jaki wykop znalazlem, poczatki z trenażerem, 2012
umilanie jazdy filmikami z YT
Napisano 14 listopad 2019 - 10:28
Ja to się zawsze zastanawiam jak ludzie oglądają seriale robiąc powtórzenia w SS lub na progu. Przecie to pot oczy zalewa i nic nie widać No chyba że to na przejażdżkach tylko.
W sumie nawet jak bym chciał oglądać to nie bardzo bo bez okularów ślepy jestem
Porządny wentylator(y), na głowie bandana (zmieniana jak przecieka) i jedziesz.
Ja tam nigdy okularów nie ściągam. A nie, do spania ściągam
Dobrze ze trening spolaryzowany wchodzi do łask.
Zgadza się. Idealny na treningi trenażerowe - większość czasu opierniczanie się w bardzo niskich strefach (trzeba odrzucić poczucie winy, że się człowiek obija), dwa treningi z mocnymi interwałami w Z5+ i właściwie człowiek nie zdąży się przegrzać, żeby zlać potem. Choć to od długości przerw pomiędzy kolejnymi powtórzeniami, jednak jeśli kierować się tabelą:
to problemu zalewania oczu potem raczej nie będzie.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 14 listopad 2019 - 10:31
Napisano 14 listopad 2019 - 10:35
Na jakiej podstawie PRAWNEJ cenzurowane są i usuwane posty, bez powiadomienia autora? Wielki Znafco Prawa, proszę o wyjaśnienie. Niestety nie mogę zgłosić obrażających mnie i wulgarnych postów, gdyż zostały usunięte.
Regulamin §2.3. §3.7 oraz §5.4
Dodatkowa informacja: https://szosa.org/to...forum/?p=405138
Każdy kolejny wpis nie na temat danego wątku będzie nie tylko kasowany - i to na ogół w całości, bez wyselekcjonowania części wstawianej w celu obejścia regulaminu - ale też autor dostanie ostrzeżenie oraz 3 dniową (za pierwszym razem) blokadę wpisów. Pozostałe szczegóły w regulaminie.
Powyższa informacja jest ostateczna i nie będzie powielana, zwłaszcza dla użytkownika beskidbike.
Żeby stało się za dość regulaminowi: §6.3.3.1: informuję o usunięciu postów użytkowników Adaś , besidbike i innych naruszających regulamin forum.
Napisano 14 listopad 2019 - 10:37
Z tym treningiem spolaryzowanym, to nie wiem do końca jak z periodyzacja. Można to vo2max normalnie od jesieni czy bardziej od początku sezonu(powiedzmy od marca) a wcześniej głównie s1-s2 siła i od czasu do czasu tylko jakieś przepalenie?
Najlepszym treningiem vo2max jest 10x40/20(40s mocy 5 minutowej 20s 50% tej mocy) i 10x30/30(to samo ale 110 do nawet 120% tej mocy maksymalnej 5 minutowej) 1-3 powt na treningu.
Adam, pierwsza część jest bardziej skomplikowana. Informacje w wątku: Trening Spolaryzowany
Doskonałe porównanie tygodniowego obciążenia treningowego zapewnia Intervals.icu
Napisano 14 listopad 2019 - 13:55
Napisano 14 listopad 2019 - 14:00
Napisano 14 listopad 2019 - 14:16
Napisano 14 listopad 2019 - 14:21
No ma to sens, ale nadal nie mam pojecia ile h na trening i ile na tydzień biorac pod uwage że np od czerwca do konca pazdziernika mialem 255 godzin, od 19 stycznia(wtedy dopiero zaczalem rekordowo pozno) 408 godzin do dzisiejszego dnia a moj rekordowy sezon(e zasadzie rok kalendarzowy) miał około 680-700 godzin?
Jechac od razu po 5h ciągle ale lekko(55%) czy raczej po 3-4 mocniej 60-70% a 5-6 od czasu do czasu?
Adamie najpierw trzeba się wprowadzić bo jak od razu zakatujesz duża bazę to efekt będzie odwrotny szybko się zajedziesz i ani efektu ani radości z jazdy
Napisano 14 listopad 2019 - 14:26
No ma to sens, ale nadal nie mam pojecia ile h na trening i ile na tydzień biorac pod uwage że np od czerwca do konca pazdziernika mialem 255 godzin, od 19 stycznia(wtedy dopiero zaczalem rekordowo pozno) 408 godzin do dzisiejszego dnia a moj rekordowy sezon(e zasadzie rok kalendarzowy) miał około 680-700 godzin?
Jechac od razu po 5h ciągle ale lekko(55%) czy raczej po 3-4 mocniej 60-70% a 5-6 od czasu do czasu?
Napisano 14 listopad 2019 - 14:33
Polecam grupę dyskusyjną Fastfitnesstips. Aleks daje dostęp do arkuszy kalkulacyjnych (do możliwości edycji trzeba się do grupy zapisać) między innymi:
FFT Training Periodization Planner (planowanie sezonu i propozycje obciążeń na poszczególne miesiące - Alex proponuje, ale plany treningowe już do kupienia na TP )
FFT Training Optimizer - wybór pomiędzy chyba 11 systemami treningowymi, w tym również spolaryzowanym.
Napisano 14 listopad 2019 - 14:37
Jak to zmniejszac nie rozumiem?
Napisano 14 listopad 2019 - 14:45
Napisano 14 listopad 2019 - 15:23
Napisano 14 listopad 2019 - 15:26