Jump to content

Lance Armstrong - historia subiektywna

515 replies to this topic

#181 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,664 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 January 2013 - 12:04

Wykluczmy teraz z peletonu wszystkich, którzy stosowali i stosują doping. Co dostaniemy? 200 facetów jadących po ulicy, nudniejsze niż golf :)

Rozumiem, że jesteś już na tym poziomie rozwoju, że pojechałbyś szybciej od nich?

Przecież dla kibica stojącego przy szosie to żadna różnica, czy średnia wyniesie 40, czy 38 km/h.

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#182 Gosc_Strider_*

Gosc_Strider_*
  • Gość

Posted 18 January 2013 - 12:08

Przecież dla kibica stojącego przy szosie to żadna różnica, czy średnia wyniesie 40, czy 38 km/h

Jasne. Ale pójdźmy dalej. Dla tych kibiców to żadna różnica, czy jadą kolarze, czy małpy na jednym kole. Staliby i tak ;) Bo coś się dzieje, bo będzie telewizja, bo inni idą, bo to lepsze niż leżenie na kanapie itd.

#183 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,664 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 January 2013 - 12:10

Dobrze, ale co w tym złego? Jest klient i jest popyt, więc jest też podaż. W czym problem?

Chociaż... gdyby był popyt na małpy na monocyklach, to pewnie byłyby takie wyścigi.

rowerplus-logo-2.png

#184 Gosc_Strider_*

Gosc_Strider_*
  • Gość

Posted 18 January 2013 - 12:12

Chodzi o to że nie liczą się kibice. To w większości przypadkowi ludzie, którzy wyszli popatrzeć. I kolarze na pewno o tym wiedzą, więc czemu mieliby się nimi przejmować? Jak oszukują, to dla siebie, żeby się spełnić, wygrać, być kimś, choć przez chwilę.

#185 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,664 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 January 2013 - 12:30

Oczywiście, że robią to dla siebie. Ale co to właściwie zmienia? Doping to doping, oszustwo to oszustwo, a peleton bez dopingu wciąż będzie szybki i widowiskowy, bo wciąż będzie rywalizacja i walka - nawet jeżeli średnia prędkość spadnie o kilkanaście procent.

rowerplus-logo-2.png

#186 Gosc_Strider_*

Gosc_Strider_*
  • Gość

Posted 18 January 2013 - 13:31

peleton bez dopingu wciąż będzie szybki i widowiskowy, bo wciąż będzie rywalizacja i walka - nawet jeżeli średnia prędkość spadnie o kilkanaście procent.

Kolarze właśnie sięgają po doping przez rywalizację i walkę, a nie z chęci jechania kilkanaście procent szybciej (oczywiście to drugie wynika z pierwszego, ale nie jest samo w sobie celem).

Nie ma realnego sposobu, żeby zwalczyć oszustwa. Zawsze komuś się uda. Czy w ten sposób, czy poprzez przekupstwo.

#187 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8,664 posts
  • SkądSzczecin

Posted 18 January 2013 - 13:33

Zgoda, zawsze ktoś będzie próbował oszukać. Ale to nie oznacza, że należy ot tak przestać walczyć z tymi oszustwami.

Jeszcze raz zwracam też uwagę na paszport biologiczny, który bardzo skutecznie ogranicza skalę dopingu poprzez wykrywanie zaburzenia parametrów biologicznych. Można w ten sposób wykryć doping bez wykrywania środka dopingującego, a to daje ogromną przewagę w stosunku do klasycznych testów. Jeżeli nawet komuś uda się ten system oszukać, to skala poprawy wydolności będzie bez porównania mniejsza niż to drzewiej bywało.

rowerplus-logo-2.png

#188 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 posts
  • SkądKaszuby

Posted 18 January 2013 - 13:41

Przypomnijcie sobie co pisaliście o naszym Sylwku. Że wieczny pomocnik, że jak przychodzi do prawdziwej walki to go nie ma, że nigdy nie będzie liderem i nie będzie wygrywał, że wygrał tylko dlatego że pozwolił mu Valverde - tak ten był w przeszłości czysty

A tak konkretnie to kto psioczył na Sylwka? Może nie warto uogólniać?
A tak na marginesie, to wnioskując z reakcji Sylwka, to "Wigginsy" też niezłe ziółka są (ciekawe tylko co biorą? stawiam na doping genetyczny).

Jeśli chodzi o Lanca, to nie tyle chodzi o sam fakt brania dopingu, ale całą tą jego hipokryzję i bezwzględne niszczenie innych ludzi, którzy odważyli się powiedzieć prawdę.

#189 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4,694 posts
  • SkądKraków

Posted 18 January 2013 - 14:23

Zdaniem Faheya Armstrong dawał podczas wywiadu "pokrętne odpowiedzi", a całość była "kontrolowaną sztuczką PR-ową", a USADA wiedziała o wszystkim, co mówił Armstrong, dawno temu.

Treść wywiadu telewizyjnego Armstronga z Oprah Winfrey rozczarowała Faheya, bowiem kolarz nie ujawnił nazwisk osób, które zaopatrywały go w niedozwolone substancje.

- Jeśli Armstrongowi w rozmowie zależało na oczyszczeniu, to nie osiągnął tego celu - dodał Fahey.

http://www.sport.pl/...l#BoxSlotII3img

Rękami i nogami podpisuję się pod komentarzem p. Fahey. Zagrywka pod publiczkę - "patrzcie na mnie, jaki teraz jestem biedny i nieszczęśliwy"...

Żałosne.

heheheh Ojciec , no to ameryki nie odkryleś , bo zawsze jest tak jak sie zrobi jakaś afera gdziekolwiek, a oni będą tłuki postów tysiace w internetach , elaboratów, prelekcji , a w sumie kogo to obchodzi , facet ma co jeść i gdzie mieszkać ..... przejmować sie tym ?? a co z tego mam ??

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604[email protected]

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

#190 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 posts
  • SkądZłocieniec

Posted 18 January 2013 - 16:56

Po tych kilku pierwszych zdaniach

>> <<

mogę zrobić tylko jedno

Obrazek

Nie neguję tego, co zrobił w materii walki z rakiem. To poprostu mój symboliczny znak protestu, reakcja na jego przyznanie się do oszukiwania ...

o k*, mam jego 2 książki ... spalić ?!

Dla Was już wcześniej South Park podejmował ten "problem" ;)
Ktoś wcześniej już to dawał, ale dla przypomnienia:

South Park - Scause for Applause

#191 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 posts

Posted 18 January 2013 - 18:56

dla mnie ten, ktoś przestał istnieć
nie wierzyłem... a dziś to, śmieć moralny

jarek

#192 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Posted 18 January 2013 - 18:57

Tak brałem doping, ale w całym peletonie tylko może 5 nie brało...

To tak jakby zabójca odsiadujący w więzieniu powiedział: no dobra zabiłem go, ale w całym więzieniu tylko może z pięciu nie zabiło...

Oszukał mnie! Czy kogoś z was jeszcze?

#193 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Posted 18 January 2013 - 18:58

Upadła legenda , niestety . Kolejny syf rzucany pod koła n ie wiem komu i czemu ma to służyć .Padło i tyle .
Jarek od śmieci to Go nie wyzywaj , tak nie można
Powinni rozpie ... dolić w powietrze uci i tym podobne popierdółki, taaa nie wiedzieli o niczym . Już to widzę . tnks

#194 Gosc_adazz_*

Gosc_adazz_*
  • Gość

Posted 18 January 2013 - 19:56

Oszukał mnie! Czy kogoś z was jeszcze?

Masz 13 lat? A może jesteś nieprzyzwoicie naiwny?

NIKT z obecnych, NIKT z poprzednich uczestników proturów nie jest czysty!

Co "Wy" jesteście dziećmi? Jak można jeździć 50 km/h nie biorąc? Żaden normalny, zdrowy, wyćwiczony człowiek nie jest w stanie ... owszem po zwykłej amfie nawet ja mogę, pojeździmy?

Straszliwe gówno! Rower to dla mnie pasja i przyjemność .....a nie zwyciężanie, chcesz zwycieżąc "jeden z drugim" weź kolegów i jeźdźcie w koło bloków!!!

No offence,

pzdr

A.

#195 ojcie_c

ojcie_c
  • Użytkownik
  • 312 posts
  • SkądRzeszów

Posted 18 January 2013 - 20:01

heheheh Ojciec , no to ameryki nie odkryleś , bo zawsze jest tak jak sie zrobi jakaś afera gdziekolwiek, a oni będą tłuki postów tysiace w internetach , elaboratów, prelekcji

Nie odkryłem, bo szczerze powiedziawszy nigdy silnorękiemu nie dopingowałem - tylko zawsze tym, którzy go gonili. Inna sprawa, że tamci, z wyjątkiem Evansa, też czyści nie są (mam na myśli Albercika i braci Schlecków, lata 2009 - 2012, wcześniej nie interesowałem się pętlą).

Dlatego dla mnie kolarstwo = sport, który uprawiam wyłącznie dla własnej przyjemności i satysfakcji. Nie ścigam się, na podjazdach wszyscy mi odjeżdżają, ale zawsze duma mnie rozpiera, ilekroć widzę miny kolegów i koleżanek w pracy, kiedy mówię im, ile kilometrów przejechałem na rowerze. Parafrazując klasyka: "koksującym cyborgom mówimy zdecydowane NIE!!!".

#196 Emilo

Emilo
  • Użytkownik
  • 423 posts

Posted 18 January 2013 - 21:53

Amstrong to czubek góry lodowej decyzje i finansowanie takich procederów to rączka tych na wyższych szczeblach poza tym co nie którzy uczepili się tego Amstronga koks był jest i będzie a że był najlepszy w śród nich to wygrywał

#197 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 posts
  • SkądKórnik

Posted 19 January 2013 - 00:06

Oglądam właśnie spowiedź p. Armstronga na Discovery i szczęka opada mi coraz niżej...po prostu : ja pier...e :shock:
Ale mam nieodparte wrażenie , że nie jest do końca szczery...zobaczymy co powie jutro , w "part two". Większość ludzi już wiedziała co powie , ale oglądanie i słuchanie tego co mówi,robi spore wrażenie - we mnie wzbudza ogromny niesmak-chyba najtrafniejsze określenie odczucia jakie mi towarzyszy przy oglądaniu tego wywiadu.

#198 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1,415 posts
  • Skądłódź

Posted 19 January 2013 - 00:32

Ale kłamie aż mu się z uszu kopci

u2250y2014v3.gif

#199 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 19 January 2013 - 00:40

Najważniejsze, że publicznie przyznał się do oszukiwania.
To wystarczy, aby na nowo wyrobić sobie zdanie o tym człowieku ...

#200 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2,523 posts
  • SkądZielona Góra

Posted 19 January 2013 - 00:58

Miałem oglądać ten wywiad.. ba.. czekałem na niego jak się tylko o nim dowiedziałem, ale w końcu stwierdziłem, że szkoda mi na człowieka czasu.
Jak teraz sobie przypomnę jak czytałem te jego książki z takim zafascynowaniem... a idź pan w pi*du.

Reply to this topic