Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trening Podjazdów

235 odpowiedzi w tym temacie

#121 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 czerwiec 2018 - 13:32

Nie mess, to jest właśnie ta prosta zależność pozwalająca już bardzo dokładnie określić możliwości zawodnika. Przy niskiej wadze będzie to świetny kolarz, przy 100+ może już nie koniecznie. Pytanie zatem jak najbardziej na miejscu skoro już się chwalimy i bawimy.

#122 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 09 czerwiec 2018 - 13:34

To na podwórku amatorskim raczej absolutna czołówka...

#123 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 czerwiec 2018 - 13:35

Ile tacy generują mocy ftp?

#124 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2018 - 13:44

z ponad godzinnego wyscigu xc jakiś czas temu miał 410NP

oczywiście setki takich kolesi są, nawet w maratonach dla dzieci typu PB, i nie jest to żaden godny punkt odniesienia

#125 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 czerwiec 2018 - 13:52

Mówisz o sobie mowiąc o setkach czy o takich koniach? Przecież Adam ci odpowiedział, po co te uszczypliwości? Nie rozumiem.

#126 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2018 - 14:03

mówię o takich koniach, oczywiście ironicznie... a po to, że takich lub podobnych znajdziesz we wszystkich większych cyklach na przodzie, nie ważne czy pojedziesz mazovie, kresowe, mazury czy co tam. Dla mnie jako takiego nooba to w zupełności wystarcza jako punkt odniesienia, dla Ciebie czy krzepusia potrzeba mistrza wszech czasów w życiowej formie, a tak naprawdę pewnie nigdy z aktywnym prosem z domowego podwórka nie będziecie mieli szansy wystartować.

Jak zluzujesz, to i przyjemność znajdziesz ze ścigania się z kimkolwiek.

do tego nie odpowiadasz na moje komentarze, tylko na te na które Ci wygodnie, więc ja passe :)

• beskidbike lubi to

#127 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 czerwiec 2018 - 14:21

Na przodzie czyli gdzie? Miejsca 1-3 na Giga gdzie strata kolejnego wyniesie 10 minut, czy raczej 10-30 na Mega ze stratą do zwycięzcy 10/15 minut? Jak to pierwsze, to masz właśnie odpowiedź, po zebraniu ich do kupy robi się prawdziwe grono hucznie nazwane TOP 20. Jak to drugie to niestety, jest nas setki. I w tej kwestii się własnie zgadzamy tylko nie wiedzieć czemu źle odczytujesz to co ja piszę.

A co do reszty wcale nie zaprzeczam, tak właśnie jest i znając swoje miejsce w szeregu głośno o tym mówię. I teraz jak sam widzisz, TOP10 lokalnego podjazdu za kioskiem pani Jadzi w Beskidach gdzie zawodnicy nie umywają się nawet do takich koni, absolutnie nie można nazwać żadnym topem, bo i co to za top 300/4? To dopiero środek tabeli chyba, że na na tym segmencie Magórkowym mamy takie nazwiska jak przedstawione, a na mikrej przełęczy w Karkonoszach dopiero na 6 pozycji widnieje Michaś Kwiatkowski. 

#128 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 09 czerwiec 2018 - 14:30

Trzeba patrzeć jak kto gdzie jechał. Na Kocierzy prawda mam czas prawie najszybszy, ale Przemek nie jechał tam w trupa tylko pod progiem... Najlepsi górale świata wyjadą Kocierz(ten segment) w 9 minut. To daje 6.7-6.8w kg. Za to na Magurce tylko dwa pierwsze miejsca są topem choć najszybsi górale w szczycie formy urwali by tam minutę być może

#129 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2018 - 14:36

no ja patrze na top3 open i na top3 mojej kategorii, która zazwyczaj jest top3 open tak czy siak, taki wiek... jak pojechałem 6 czy 8 miejsce open to na co miałem patrzeć? Nawet leszcze jak ja powinni patrzeć przed siebie.

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka

#130 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 czerwiec 2018 - 14:43

A to tylko Kocierz, na Modre Sedlo w Karczkach Kwiato jechał prawie 30 minut (6 czas), jakim tempem nie wiem, to był jeden z kolejnych podjazdów. Ile zatem może pojechać amator mający 3,7W/340W, na góralu, przy wadze własnej 90kg i z dodatkowym plecakiem 8 czy 10kg? Niestety będzie miał niesamowitą stratę mimo, iż lokalny płaski ogórek zaliczy na bardzo fajnym miejscu (10-30).

mess, dokładnie o to chodzi także i mi. Nasz punkt odniesienia jest w TOP 1-3 lokalnego wyścigu mimo, iż sami do zwycięzcy stracimy tylko 6-15 minut. Nie możemy zatem to my być jakimś topem, nie z tymi mocami i możliwościami mimo, iż dla chłopaków z miejsc 100/400 tak może się pozornie wydawać. My tylko dobrze pracujemy, trenujemy, odżywiamy, walczymy by im dorównać co pewnie i tak nigdy nie nastąpi (wiek, waga, możliwości finansowe itd). Takie są realia. Czy robimy coś nadzwyczajnego czego ktoś inny by nie mógł zrobić? Nie, trzeba tylko trenować a 300/4 przy 77kg jest możliwe jak najbardziej dla wszystkich. 

#131 Gosc_AdamKrz94_*

Gosc_AdamKrz94_*
  • Gość

Napisano 09 czerwiec 2018 - 14:46

Jak tu się zaczyna pierdolenie ile by stracił 90 kg facet z plecakiem na mtb do Kwiato to wypisuje sie z tej dyskusji.
  • beskidbike lubi to

#132 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 czerwiec 2018 - 14:52

No widzisz, a co niektórzy na tej podstawie próbują oceniać innych każąc wysyłać swoje CV :D ech...

#133 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2018 - 14:57

Arni, dnia 09 Cze 2018 - 13:43, napisał:

mess, dokładnie o to chodzi także i mi. Nasz punkt odniesienia jest w TOP 1-3 lokalnego wyścigu mimo, iż sami do zwycięzcy stracimy tylko 6-15 minut. Nie możemy zatem to my być jakimś topem, nie z tymi mocami i możliwościami mimo, iż dla chłopaków z miejsc 100/400 tak może się pozornie wydawać. 

No właśnie o to chodzi, że ja nigdzie nie piszę i nie pisałem, że jestem jakimś topem. W ogóle się nie szufladkuję.

#134 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 czerwiec 2018 - 15:00

No wiem, ale ktoś tak cię przedstawił niestety:

Cytat

A to co wkleja @mess, to by nas "łyknął" na rozgrzewce  ;) Tyle w temacie...

#135 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 czerwiec 2018 - 15:52

nie znam ani Ciebie ani beskidbike, nie jeździłem z Wami i nie mam pojęcia jak by to było.

Wysłane z mojego MHA-L29 przy użyciu Tapatalka

• Arni i Jaca911 lubią to

#136 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 czerwiec 2018 - 15:52

Mnie by lyknał mess na rozgrzewce, a jego ktoś inny, też na rozgrzewce :) tyle w temacie

Arni, dnia 09 Cze 2018 - 13:43, napisał:

na Modre Sedlo w Karczkach Kwiato jechał prawie 30 minut (6 czas), jakim tempem nie wiem, to był jeden z kolejnych podjazdów. Ile zatem może pojechać amator mający 3,7W/340W, na góralu, przy wadze własnej 90kg i z dodatkowym plecakiem 8 czy 10kg? 

Rozumiem, że przedstawiłeś swój profil? ;)

#137 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 czerwiec 2018 - 16:43

Że ci się jeszcze chce. Uznaj temat za zamknięty, nawet ja już wymiękam.

#138 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3238 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 czerwiec 2018 - 17:37

Arni, dnia 09 Cze 2018 - 12:32, napisał:

Pytanie zatem jak najbardziej na miejscu skoro już się chwalimy i bawimy.

Cały czas wszyscy czekają.

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#139 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 czerwiec 2018 - 17:45

Już się pochwalił. Teraz pytanie, czy te waty to od wagi razem z plecakiem? :P Pewnie jeszcze estymowane, także wiesz... ;)

#140 Gosc_DivisionBell_*

Gosc_DivisionBell_*
  • Gość

Napisano 09 czerwiec 2018 - 17:57

AdamKrz94, dnia 09 Cze 2018 - 12:09, napisał:

Porównujemy do granic ludzkich mozliwosci. Może mamy porównywać do pani Jadzi z warzywniaka? Po co sie oszukiwać.

Armstrong miał 480W Ullrich ponoć 500. Na progu.

Do innych amatorów, a nie gości którzy nic innego poza treningami nie robili i byli prowadzeni przez najlepszych trenerów, lekarzy i szprycowali sie środkami dopingującymi.

• mess lubi to

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy