid i ja caly czas o tym pierwszym. Ja tu pisze z perpsektywy amatora, jak ma prace, rodzine itp to tym trudniej zorganizowac treningi i wcale nie muszą byc priorytetem. U mnie nie są(zresztą o ile w zeszłym roku mialem to jakos usystematyzowane, to w tym leżę, bo zdrowie i inne obowiazki wszystko rozwalają), a też chcę dogonić kumpli którzy też nie maja cudnych mocy a wszyscy smigamy po tych beskidzkich górkach
. Mi wystarczy polowa "stawki" na niektorych podjazdach w okolicy.
chciał nadganiać za kolegami, ale reszta zdecydowała, że musi zostać mistrzem galaktyki teraz już nie ma wyjścia
- Yar_Tur lubi to
Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:14
Beskid chłopie, ciebie się już nawet czytać nie chce.
Nie synku, na żadnym szczycie, znam swoje miejsce w szeregu doskonale. Ten szczyt który ty nazywasz kosmosem mam jednak w innym miejscu, mam inne ambicje i inne oczekiwania, a tobie jest to ciężko zrozumieć. 8 lat temu myślałem dokładnie tak jak ty, nie potrafiłem pojąć jak to jest możliwe poginąć czterdziestką przez godzinę czy choćby 30 minut, przecież normalni ludzie jeżdżą 33km/h. Po kilku latach treningów wiem, że 40km/h to dopiero podstawa góry, wyżej jest kilka przełęczy, a prawdziwe TOP20 Everestu na lokalnych zawodach, to może 3 pierwszych zawodników na Mega. Reszta (miejsca 10-30) to szersza lub węższa czołówka, która w skali kraju powiększa twój top do ilości 1000 osobników.
Mess dokładnie to samo napisał, ale ty potrzebujesz jakichś dowodów, wykresów, danych osobowych, a ja nie mam zamiaru ci tego wysyłać. Ty uprawiaj swoją turystykę, inni niech się ścigają, a zawody niech ich weryfikują. Powodzenia, przyjedź kiedyś na nizinki i zobacz gdzie odjechał top.
Adam dobrze napisał, tak wygląda TOP20, potem jest 1, 2, 3 i 4 liga, a na końcu turyści. Nasz beskiduś jest na tym końcu, ja jestem w 4 i walczę o 3. Mess jest w 3 i może walczy o 2. Pierwsza liga regularnie wygrywa lokalne zawody dla amatorów z kilku minutową przewagą, a top generuje +6w i się śmieje. Takie są realia.
Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:28
Wykresy, tabele. Mess jest wiarygodny, a ty nie, ot taka roznica. Nie masz pojęcia, ani praktycznego doświadczenia, więc nie masz co pokazać. Idąc twoim tropem celuję w top 3 TdF, a co, nie mogę?
Bajki zostawmy na dobranoc, a skupmy się jednak na przeciętnych amatorach jak autor tematu, czyli takich pomiędzy 250-300W FTP
A na nizinki nie przyjadę, bo to nudne. Wolę góry, choć kompletnie nie mam do tego predyspozycji Mogę zostać turystą i mieć ponad 300W, mi pasuje
Mess przyjeżdża w top 20 a ty go zdegradowałeś do 3 ligi nieładnie
Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:47
To zrozum w końcu, że nie mam zamiaru być wiarogodnym wobec ciebie. Przyjmij to do wiadomości i daj se siana w końcu, bo zachowujesz się jak gimnazjalista.
Całe szczęście w końcu zrozumiałeś, że piszesz z punktu widzenia amatora rowerzysty na poziomie 250/300. Twój top jest w tej 3/4 lidze, super, to też są sukcesy. Niestety mój czy Messa jest o oczko wyżej, ale jest tylko jeden top ten prawdziwy i wszystkim nam jest do niego daleko, a po drodze jest jeszcze kilka mniejszych.
Chłopak chce jeździć lepiej, to nie ma innej drogi jak podnieść swoją moc o 50W do 300. Ale nie wmawiajmy ludziom, ze generując już te 300 osiągamy jakiś szczy, bo tak nie jest wcale. Szczyt to jest tam, na tej Magurce i wartości o których napisał Adam.
A poniżej pokaz pierwszej ligi amatorskiej i waty na jakich się kręci tak naprawdę:
https://www.strava.c...gments/12086521
Niestety, z poziomem 300 nie łapiemy się do żadnego top20, takie są realia, a prawdziwa pierwsza liga kręci na 370. Ile by to wyszło dla wagi 75kg??? Tak, prawie 5W/kg
I żeby nie było, tak wygląda porównanie amatorskiej 1 ligi kontra reszta świata:
https://www.strava.c...gments/17581721
Dodaj odpowiedź