Skocz do zawartości

Lance Armstrong - historia subiektywna

515 odpowiedzi w tym temacie

#201 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 styczeń 2013 - 02:45

Oszukał mnie! Czy kogoś z was jeszcze?

Masz 13 lat? A może jesteś nieprzyzwoicie naiwny?

NIKT z obecnych, NIKT z poprzednich uczestników proturów nie jest czysty!

Co "Wy" jesteście dziećmi? Jak można jeździć 50 km/h nie biorąc? Żaden normalny, zdrowy, wyćwiczony człowiek nie jest w stanie ... owszem po zwykłej amfie nawet ja mogę, pojeździmy?

Straszliwe gówno! Rower to dla mnie pasja i przyjemność .....a nie zwyciężanie, chcesz zwycieżąc "jeden z drugim" weź kolegów i jeźdźcie w koło bloków!!!

No offence,

pzdr

A.

hehe, plus dla Ciebie :-)
Mam tylko cichą nadzieję że nikt się tak bardzo nie przestraszy że nie postanowi Lanca uciszyć raz na zawsze bo nadal go bardzo lubię. Facet wie zdecydowanie za dużo i to może być jego największy problem...

#202 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 19 styczeń 2013 - 05:16

Ciekawe graficzne ukazanie zwycięzców TdF z ostatnich kilkunastu lat --> http://www.telegraph...-by-doping.html

#203 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 19 styczeń 2013 - 09:30

Nikt kto siedzi w temacie nic nowego z tego wywiadu się nie dowiedział. Jestem pod wrażeniem jego opanowania / wspaniałej gry / umiejętności odpowiedniego odpowiadania na pytania... Ma człowiek gadane, świetny PR-owiec, tylko czekać aż wejdzie w politykę ;) Mój człowiek! :-D

Bransoletki nie przecinam jak niektórzy robią - to przede wszystkim symbol fundacji, a i mi przypomina o nim samym - w końcu dzięki niemu pokochałem kolarstwo.

#204 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 19 styczeń 2013 - 09:53

powiem wam , że ja czytałem jego pierwszą książkę do połowy i dałem sobie spokój. Zaczeły mnie jego przechwałki wkurzać jak on dobry nie jest i wyszło szydło z worka. Dużo wie i nadal kłamie zobaczycie albo się gość powiesi albo go zaciukają bo jakby wszystkich wydał to by sie ciepło zrobiło.

u2250y2014v3.gif

#205 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 19 styczeń 2013 - 10:58

Witam mnie wkurza tylko jedna rzecz już nie ten cały Armstrong tylko teraz nagle ci co nigdy nie oglądali żadnego sportu i ci co się nie znają piszą , że tylko w kolarstwie biorą a raczej stosują doping inne sporty jak tenis czy podnoszenie ciężarów nie mówiąc już o piłkarzach są czyste jak łza. Niektórzy to już nawet odradzają oglądanie wyścigów kolarskich bo wynik już ustalony. I teraz cały rok tylko Armstrong i doping rzygać się chce takim początkiem roku :-/

#206 climber

climber
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • Skądze wsi

Napisano 19 styczeń 2013 - 11:10

W końcu ktoś sprawił, że kolarstwo jest na pierwszych stronach gazet i to w zimie, to niebywałe osiągnięcie i nikt ni odbierze tej zasługi LA, brawo! ;-)

Co do innych osiągnięć to niestety nie wiadomo jakim był kolarzem (czy też byłby), wiadomo tylko, że był największym oszustem w peletonie (pomijając tych, którzy to organizowali i patronowali), zawsze to jakieś naj, a dla tych co znają jego historię jest jasne, że liczyło się to "naj", reszta to już margines, i byłoby to może nawet do zaakceptowania, gdyby nie odbywało się kosztem czy też z ewidentną krzywdą innych, a niestety krzywda zawodników, którzy nie wygrali bo nie brali nie była tą najistotniejszą.

Niestety natura ludzka jest taka, że jak pozwolą to kolarze będą brać żeby wygrać, widać to na przykładzie rodzimych zawodów gdzie ryzyko złapania jest małe, a profity materialne za zwycięstwo bardzo skromne, więc motywacja do takiego postępowania nie jest tylko materialna, są ludzie których system wartości jest inny niż ogólnie lansowany i to wszystko.

#207 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 19 styczeń 2013 - 13:11

climber tylko można mieć żal ,że człowiek startując w wyścigu amatorskim sam nie wie czy nie przegrywa tej nierównej walki przez doping , tylko pewnie amatorzy na naszych wyścigach kolarskich nie startują

#208 irimi

irimi
  • Użytkownik
  • 839 postów
  • Skądże znowu?

Napisano 19 styczeń 2013 - 14:02

Mimo brania na pewno trenował katorżniczo. To i tak go nie usprawiedliwia. Nie usprawiedliwia nikogo.
Dla mnie przede wszystkim jest skończony jako człowiek - za to jak traktował innych, jak wszystkich podporządkowywał jednemu celowi. Zawsze na pierwszym miejscu było jego JA.
Cóż, so it goes...

BESTSELLER TANIO SPRZEDAM ;-)

#209 charles7310

charles7310
  • Użytkownik
  • 224 postów
  • SkądPoznań/Brunssum

Napisano 19 styczeń 2013 - 15:44

mnie wkurza tylko jedna rzecz już nie ten cały Armstrong tylko teraz nagle ci co nigdy nie oglądali żadnego sportu i ci co się nie znają piszą , że tylko w kolarstwie biorą a raczej stosują doping inne sporty jak tenis czy podnoszenie ciężarów nie mówiąc już o piłkarzach są czyste jak łza.

Święta racja, mnie też to mierzwi. Panowie, którzy twierdzą, że tylko kolarze biorą powinni w końcu zrozumieć, że właśnie w kolarstwie najbardziej walczy się z dopingiem, a nie wszystko zamiata pod dywan. Gdyby tak wprowadzić paszporty biologiczne w innych dyscyplinach sportu ciekaw jestem jaki wtedy odsetek stanowiliby kolarze pod względem stosowania niedozwolonych środków.

#210 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 19 styczeń 2013 - 16:42

Tak mi przyszło na myśl... Mało poważnie, no ale.. :-P

Teraz do L.A. najbardziej pasuje znana chyba wszystkim internautom ksywka "hardcorowy koksu" :mrgreen: :lol:

ps. W innych sportach chyba nie ma aż takiej potrzeby koksowania na taką skalę. A już na pewno nie na wytrzymałość etc. Piłkarz się przejdzie po boisku i nikt go nie skarci, trener najwyżej go zmieni, w NBA to samo... Takie kontrole na moje mają własnie największy sens tylko w sportach typowo wytrzymałosciowych tj: biegi/kolarstwo..

#211 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 19 styczeń 2013 - 17:45

Piłkarz się przejdzie po boisku i nikt go nie skarci, trener najwyżej go zmieni, w NBA to samo... Takie kontrole na moje mają własnie największy sens tylko w sportach typowo wytrzymałosciowych tj: biegi/kolarstwo..

hehe, ale żeś palnął, nie wypowiadaj się na tematy na które nie masz zielonego pojęcia :-))) Widziałeś kiedyś graczy NBA, jak oni są zbudowani ? Wyglądają jak kulturyści przy wzroście grubo powyżej 2m ! Na olimpiadę w Barcelonie Dream Team pojechał tylko dlatego że nie musieli przechodzić badań antydopingowych.
przeczytaj to:
http://www.gwiazdyba...-antydopingowy/

#212 patolog

patolog
  • Użytkownik
  • 621 postów
  • SkądWa-wa

Napisano 19 styczeń 2013 - 18:03

Nawet w szachach jest doping...
http://babol.pl/kat,...=3&ticaid=6fe9b

Kudos!

#213 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 19 styczeń 2013 - 20:20

NIE MA LIPY

Dołączona grafika
[/center][/u][/b]

#214 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 19 styczeń 2013 - 22:40

a ja tak, tak tylko. jak tam biegówki? ;-)

#215 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 styczeń 2013 - 23:23

http://www.filmweb.p.... Abramsa-92324
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#216 Von Munchhausen

Von Munchhausen
  • Użytkownik
  • 273 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 styczeń 2013 - 00:24

Wyczerpały się możliwości zaprzeczania, czas na kolejny wystudiowany i dopracowany PRowo krok.

Z jednej strony czuję smutek - bo oglądanie upadku legendy nie jest przyjemne.
Z drugiej strony - zażenowanie, bo dalej jest to gra.

Patrząc z jeszcze innej perspektywy - doping był, jest i będzie jak długo ze sportem będą związane wielkie emocje i wielkie pieniądze. To nieuniknione i mogę się założyć, że wiemy tylko o drobnym fragmencie tego, co naprawdę dzieje się w sporcie, nie tylko w kolarstwie. Wątpię, by to się miało zmienić, bo trzęsienie ziemi mogłoby zmieść zbyt dużo stołków i wywołać zbyt dużo niewygodnych pytań.

Zastanawiam się - a może należałoby zalegalizować doping? Ująć w jakieś ramy i skończyć z hipokryzją i udawaniem? Sam już nie wiem...

#217 Gosc_kluseczka85_*

Gosc_kluseczka85_*
  • Gość

Napisano 20 styczeń 2013 - 00:31

Lance nie jest d końca szczery....to fakt.
Zaprzecza że jak wrócił do sportu w roku 2009 to zrezygnował z dopingu i na czysto zajął trzecie miejsce na podium>?
BO JEGO BYŁA ŻONA Kristie pozwoliła mu tylko jeśli będzie czysty>?co to za argument?
??
żal...

#218 Emilo

Emilo
  • Użytkownik
  • 423 postów

Napisano 20 styczeń 2013 - 00:33

co do koszykarzy wystarczy popatrzeć na tych w Europie a tych z NBA pamiętacie Karl Malone wygląda jak Pudzian a gdzie do niego nasz Gortat następny Maurice Greene sprinter kupa mięśni oczywiście przyłapany jak większość amerykańskich gwiazd podobnie jak Amstrong tam jest taka rywalizacja i pieniądze że bez koksu się nie wybijesz

#219 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 20 styczeń 2013 - 12:46

Ciekawa infografika

#220 jark

jark
  • Użytkownik
  • 276 postów

Napisano 20 styczeń 2013 - 13:48

kobrys... nie tyle to, ciekawe
co ... przerażające

....a gdzie są te wszystkie instytucje zwalczające doping ? ....

Dodaj odpowiedź