Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trening Podjazdów

235 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2018 - 13:38

Uprzedzając mówię to nie ze swojej perspektywy bo ostatnio nawet nie jeżdżę, tylko obiektywnie jak to wygląda

#62 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 czerwiec 2018 - 13:39

Nie no, jasne, 5W to kręcą goście, co jadą na piwo pod sklep :)

• tadzikpl lubi to

#63 Gosc_DivisionBell_*

Gosc_DivisionBell_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2018 - 13:45

Ale ja nie mówiłem o płaskim tylko o 15 minutowym podjeździe, dajmy na to o średnim nachyleniu 6-7 %.

#64 tadzikpl

tadzikpl
  • Użytkownik
  • 861 postów

Napisano 08 czerwiec 2018 - 13:46

5W/kg na evencie godzinnym na Zwift uruchamia działania Zada, bo to już zalatuje jakimś smrodkiem typu kombinacja z wagą albo szacher macher z ciśnieniami opon i kalibracją trenażera. To tak tylko dla nadania kontekstu. W realu ciut więcej średnio na godzinę i sprawdzają, czy astmy nie masz aby..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#65 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2018 - 13:48

Na prawie 12 minutowym miałem 5.5 i jestem tam 3 na ponad 1000 ludzi. 4w to może 2 setka nie wiem ale to będzie 3-3.5 minuty dłużej. Mocni zawodnicy na takich podjazdach potrafią kręcić 6.5-6.8 w

#66 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:25

Krzepuś rzuć linka, chociaż oczy nacieszyć tymi potforami :)

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka

#67 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:26

Jakiego linka Jarku?

#68 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:27

Krzepuś pisze przez sen i wydaje mu się, że startował w wyścigu z kalendarza Protouru ;)

A może to był wyścig MTB i moc liczona od wagi razem z rowerem i to takim cięższym? :P

#69 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:31

do segmentu o którym wspominasz

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka

#70 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:39

https://www.strava.c...egments/5795555
Tu nie ma mocnych wyjazdów ale już na magurce(blisko 14 minut)są 6.4

#71 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:49

Arni jak to zobaczy to się załamie. Myślał że jest na szczycie, taki zajebisty i zna wszystkich, a tu zonk ;)

#72 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:51

Ee to licha jazda była i tyle. Oberwalo mi sie za to do tego

#73 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2018 - 14:57

co to znaczy licha? 350W przy 64kg przez 12min to ładnie. Resztę tych ludzi można znaleźć na wikipedii, amatorzy pełną gebą :D

#74 Blue

Blue
  • Użytkownik
  • 229 postów
  • SkądKrak/Inwałd

Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:01

Czekajcie czy ten kolega z pierwszego postu chce nadganiac za kolegami, czy od razu byc najlepszy w ogole? Bo wg Arniego to idzie o to drugie, a beskid i ja caly czas o tym pierwszym. Ja tu pisze z perpsektywy amatora, jak ma prace, rodzine itp to tym trudniej zorganizowac treningi i wcale nie muszą byc priorytetem. U mnie nie są(zresztą o ile w zeszłym roku mialem to jakos usystematyzowane, to w tym leżę, bo zdrowie i inne obowiazki wszystko rozwalają), a też chcę dogonić kumpli którzy też nie maja cudnych mocy a wszyscy smigamy po tych beskidzkich górkach ;). Mi wystarczy polowa "stawki" na niektorych podjazdach w okolicy.
  • mess lubi to

#75 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:03

Ma Magurce za to Przemek jechał 6.4 wg miernika 😳😵 to już poziom b wysoki na 14 minut trwania podjazdu

#76 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:05

Blue, dnia 08 Cze 2018 - 14:01, napisał:

Czekajcie czy ten kolega z pierwszego postu chce nadganiac za kolegami, czy od razu byc najlepszy w ogole? Bo wg Arniego to idzie o to drugie, a beskid i ja caly czas o tym pierwszym. Ja tu pisze z perpsektywy amatora, jak ma prace, rodzine itp to tym trudniej zorganizowac treningi i wcale nie muszą byc priorytetem. U mnie nie są(zresztą o ile w zeszłym roku mialem to jakos usystematyzowane, to w tym leżę, bo zdrowie i inne obowiazki wszystko rozwalają), a też chcę dogonić kumpli którzy też nie maja cudnych mocy a wszyscy smigamy po tych beskidzkich górkach ;). Mi wystarczy polowa "stawki" na niektorych podjazdach w okolicy.

chciał nadganiać za kolegami, ale reszta zdecydowała, że musi zostać mistrzem galaktyki :D teraz już nie ma wyjścia ;)

• Yar_Tur lubi to

#77 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:06

Jakiś Przegibek, Żar czy treningi z Twomarkiem. Znam osobiscie sporo ludzi z czołówki na tych segmentach, wiem co potrafią i powiem wprost. Amatorzy o jakich ja czy ty myślimy nie mają z nimi żadnych szans. 

#78 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:14

Beskid chłopie, ciebie się już nawet czytać nie chce.

Nie synku, na żadnym szczycie, znam swoje miejsce w szeregu doskonale. Ten szczyt który ty nazywasz kosmosem mam jednak w innym miejscu, mam inne ambicje i inne oczekiwania, a tobie jest to ciężko zrozumieć. 8 lat temu myślałem dokładnie tak jak ty, nie potrafiłem pojąć jak to jest możliwe poginąć czterdziestką przez godzinę czy choćby 30 minut, przecież normalni ludzie jeżdżą 33km/h. Po kilku latach treningów wiem, że 40km/h to dopiero podstawa góry, wyżej jest kilka przełęczy, a prawdziwe TOP20 Everestu na lokalnych zawodach, to może 3 pierwszych zawodników na Mega. Reszta (miejsca 10-30) to szersza lub węższa czołówka, która w skali kraju powiększa twój top do ilości 1000 osobników.

Mess dokładnie to samo napisał, ale ty potrzebujesz jakichś dowodów, wykresów, danych osobowych, a ja nie mam zamiaru ci tego wysyłać. Ty uprawiaj swoją turystykę, inni niech się ścigają, a zawody niech ich weryfikują. Powodzenia, przyjedź kiedyś na nizinki i zobacz gdzie odjechał top.

Adam dobrze napisał, tak wygląda TOP20, potem jest 1, 2, 3 i 4 liga, a na końcu turyści. Nasz beskiduś jest na tym końcu, ja jestem w 4 i walczę o 3. Mess jest w 3 i może walczy o 2. Pierwsza liga regularnie wygrywa lokalne zawody dla amatorów z kilku minutową przewagą, a top generuje +6w i się śmieje. Takie są realia.

#79 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:28

Wykresy, tabele. Mess jest wiarygodny, a ty nie, ot taka roznica. Nie masz pojęcia, ani praktycznego doświadczenia, więc nie masz co pokazać. Idąc twoim tropem celuję w top 3 TdF, a co, nie mogę? :P

Bajki zostawmy na dobranoc, a skupmy się jednak na przeciętnych amatorach jak autor tematu, czyli takich pomiędzy 250-300W FTP :)

A na nizinki nie przyjadę, bo to nudne. Wolę góry, choć kompletnie nie mam do tego predyspozycji :P Mogę zostać turystą i mieć ponad 300W, mi pasuje :)

Mess przyjeżdża w top 20 a ty go zdegradowałeś do 3 ligi nieładnie :P

#80 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 08 czerwiec 2018 - 15:47

To zrozum w końcu, że nie mam zamiaru być wiarogodnym wobec ciebie. Przyjmij to do wiadomości i daj se siana w końcu, bo zachowujesz się jak gimnazjalista.

Całe szczęście w końcu zrozumiałeś, że piszesz z punktu widzenia amatora rowerzysty na poziomie 250/300. Twój top jest w tej 3/4 lidze, super, to też są sukcesy. Niestety mój czy Messa jest o oczko wyżej, ale jest tylko jeden top ten prawdziwy i wszystkim nam jest do niego daleko, a po drodze jest jeszcze kilka mniejszych.

Chłopak chce jeździć lepiej, to nie ma innej drogi jak podnieść swoją moc o 50W do 300. Ale nie wmawiajmy ludziom, ze generując już te 300 osiągamy jakiś szczy, bo tak nie jest wcale. Szczyt to jest tam, na tej Magurce i wartości o których napisał Adam.

A poniżej pokaz pierwszej ligi amatorskiej i waty na jakich się kręci tak naprawdę:

https://www.strava.c...gments/12086521

Niestety, z poziomem 300 nie łapiemy się do żadnego top20, takie są realia, a prawdziwa pierwsza liga kręci na 370. Ile by to wyszło dla wagi 75kg??? Tak, prawie 5W/kg

I żeby nie było, tak wygląda porównanie amatorskiej 1 ligi kontra reszta świata:

https://www.strava.c...gments/17581721

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy